• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Neosi - специалист
zhivko83 написа:
И ние не можем да се оплачем от сметките за ток ... ( макар , че газта компенсира в пъти :evil: ) :lol:
П . П . и стария котел 4 тона домбски , не ги харесваше за сезона
Живко, приятелю,
взимай един атмос - кеф ти на дърва само, кеф ти комби и забрави...в крайна сметка няма да купуваш Овергаз нали?
Сега, докато пиша това в цялата къща е 22 гр. (ама навсякъде), Атмоса се е затворил напълно (заредих го в 16.00) а газовото котле е ....изключено!! (бачка само за БГВ) :-D :-D :-D :-D :-D
filmatoplo - майстор
Догодина и бойлер ще купиш , има едни бойлери обратни чешки , балона е пълен със вода от парното а водата за къпане се намира в медна серпентина.Хем буфер -хем бойлер , ще се сетите ама пратете една бутилка по бодивали , парола -филматопло утре чакам . :-D
Neosi - специалист
filmatoplo написа:
Догодина и бойлер ще купиш , има едни бойлери обратни чешки , балона е пълен със вода от парното а водата за къпане се намира в медна серпентина.Хем буфер -хем бойлер , ще се сетите ама пратете една бутилка по бодивали , парола -филматопло утре чакам . :-D
Че ти сливи ли има в устата до сега бе??? :-D
Ако може хем бойлер, хем буфер, смятай че догодина е сложен.
Никво бодивали...смятай, че скоро ще си домъкна задника в твоя вилает и ще те намеря
:partyman: :partyman: :partyman:
Neosi - специалист
filmatoplo написа:
Аз съм като Левски . :-D
Хихихих...можеш ли да ми кажеш марка и модел на такъв бойлер?
zhivko83 - специалист
Колега Неоси , искрено се радвам за теб и продължавам да ти завиждам .
Преди да сложим газовия котел , имахме котел на дърва и въглища .
Като цена отоплението беше доста доволно . Котела не беше марков , правен е от майстор . За сезона 4 т домбаски + дърва едвам му стигаха , а и тогава нямаше хора постоянно вкъщи . Малко труден е за поддръжка с тия въглища , но 400 - 500 л вода за нищо ги нямаше . На бащата не му се стои на студено в гаража , затова аз основно бях огняра :lol: . Сега стои демонтиран в гаража , туй че ако някой го иска може да пише на лични .
Лятото може би ще изолираме таваните поне на половината стаи , мисля че най - удачно ще бъде с гипсокартон и вата 10 см , надявам се и част от дограмите да сменим . Ако и тази гимнастка не помогне , пак ще го мислим тук във форума . :wink:
Айде със здраве !
2v6 - майстор
Neosi написа:
...
Ако може хем бойлер, хем буфер, смятай че догодина е сложен.
...
Подобен буфер работи от началото на този зима.
Съда е 1000 литра, под 100 лв.
Серпентината и тя е под 100 лв :wink:
filmatoplo - майстор
Да не е от ПВЦ балона . :? Покажи го -за тези цени революция -Латенто 2009.
2v6 - майстор
filmatoplo написа:
Да не е от ПВЦ балона . :? Покажи го -за тези цени революция -Латенто 2009.
Не е, но не виждам проблем и от ПВЦ да е :idea:
Бидона е от HDPE в кафез от стоманени тръби.

Чудно защо да е революция хората да се къпят с евтина водичка от евтин бойлер :?
filmatoplo - майстор
А тез квадратните белите в касетката - това значи ли че не е под налягане балона - обясни ми малко повече хем и др да научат .Аз съм заинтересуван за такъв вид акумулатор -знам къде ги продаваха в Бургас .Колко градуса се загрява водата в акумулатора :? -драсни една схема , спомена нещо за монтаж на тавана или аз си мисля тъй .
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 26

Тема "Въпрос за котел 28 кВ и къща 110 кв м" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: