Най - вълнуващия въпрос зимно време.
6osi6 - майстор
nandrolon написа:
45 кг, за 120 м2 , софийско.
Къде е това :yawinkle:
nandrolon, горелката заработи ли с по-малко шлака?
LazarGanev - "Велик майстор"
wankata7108 написа:
Брояча какво брои и на какъв принцип е
Много зависи на колко ракии е броячът :wink:
bobi65 - специалист
wankata7108 написа:
bobi65 написа:
wankata7108 написа:

Значи и при теб започна да гори подобаващи количества
Вятъра ни разказва играта.. Ако утихне само студът не е страшен.
Но пък е тест за системите ни.. Утре ще видя какво ще отсече по обяд като разход..
Уточнявам че съм с стаен термостат и не му влия.. хистерезисът на палене и гасене е 0.4 гр.

Приспособил съм електромагнитен брояч на шнека които вади от бункера пелетите..
Зная колко единици е подал към малкият шнек и съответно колко е изгорила горелката .. Зная колко грама е всяка единица.. пресметната в началото на един чувал замерване и корегирана в последствие на един тон пелети.. така че грешката е минимална ... в случая имам 48 гр. пелети на една единица
wankata7108 - специалист
bobi65 написа:
wankata7108 написа:
bobi65 написа:
Вятъра ни разказва играта.. Ако утихне само студът не е страшен.
Но пък е тест за системите ни.. Утре ще видя какво ще отсече по обяд като разход..
Уточнявам че съм с стаен термостат и не му влия.. хистерезисът на палене и гасене е 0.4 гр.

Приспособил съм електромагнитен брояч на шнека които вади от бункера пелетите..
Зная колко единици е подал към малкият шнек и съответно колко е изгорила горелката .. Зная колко грама е всяка единица.. пресметната в началото на един чувал замерване и корегирана в последствие на един тон пелети.. така че грешката е минимална ... в случая имам 48 гр. пелети на една единица
разбрах за брояча и тук има яко вятър в разград но не ми влияе на работата на горелката и котела всичко си върви нормално .А аз направих един прост разходомер на бункера си получи се супер.
6osi6 - майстор
bobi65 написа:
турбулентност е осъществено с 4 дюзи както казваш..
bobi, това, което пиша и описвам допълнително със снимки няма 4 дюзи, има три потока на вторичния въздух, които се преплитат и единият от тях завиря кръгово. Четвъртият поток е вертикален с естествената посока на пламъка. Пресреща се хоризонтално от потоците на вторичния въздух. Ако не го разбираш, ще го напиша още един път. Твоята горелка конструктивно, като идея за изгаряне на твърдо гориво , известна на пещерните хора с вертикалната посока на пламъка, е сбъркана още в завода - с първичния хоризонтален поток и пламък. Само от тук резултатите следва да са по-лоши, от тези на котела в последните снимки.
6osi6 - майстор
bobi65 написа:
сега се позамислих защо тези са направили вторичният въздух с различни посоки.." предполагам за по покриване по пълноценно на различни зони в пламъка тъй като те нямат турболатор на пламъка...
Боже, :prayer: :prayer: :prayer: с колко ръце да се кръстя! Как не се сетих, по-рано, че тези, които са направили този котел, не са имали пари да му сложат един турбулатор :?
Стоян Славев - специалист
Относно лекия спор между Боби и Лазар.И двамата разбират и помагат на хората евала.Който не вярва на разхода и ефективността на системата на Боби,много му здраве,аз я видях и знам че няма друга такава(котелно тип лаборатория)Лазаре,майстор си,не трябва да пишеш такива неща.Как може да настройваш котли без газ анализатор,знаеш че две еднакви системи няма,комини,пелети несериозно е,нали за това е борбата по-високо кпд...Какво ви бърка Боби,произвежда сонди,продава ги а ние клиентите сме доволни.Вярно оскъпих си котела,но пък съм доволен от ефекта..Както казваш котела няма да ми стане Херц, но пък съм доволен на 105гр.газове съм.За ефтин котел и горелка мисля че е добре.И двамата сте полезни на хората и сайта,така че ви поздравявам :)

Относно разхода тези три дни съм на 55 кг.пелети от Симитли,горят добре но имат много прах и правят шлака,5.05кв.

П.С. И аз мисля че има колеги който изопъчават разхода,но какво пък ,те си ги купуват :-D
bobi65 написа:
wankata7108 написа:
bobi65 написа:
Стига бе, тва е вече прекалено.
Въпреки, че за следващият сезон, сматам да си поръчам ламбда контрол, горе написаното е............
Не знам как да го квалифицирам, ма като пръдна само и хистерезисът ши ти задейства цветомузиката. Да не говорим, че кучката постоянно се разхожда и прай течение на стайния.
6osi6 - майстор
bobi65 написа:
400 м2 - 73 кг при -15 градуса навън и страхотен вятър , ще ми бутне комина.
bobi, лъжата я нямаш за нищо. От вчера, до днес на обед не е имало постоянна температура - 15, нито много силен вятър, още по-малко "страхотен".
Последно, килограмите 73 ли са или 33?
Svezar - специалист
Пуснал съм нова тема САМО за разход на пелети,желаещите да споделят своя разход /но не и как го постигат/ могат да се разпишат там :yawinkle:

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: