• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivoto - специалист
Имам проблем със широколистния материал...
Пелетите се трупат в паничката, но не могат да се възпламенят. Потокът от шнека обгаря и се самозатапва.
Това е на ПМ23...
ivoto - специалист
съвет за холови печки - слагайте иглолистно, въпреки шлаката...
chungata - специалист
ivoto написа:
После трябва да викам доста търпелив и упорит коминочистач... А при всяко чистене на камината-яко търкане с телената четка.
Доколкото прочетох камините ни имат тази система с "отделно" обдухване на стъклото през едни отвори под и над самото стъкло. Почиствм ги при всяко чистене с лист хартия(бъркам до където позволява отвора), но пак си е същото. До сега съм горил два вида широколистни-само сажди по стъклото. Един чувал широколистни-смола и сажди по стъклото.
Май просто трябва да приема, че ще виждам огъня само като я изчистя за няколко часа и това е... :censored:
benimm8808 - специалист
chungata написа:
ivoto написа:
После трябва да викам доста търпелив и упорит коминочистач... А при всяко чистене на камината-яко търкане с телената четка.
Доколкото прочетох камините ни имат тази система с "отделно" обдухване на стъклото през едни отвори под и над самото стъкло. Почиствм ги при всяко чистене с лист хартия(бъркам до където позволява отвора), но пак си е същото. До сега съм горил два вида широколистни-само сажди по стъклото. Един чувал широколистни-смола и сажди по стъклото.
Май просто трябва да приема, че ще виждам огъня само като я изчистя за няколко часа и това е... :censored:
От това спасение няма.Тук важи поговорката за душата и рая.
sozi - напреднал
това а стъклото след почистване
Прикачен файл:
CAM00069.jpg
Прикачен файл:
CAM00068.jpg
а това след 30 часа горене
Прикачен файл:
CAM00077.jpg
Прикачен файл:
CAM00064.jpg
filmatoplo - майстор
Нали за това направиха и модел без стъкло.
chungata - специалист
filmatoplo написа:
Нали за това направиха и модел без стъкло.
Да де, но друг си е кефа да гледаш огъня как гори :wink: ,някак си ме топли допълнително, и ми създава уют и настроение :santagrin:
chungata - специалист
Колеги, някой горил ли е слънчогледови пелети в Бурнит-а? Ако да моля за мнения, как се държат тези пелети, има ли повече пепел и шлака? Настройките променят ли се от тези за дървените пелети.
Питам защото намерих едни момчета производители и мисля да взема десетина чувала за проба.
sozi - напреднал
Въобще не ги взимай .В първите постове съм снимал какво причинява половин чувал слънчогледови пелети.Задръстват тотално камината .Погледни на първата или втората страница
benimm8808 - специалист
Колеги ще обобщя моето мнение и опит с камина Burnit comfort 23kW до момента,ползвам я от 2 месеца:
1-За да няма объркване споделям,че отоплявам 90 кв.м(15kW радиатори+3кВ-серпентина на бойлер)-етаж от къща със сменена PVC 5 камерна дограма с МФ стъклопакет и 10см. изолация с EPS.
Камината я купих преди 2 месеца след като реших,че се отказвам от услугите на EVN за отопление.Инсталирах я,тръгна без ядове извиках инсталатора вкара си настройките и си замина,не ми даде ключа за влизане в настройките падало гаранцията.След 2 дена го извиках пак защото камината се взриви на 2 пъти при запалване,поговорихме си надълго явно прецени ,че мога да се оправя с това за което му обясних,че искам да постигна от тази камина даде кода и се започна.
2-Настройването и регулирането на камината е много дълъг,прецизен и доста индивидуален процес за всяко място на което е предназначена да се използва.
На първо място аз залагам на Пелетите- задължително клас А и от производител за,който сте чували,и има добри отзиви(в повечето случай са по скъпи-но има защо).Няма да споменавам името на производителя,за да не се тълкува като реклама,но аз съм много доволен от пелетите който ползвам.
Споделям моя опит до тук със настройките:Пелети 1-0.5; 2-0.7; 3-1.2; 4-1.5; 5-1.7. Въздух 1-1200; 2-1450; 3-1700; 4-1800; 5-1900.Интервала м/ 2 подавания на пелети е на -8,което се равнява на 10 сек.Помпата се включва на 45 градуса.Stand by e на ON като съм му задал 15 градуса разлика в температурата за да изключи камината,ако тръгне да прегрява.Водата я топля на 60гр.-настроена е да модулира по вода,стайната темп. е на 35 гр.Всичките радиатори са ми с термоглави и са настроени на 3.5,температурата в стаята е 22-23гр. С тези настройки съм докарал разход на пелети за 1 час=1кг.Камината не работи денонощно(поне за сега),включвам я сутрин в 8 и я газя вечер в 11= 1 чувал пелети(15кг.).Опушването на стъклото е неизбежно след 8-10 часов режим.Препоръчвам на колегите да чистят домоотводните тръби поне 1 път месечно(аз до сега съм на 2 чистене) предпазва от появата на Alarm 7(поне според мен).
Това е от мен за сега,нека повече колеги на споделят опита си с въпросните камини 15kW или 23kW,ще е полезно за другите и новите потребители.Аз когато тръгнах да събирам информация беше доста оскъдна и нямаше толкова потребители с мнения за тези камини.Звънял съм на 1-2 колеги с такива и това беше.

Поздрави
Николай Бонев
Последна промяна от benimm8808 на вт дек 09, 2014 5:56 pm, променено общо 3 пъти.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: