Имал съм котли които са текли даже извън котела течност ,изглежда че има теч но това е конденз ,сега въоще не обръщам внимание тоест не се шашкам защото знам от какво е .То е ясно че преди 5 минути ако си напълнил инсталацията с 12 градусова вода и запалиш камината - тече в камерата конденз като лейка ,имам случаи даже да не пали въобще поради това че кондензират и пелетите в кошницата .Предварително предупреждавам клиента какво се случва при такива нетърпеливи пълнения и паления ако съм на 50 и повече километра на обект .Всяка камина се държи така в тези условия .
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
5178 мнения в "Пелетна камина Грейко"
dobrev
- специалист
Тази тема се превърна в трибуна на инсталатори, вземащи 150 лева за натискане на едно копче. И да не е посмял някой да се противопостави, защото ще бъде тотално оплют. Купувайте и в никакъв случай не се опитвайте да оправдаете името на форума. Време е да се изхвърлят търговците от храма "НАПРАВИ САМ"!
filmatoplo
- майстор
Ndp007
- специалист
Здрасти на всички греиковци. Та за камината да това най-вероятно е било конденз защото отворих ревизийте за почистване и от там се вижда къде е имало вода. Да добре конденз е но защо изтича след като камерата за димните газове трябва да е херметична. Снощи запалих камината и нямаше проблем но я изгасих малко след като достигна мощност Р3. Да ок няма проблем. Днес я запалих затворих всички термоглави и оставих само боилера и лирата, мощноста падна от Р3 през Р2 на Р1, след като падна температурата мощноста се покачи на Р3 но камината не се запалиииии. На дисплея отчиташе че шнека пуска пелети но той не се въртеше и камината си умря кат пич. Пуснах я да се загаси, загасянето си мина и после влезнах в ръчен режим да пусна шнека и пак не въртеше.Когато отворих вратата в горивната ваничка имаше 3 пръста сгурия, значи и не се е почистила. И на всичкото отгоре и батерията на управлението не държи защото нощно време я изключвам от контакта. Сега пак ми кажете че съм шматка и не разбирам. Камината не съм я свързвал аз не съм я пускал аз. Имам снимки на всичко дори пуснах ендоскоп, вътре в домоотводната камера има паяжини малко повече от на 70 годишен таван. Все пак съм инженер хидравлична и пневматична техника с не малко стаж. Поздрави на всички.
Ndp007
- специалист
LazarGanev написа:Много обидчиви читатели имало тук. Ето го цитата:Няма как сам да си доставиш каминатаNdp007 написа:Ами на печелившите честито моето Бижу се обижути още на първото пускане.Водната риза си протече като леика.Сега тръгвам по мъките с гаранциите сваляне качване и така на татък.ама какво да се прави Българска му работа.Пише "на първото пускане", аз го разбирам на първо палене, а не на първо пълнене на системата с вода. Никъде не пише, че е отвън. Камините се изпитват под налягане преди да се опаковат за експедиция. Вярно, че ако течът е малък, може и да не се забележи при тестовете. Но няма как изпитана камина/котел да тече като лейка, освен ако не е конденз от паленето. Залагам каса бира, като очаквам опонентите да направят същото.. Колкото до "Българската му работа" - явно някой е решил сам да си доставя камината за "по-тънко", а може и да е решил сам да си я пуска и сега се притеснява за гаранцията. Ако човек си е платил за доставката и пуска, няма от какво да се притеснява за гаранцията - дори и да трябва да не може да се отстрани дефекта, ще му я свалят и заменят с нова. Пък иначе знам, че има и такива клиенти - може всичко да му харесва, но той е длъжен да мърмори.
Ndp007
- специалист
Ако някой иска да види камината звъни на 0878992625 и съм на линия само побързаите докато не съм я изритал. Става въпрос за Казанлък. Да заповядат също и хората от Грейко да се постоплят малко докато я свалим от петия етаж. После ше пуснем климатика който иска на топло който иска на студено. Има и стидена бира.
m.eit
- специалист
Ndp007 написа:На дисплея отчиташе че шнека пуска пелети но той не се въртеше и камината си умря кат пич. Пуснах я да се загаси, загасянето си мина и после влезнах в ръчен режим да пусна шнека и пак не въртеше.Когато отворих вратата в горивната ваничка имаше 3 пръста сгурия, значи и не се е почистила.Приятел да не би, да си се наиграл с някои прехвалени широколистни пелети,вчера пробвах едни на https://www.alo.bg/user_files/s/sbmaks/ ... 45_big.jpg нямат пълно изгаряне,щом грейко рб 20 ги изтръсква недогорели нещо не им е наред!

LazarGanev
- "Велик майстор"
Ndp007 написа: Няма как сам да си доставиш каминатаИ добре, че е така, защото желаещи не липсват:
dobrev написа:От толкова приказки не разбрах мога ли да си купя такава камина с гаранция, която да си инсталирам и пусна сам?Всяка камина/котел трябва да си има майстор, който да отговаря за правилната работа. Както всяка жена трябва да си има мъж и всяка коза - пръч

Ndp007
- специалист
m.eit написа:Шнека спря шнекаааааа маини сгурията и повече сгурия съм виждал там е до настройка ама шнека се окоти на 2 часа работаNdp007 написа:На дисплея отчиташе че шнека пуска пелети но той не се въртеше и камината си умря кат пич. Пуснах я да се загаси, загасянето си мина и после влезнах в ръчен режим да пусна шнека и пак не въртеше.Когато отворих вратата в горивната ваничка имаше 3 пръста сгурия, значи и не се е почистила.Приятел да не би, да си се наиграл с някои прехвалени широколистни пелети,вчера пробвах едни на https://www.alo.bg/user_files/s/sbmaks/ ... 45_big.jpg нямат пълно изгаряне,щом грейко рб 20 ги изтръсква недогорели нещо не им е наред!
Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература