nandrolon написа: 45 кг, за 120 м2 , софийско.Къде е това

nandrolon, горелката заработи ли с по-малко шлака?
nandrolon написа: 45 кг, за 120 м2 , софийско.Къде е това
wankata7108 написа: Брояча какво брои и на какъв принцип еМного зависи на колко ракии е броячът
wankata7108 написа:Вятъра ни разказва играта.. Ако утихне само студът не е страшен.bobi65 написа:wankata7108 написа:
Значи и при теб започна да гори подобаващи количества
bobi65 написа:разбрах за брояча и тук има яко вятър в разград но не ми влияе на работата на горелката и котела всичко си върви нормално .А аз направих един прост разходомер на бункера си получи се супер.wankata7108 написа:Вятъра ни разказва играта.. Ако утихне само студът не е страшен.bobi65 написа:
Но пък е тест за системите ни.. Утре ще видя какво ще отсече по обяд като разход..
Уточнявам че съм с стаен термостат и не му влия.. хистерезисът на палене и гасене е 0.4 гр.
Приспособил съм електромагнитен брояч на шнека които вади от бункера пелетите..
Зная колко единици е подал към малкият шнек и съответно колко е изгорила горелката .. Зная колко грама е всяка единица.. пресметната в началото на един чувал замерване и корегирана в последствие на един тон пелети.. така че грешката е минимална ... в случая имам 48 гр. пелети на една единица
bobi65 написа:турбулентност е осъществено с 4 дюзи както казваш..bobi, това, което пиша и описвам допълнително със снимки няма 4 дюзи, има три потока на вторичния въздух, които се преплитат и единият от тях завиря кръгово. Четвъртият поток е вертикален с естествената посока на пламъка. Пресреща се хоризонтално от потоците на вторичния въздух. Ако не го разбираш, ще го напиша още един път. Твоята горелка конструктивно, като идея за изгаряне на твърдо гориво , известна на пещерните хора с вертикалната посока на пламъка, е сбъркана още в завода - с първичния хоризонтален поток и пламък. Само от тук резултатите следва да са по-лоши, от тези на котела в последните снимки.
bobi65 написа: сега се позамислих защо тези са направили вторичният въздух с различни посоки.." предполагам за по покриване по пълноценно на различни зони в пламъка тъй като те нямат турболатор на пламъка...Боже,
bobi65 написа:Стига бе, тва е вече прекалено.wankata7108 написа:Уточнявам че съм с стаен термостат и не му влия.. хистерезисът на палене и гасене е 0.4 гр.bobi65 написа:
bobi65 написа:400 м2 - 73 кг при -15 градуса навън и страхотен вятър , ще ми бутне комина.bobi, лъжата я нямаш за нищо. От вчера, до днес на обед не е имало постоянна температура - 15, нито много силен вятър, още по-малко "страхотен".
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: