Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Стоян Славев написа:
джеки написа:
Колега СЛАВЕВ,несам сигурен но мисля че не всички котли се настроиват с газ анализатор. При мен всичко е настроено фабрично ,само градусите на водата се променя
Колега джеки.В упътването на котлите пише препоръчително настройване с газ анализатор.Товя е така защото, всеки комин има различна тяга и съпротивление,всички пелети имат различни киловати, както и трябва да се калиброват за да се установи пелетоподаването и чак на края с газ анализатора се отчита перфектното съотношение въхдух -гориво.
Няма да забравя един лаф на Филма за Бай Пешо парнаджията.
Един инженер, ако няма усет, никаква техника няма да му върши работа. Повечето елконаджии навремето викаха- смени си ламбда сондата.
джеки - специалист
Един добър маистор още по пепелта ще разбере от каква настроика има нужда котела
1115 - специалист
Доста приятни спорове се заформят тук. Допадат ми.
Моят разход за 70кв апартамент без изолация и с крива дървена дограма в София е доста добър.
Преди 2 дена взех чувал пелети. Още не е свършил.
Забравих го на работа...
Климатиците фучат като бесни и един радиатор адакс им помага.
Има ли някой с по-добър разход на пелети?
1115 - специалист
Опа ...забравих.
Пелетите ги взех, че мисля да си правя горелка. Нямам котел и парна инсталация, но една горелка на никой не е излишна в днешно време.
джеки - специалист
И сигурно в банята зъбитети падат :-D :-D
LazarGanev - "Велик майстор"
джеки написа:
Един добър маистор още по пепелта ще разбере от каква настроика има нужда котела
Например Боби ако получи по Viber ей тази снимка от някакво непознато село в Балкана, каква ще е реакцията? Оооо, супер, остана ми една сонда, на място ли ще дойдеш или да ти я пратя по Еконт след седмица, като мине бурята? Ще си я монтираш и за другия сезон вече си ти!
Обаче ние, дето не предлагаме сонди трябва да се справим някак си с настройките, защото вечерта е празник, ще идват гости и трябва да е топло. Разрешено е ползването на всякакви помагала и технически средства - кола, джип, влак, самолет, телефон, скайп. Та се учим да се справяме...

Прикачен файл

media-share-0-02-05-e118f8c555f3e039eb180902b83039c48f3ac9abc3e6c30970d4b9c77da73334-Picture.jpg
1115 написа:
Доста приятни спорове се заформят тук. Допадат ми.
Моят разход за 70кв апартамент без изолация и с крива дървена дограма в София е доста добър.
Преди 2 дена взех чувал пелети. Още не е свършил.
Забравих го на работа...
Климатиците фучат като бесни и един радиатор адакс им помага.
Има ли някой с по-добър разход на пелети?
Хихииии, кефиш ма , ма няма ти звънна.
Ни са смей, в матрицата сми!
bobi65 - специалист
LazarGanev написа:
джеки написа:
Например Боби ако получи по Viber ей тази снимка от някакво непознато село в Балкана, каква ще е реакцията? Оооо, супер, остана ми една сонда, на място ли ще дойдеш или да ти я пратя по Еконт след седмица, като мине бурята? Ще си я монтираш и за другия сезон вече си ти!
Обаче ние, дето не предлагаме сонди трябва да се справим някак си с настройките, защото вечерта е празник, ще идват гости и трябва да е топло. Разрешено е ползването на всякакви помагала и технически средства - кола, джип, влак, самолет, телефон, скайп. Та се учим да се справяме...
Лазаре, ако ми звънне някой ще опитам да му дам насоките къде да потърси проблема и няма да се бия в гърдите че ще му настроя котела по телефона и по снимки като Кашпировски едно време където лекуваше по телевизията.
И за това не си крия телефона а ми е изписан в профилът.
А ти защо не си сложиш телефона също в профила.. така който има нужда ще ти звънне и снимка ще ти прати и ще му настроиш горелката..
1115 - специалист
джеки написа:
И сигурно в банята зъбитети падат :-D :-D
Точно от там идвам - ти да не си съсед та знаеш истината. Износиха се от тракане - честно.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами моите клиенти ми имат телефона, за другите по принцип не отговарям, но ако е много на зор работата - правил съм изключения, както в този случай. Няколко такива фрапантни случая съм имал - при някои съм ходил на място, но в тоя случай нямаше как. Естествено, че няма да стане идеална настройка от първия път, но със сигурност е в пъти по-добре от това на картинката.

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: