• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
С горелката трябва да се заеме някой който разбира -поне кое какво е .Феролито от кой модел е -от старите червена с обла кутия с кръгъл малък дисплей отпред ,или от новите -сива на цвят с правоъгълен голям дисплей отгоре .
n.ganev - майстор
Когато бях с ФерАРи имах случай на омотана тел в шнека. Попаднала е от чувалите с пелети. Добре, че производителя не си вдигна телефона - бях сграбил пушката.
filmatoplo - майстор
Да се провери -да не се е задръстил горе като за целта извадете маркуча и вижте какво се случва там , шнека трябва да се включи за да се види дали върти и каква е причината -механична или нещо от тока .
вт дек 04, 2018 4:02 pmfilmatoplo написа:
С горелката трябва да се заеме някой който разбира -поне кое какво е .Феролито от кой модел е -от старите червена с обла кутия с кръгъл малък дисплей отпред ,или от новите -сива на цвят с правоъгълен голям дисплей отгоре .
Феролито е нова Р7, беше задръсен шнека.Почистихме го.Тръгна нормално -1 ден, после о отноводава грешка А01 :cry: :cry: :cry: Обаждам се на този който ни го монтира, казва че е от пилетите.Букови мисля че са уж хубави...вече направо съм пред инфаркт... казва да чистя грешката с бутона "Р".Цяла зима така ли ще бъде?Не може да няма начин да се оправи....Горелката е червена обла в горния край с правоъгълен дисплей.Моля за помощ!
filmatoplo - майстор
Едва ли всеки път ще се задръства шнека ,поставен ли е правилно тази част която сочи надолу с маркуча трябва да е на 90 градуса спрямо пода ,и маркуча трябва да е дълъг не по малко от 70 см отвесно прав , относно грешка А01 трябва да се провери -първоначалната доза при палене това е параметър 4 от инсталаторското меню ,в него се влиза като се задържи бутон i над 10 секунди ,за това прочетете в книжката .Та ако дозата е малка или голяма трябва да се коригира -малка е когато не покрива добре нагреватела с 1 см , и е голяма когато дозата стига чак до отражателя -закривайки фотоклетката която регистрира огъня :wink: . След това трябва да се види как работи горелката и да се регулира параметър 7 от инсталаторското меню -фабрично е 15 но ако се задръсти по време на работа или огъня е прекалено буен параметъра се сменя към по голямо число например 16-17 , ако пелетите горят по бавно и към 20 :wink: .Въздуха също е от значение но това и другите настройки са за майстор който е добре с главата :wink:
Svezar - специалист
И тук е малко като във форума на Булсатком където се бъзикат че "сателитната телевизия не е за всеки" :) За тук важи "отоплението с пелети не е за всеки" по простата причина,че повечето "инсталатори" са от типа -при мен запали и гори,значи всичко е наред,от тук нататък се оправяй както можеш....а доста хора не могат и се стига да проблеми с горенето или голям преразход от надути настройки !
ср ное 16, 2011 6:01 pmbatspetar написа:
Благодаря на всички за отговорите.Значи ситуацията е следната,скарата на горелката е чиста няма почти никаква шлака,вчера дори слязох в мазето изчистих скарата запалих горелката тръгна нормално,достигна си 60 гр и изключи,като падна на 50 включи и спря със тази грешка А01 това за около 30 мин.работа.Натискам само бутона P да изчистя грешката без да чистя нищо(то и за едно запалване,квито и да са пелетите незнам кво и ще се събере де) и горелката си тръгва отново,не я изключвам дори от тока за да се тества отново около 5 мин,просто натискам P горелката изчиства грешката,след около 5 сек.започва да пуска пелети и си тръгва и си работи пак около 5-6 часа и пак спира.Много гаден проблем.
Здравейте, виждам че поста ви е отдавна...имам същия проблем...дали е от пилетите...
чет дек 06, 2018 11:31 amfilmatoplo написа:
Едва ли всеки път ще се задръства шнека ,поставен ли е правилно тази част която сочи надолу с маркуча трябва да е на 90 градуса спрямо пода ,и маркуча трябва да е дълъг не по малко от 70 см отвесно прав , относно грешка А01 трябва да се провери -първоначалната доза при палене това е параметър 4 от инсталаторското меню ,в него се влиза като се задържи бутон i над 10 секунди ,за това прочетете в книжката .Та ако дозата е малка или голяма трябва да се коригира -малка е когато не покрива добре нагреватела с 1 см , и е голяма когато дозата стига чак до отражателя -закривайки фотоклетката която регистрира огъня :wink: . След това трябва да се види как работи горелката и да се регулира параметър 7 от инсталаторското меню -фабрично е 15 но ако се задръсти по време на работа или огъня е прекалено буен параметъра се сменя към по голямо число например 16-17 , ако пелетите горят по бавно и към 20 :wink: .Въздуха също е от значение но това и другите настройки са за майстор който е добре с главата :wink:
:cry: :cry: :cry: :cry: Дали е от пилетите?Елате до Добрич и ми го настройте, ще ви платя...
Svezar - специалист
чет дек 06, 2018 11:51 amMili написа:
Дали е от пилетите?Елате до Добрич и ми го настройте, ще ви платя...
Скъпо ще излезе тази настройка :idea: То не е само пътните,ще трябва и цял ден надница да се плаща,а тя за такива майстори е скъпа. А пък ако вземе след 3 дни пак да спре /понеже се случва/ ,какво правим...още един курс ? И само да вметна,пише се пЕлети,пИлетата са за ядене :mrgreen:
cav
Здравейте, не знам дали въпроса ми е за тук, но ще питам. Имам следният проблем с Фероли SUN P7 : пали и работи нормално за по няколко часа след което гори бушона (3.15А) който се намира на клемореда под пластмасовия капак. Някой може ли да даде напътствия какво да проверя и как да разбера от къде идва проблема.
Благодаря.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 26

Тема "Проблем с горелка Фероли." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: