Можеш ли да ми кажеш как се достига до това меню за корекция на он/оф температурата на питата?
за клима 2000 става дума.

filmatoplo написа:Сега контролер със седмично нагласяне на температурата е хубаво да се сложи допълнително към котела за да го управлява него -тоест да му модулира горивния процес -някой му викат и процесор.От магазина котлите могат да работят само он-оф тоест пали -гаси но така горят много газ .Принципа е следния -в зависимост от заложената температура в помещението в което е стайния термостат който следи температурата му и дава сигнал до котела кога да гори интензивно , кога да намаля огъня .На радиаторите си монтираш вентили с термоглави които при достигане на желана температура притварят.Само в стаята със стайния термостат не слагай термоглава .Сега вентилконвектора снабден със терморегулатор ТР 300 си има 2 та датчика за контрол по температура на водата в питата и по температурата на въздуха в стаята .На регулатора на конвектора се наглася долна граница за он-оф на вентилатора при режим отопление -да кажем 35-40 градуса .Примерно котела е включил и подава вода към консуматорите - радиаторите и конвектора който до този момент си седи в покой и когато датчика в питата усети температура 1 градус над 40 ще включи вентилатора на конвектора.Отделно на регулатора на конвектора се задава желана температура в стаята да кажем 23 градуса -при достигане спира вентилатора .Стайния термостат за котела се поставя в такова помещение което няма да се стопли най бързо -понеже ще изключи рано спрямо другите стаи.Има и контролери които могат да управляват температурата на всяка стая независимо но са по скъпи .Колегите да ме допълнят.Отново благодаря....
filmatoplo написа:Влез в сайта на Силпа .Там има дадено менюто как се наглася регулатора .За по лесно де -аз дори да ти казвам кое копче да натиснеш няма да стане ако не го гледаш визоално .Ами да разбрах къде е разликата, моя е АЦ модел, а този който е с два датчика е ТР модела. Другите ще ги взена с този датчик.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: