Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo написа:
:) Това се регистрира и тук , при мои клиенти , съвкупност от процедури при които минава време , мой приятел реши проблема като махна -стайния термостат :wink: .
филме нов съм във форума но го следя отдавна,аз съм със димрад60кв каква горелка би ми препоръчал,къщата ми е на 3ет.и300л.бойлер.Ти извършваш ли такива монтажи този тел.0886205006 актоален ли е?предварително благодарско.
LazarGanev - "Велик майстор"
lakosste написа:
Лазаре как е най-правилно да модулира?
Ами ако котелът е добре оразмерен спрямо отопляемата площ трябва в по-студено време да работи основно на трета мощност, в по-меко време на втора мощност и чак при положителни температури да минава на първа мощност. Ако в студено време работи на 1 и 2, то в меко време му остава да работи основно на 1 и да влиза в суспенд, което не е добър режим.
lakosste - специалист
LazarGanev написа:
lakosste написа:
Ами ако котелът е добре оразмерен спрямо отопляемата площ трябва в по-студено време да работи основно на трета мощност, в по-меко време на втора мощност и чак при положителни температури да минава на първа мощност. Ако в студено време работи на 1 и 2, то в меко време му остава да работи основно на 1 и да влиза в суспенд, което не е добър режим.
Благодаря ти за отговора.Ще чакаме да идва по-студено време вече.Надявам се да работи точно така.
димитар кисиов - специалист
Ако си поиграеш с темперарурите на пуск на помпата и модулация на степените няма начин дане стане
filmatoplo - майстор
По принцип държат се странно горелките , за 120 -150 квм слагам горелката 20 , докато набере изглежда слаба , в един момент работи между 1-2 , в повечето случаи между 1 и суспенд :wink: .Вария- печия така работи , приемам го за нормално .При нас денем температурата скача до +5 гр , вечер спада до нула -това в студените дни , в по топлите денем е 10 гр, вечер 2-3 гр .
lakosste - специалист
[quote="filmatoplo"]По принцип държат се странно горелките , за 120 -150 квм слагам горелката 20 , докато набере изглежда слаба , в един момент работи между 1-2 , в повечето случаи между 1 и суспенд :wink: .Вария- печия така работи , приемам го за нормално .При нас денем температурата скача до +5 гр , вечер спада до нула -това в студените дни , в по топлите денем е 10 гр, вечер 2-3 гр .[/quote

Е да то зависи от външната температура а и от това колко бързо изтива къщата или казано по друг начин-изолацията.
geniya - специалист
LazarGanev написа:
lakosste написа:
Лазаре, интересно ми е ако има изградена инсталация за 70-80кв.м. в етаж с много добра изолация, как тогава горелката ще работи постоянно на 3-та степен?Или трябва котела да не усвоява топлината и тя да отлита в комина, или да е много слабо горивото?
Така ли е?
Както е написал Филма, работят странно, ама са си супер :drinkers:
Стоян Петришки - специалист
Здравеите колеги. Някои които грее боилера със горелката може ли да сподели какви са му отзивите колко време кара със един чувал и какви пелети защото аз нещо се затруднявам и разхода за сега ми е доста висок.
filmatoplo - майстор
:) Странно написах на разбираем нашенски език , сега се сещам нещо което трябва да се промени в контролера на Натурела -а именно дозите за отделните степени да не са фиксирани ами горелката да може да си изменя мощността безстепенно през 500 вата мощност .Задава се в контролера примерно начална малка доза (определяща минимална мощност ) , и крайна голяма доза (определяща максималната мощност) -така безстепенно сама да си определя дозите , съответно на екрана да индицира приблизителна или точна мощност в клв .Защото сега ние си гадаем колко секунди подаване да зададем :wink: и делим на едни полувини .
LazarGanev - "Велик майстор"
geniya написа:
LazarGanev написа:
lakosste написа:
Лазаре, интересно ми е ако има изградена инсталация за 70-80кв.м. в етаж с много добра изолация, как тогава горелката ще работи постоянно на 3-та степен?Или трябва котела да не усвоява топлината и тя да отлита в комина, или да е много слабо горивото?
Така ли е?
Писал съм го много пъти - горелка 5-20кВт идва прекалено голяма за 70-80м2, за да работи нормално (както казах работа на минимална мощност не е оферта). В такъв случай или трябва да се търси по-малък котел, или да се слага буфер. Има такива вносни 7кВт, 9кВт, 12кВт, но струват 2-3 пъти по-скъпо. Всеки момент чакаме да излезе и моделът на Грейко. Сега топлофицирам една малка къща 65м2 с много добра изолация и слагам буфер, нама как.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: