Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lakosste - специалист
n.ganev написа:
Сложи ли турболатори? Май - не. Вижда ми се че огъня бяга бързо или въздуха е много :? . Ако няма турболатори - притвори клапата на комина и пробвай да намалиш въздуха.
=D> Прав си,не съм още.Тези дни ще го поръчам,че вчера и днес осигурявах пелети.Клапата иначе е притворена но увеличих малко въздуха за да видя дали ще вдигне луксовете,но това че са около 140-180 със сл. пелети май няма значение щом става хубав огън със синеещи пламъци в основата.
Искам да попитамм и дали горелката може да се настроива така ,че даработи например:от 6часа до 12 часа на 70 градуса а от 12 часа до15 часа на 60 градуса.
С една дума може самата горелка ли да се програмира почасово по температура на водата?
димитар кисиов - специалист
Неможе трябва други хитринки да направиш .някоя да има опит с ф 8 слънчоглед
lakosste - специалист
димитар кисиов написа:
Какво имаш предвид.Ще ме светнеш ли ?
milenskior - специалист
Колеги я кажете какво мислите по следния въпрос:
В момента на горелката след като и се подаде стоп от стайния термостат тя работи по 5 минути на степен в низходящ ред и после минава в съспенд.
Обаче ако изчакването продължи повече време(30-40 минути) след това не отчита огън и почва процедура по гасене и ново палене и си отива половин час докато запали, а през това време няма топло.
Говорих с производителя дали не може да се направи при стоп от стайния да минава веднага в съспенд, той казва, че тоя алгоритъм бил по-добър и те го били направили заради потребителите.
Според мен не е така, защото ако горелката мине в изчакване веднага след стоп от стайния и работи в моментна на 2 степен, то в паничката ще има повече пелети и ще държат жарта за повече време, отколкото ако си мине за 5 минути на втора и след това 5 минути на 1 степен.
Не е технически редно толкова често да сработва стаиния термостст потърси пеоблема в него не в горелката
lakosste написа:
димитар кисиов написа:
Какво имаш предвид.Ще ме светнеш ли ?
Звънни ми на тл . че много писане ще трябва двоино оправление на помпата незнам защо ви е но може да стане не с програматори а по евтини остроиства
n.ganev - майстор
milenskior написа:
Колеги я кажете какво мислите по следния въпрос:В момента на горелката след като и се подаде стоп от стайния термостат тя работи по 5 минути на степен в низходящ ред и после минава в съспенд.Обаче ако изчакването продължи повече време(30-40 минути) след това не отчита огън и почва процедура по гасене и ново палене и си отива половин час докато запали, а през това време няма топло.
Това е при старата версия V3. Направено е защото има доста инертни системи. Нагласи си термоглавите които са в помещението със ст. термостат да затворят в момента когато ст. термостат подаде сигнал за изключване на горелката. Така продължавайки да работи горелката ще добави в другите помещения където още са отворени термоглавите. Ако се случи така че всички да са затворили трябва да имаш поне един радиатор / лира / без термоглава където да циркулира топлата вода и в този случай ще се повиши температурата на котела. През това време ако има някъде нужда ще отвори някоя ТГ и ще затвори докато не сработи Ст.т. или не спадне Ткотел спрямо хистерезиса. Малко играчка е но се получава.
milenskior - специалист
n.ganev написа:
milenskior написа:
Колеги я кажете какво мислите по следния въпрос:В момента на горелката след като и се подаде стоп от стайния термостат тя работи по 5 минути на степен в низходящ ред и после минава в съспенд.Обаче ако изчакването продължи повече време(30-40 минути) след това не отчита огън и почва процедура по гасене и ново палене и си отива половин час докато запали, а през това време няма топло.
Това е при старата версия V3. Направено е защото има доста инертни системи. Нагласи си термоглавите които са в помещението със ст. термостат да затворят в момента когато ст. термостат подаде сигнал за изключване на горелката. Така продължавайки да работи горелката ще добави в другите помещения където още са отворени термоглавите. Ако се случи така че всички да са затворили трябва да имаш поне един радиатор / лира / без термоглава където да циркулира топлата вода и в този случай ще се повиши температурата на котела. През това време ако има някъде нужда ще отвори някоя ТГ и ще затвори докато не сработи Ст.т. или не спадне Ткотел спрямо хистерезиса. Малко играчка е но се получава.
Ами аз нямам термоглави, или по скоро нямам термоглави в стаите където имам стайни термостати.
Имам 4 термостата които управляват задвижки и чак когато и четирите подадат стоп тогава спира и горелката.Имам термоглави в баните и коридора и бойлер през лойто засега циркулира постоянно.
n.ganev - майстор
Да чел съм за четиризоновото ти управление. В този случай остава да си поиграеш малко и да балансираш системата за да зацъка както ти харесва на теб.
lusynik - специалист
До Милен.Може би ти трябва High Power режим!

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: