Най - вълнуващия въпрос зимно време.
milenskior - специалист
lusynik написа:
До Милен.Може би ти трябва High Power режим!
Възможно е.Тази зима ще експериментирам след като пусна и 4-тата зона и монтирам и останалите термоглави.
LazarGanev - "Велик майстор"
milenskior написа:
lusynik написа:
До Милен.Може би ти трябва High Power режим!
Възможно е.Тази зима ще експериментирам след като пусна и 4-тата зона и монтирам и останалите термоглави.
Не, режимът High Power е за големите горелки. Май ти идва голяма горелката? Задай и да започне модулация по-рано
milenskior - специалист
Колеги нещо не се разбираме ми се струва.
Проблема при мен е че като спре горелката от стайните термостати за повече време и после не отчита пламък и почва процедура по гасене. При продухването вече отчита пламък и докато игорят пелетите и изгасне да зареди новата доза минава половин час.
Не смятам, че горелката ми е голяма защото зимата като е студено обикновенно модулира между 2 и 1 степен но основно държи втора.
Изключването от стайните за по-дълго време се случва в слънчеви есенни или пролетни дни когато в две от зоните с южно изложение през деня почти не се налага да се включват радиаторите защото е топло от слънцето. Именно тогава съспенда е за по-дълго време.
димитар кисиов - специалист
Колко ти е нивото на разпознаване на огън с какви пелети си
filmatoplo - майстор
:) Това се регистрира и тук , при мои клиенти , съвкупност от процедури при които минава време , мой приятел реши проблема като махна -стайния термостат :wink: .
LazarGanev - "Велик майстор"
milenskior написа:
Не смятам, че горелката ми е голяма защото зимата като е студено обикновенно модулира между 2 и 1 степен но основно държи втора.
Изключването от стайните за по-дълго време се случва в слънчеви есенни или пролетни дни когато в две от зоните с южно изложение през деня почти не се налага да се включват радиаторите защото е топло от слънцето. Именно тогава съспенда е за по-дълго време.
Ами щом зимата, когато е студено модулира между 1 и 2, значи наистина е големичка, но то пък няма кой знае какъв избор на мощности. Когато дълго време горелката е била в суспенд наистина се получава такъв ефект, понеже пелетите успяват да изтлеят и после като се подаде доза тя трудно се разпалва. Аз суспенда го ограничавам на 30 минути точно поради това. Един буфер ще ти дойде много добре.
DimitarD - специалист
Вчера си закупих един тон пелети от слънчогледова шлюпка по 150лв/тон, пакетирани в сезалови чували по 40кг. Снощи ги отворих и се оказа че около 10-15 кг от пелетите са на прах. Изсипах ги в контейнера, но шнека се задръсти и не успява да ги закара до горелката.
Този прах има ли начин да се изгори или ще се наложи да ги пресявам?

Ако някой познава читав майстор по отоплителни инсталации в Пловдив, моля да ми прати координатите му на лични. Става въпрос за монтаж на една помпа и трипътен вентил. Тръбите са медни.
Стоян Петришки - специалист
Димитър Кисиов е твоя човек =D>
lakosste - специалист
DimitarD написа:
Вчера си закупих един тон пелети от слънчогледова шлюпка по 150лв/тон, пакетирани в сезалови чували по 40кг. Снощи ги отворих и се оказа че около 10-15 кг от пелетите са на прах. Изсипах ги в контейнера, но шнека се задръсти и не успява да ги закара до горелката.
Този прах има ли начин да се изгори или ще се наложи да ги пресявам?

Ако някой познава читав майстор по отоплителни инсталации в Пловдив, моля да ми прати координатите му на лични. Става въпрос за монтаж на една помпа и трипътен вентил. Тръбите са медни.
Кажи от къде са тея пелети да знаем да не си копуваме от там.
lakosste - специалист
LazarGanev написа:
milenskior написа:
Ами щом зимата, когато е студено модулира между 1 и 2, значи наистина е големичка, но то пък няма кой знае какъв избор на мощности. Когато дълго време горелката е била в суспенд наистина се получава такъв ефект, понеже пелетите успяват да изтлеят и после като се подаде доза тя трудно се разпалва. Аз суспенда го ограничавам на 30 минути точно поради това. Един буфер ще ти дойде много добре.
Лазаре как е най-правилно да модулира?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: