Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Ехооо, който иска и има нужда, да се свърже с Лазар, има начин-човеко работи. Има и други работещи в този форум. Който търси-намира,другиге да си пишат!
Стоян Славев,
голяма работа,че котелното му е лаборатория.Това да не му дава право да лъже за разхода?И как разбра,като си му видял котелното,че не лъже за разхода?
6osi6 - майстор
Там, където науката е безсилна, идва вярата.
Стоян Славев написа:
Който не вярва на разхода и ефективността на системата на Боби,много му здраве,аз я видях и знам че няма друга такава...
Стоян Петришки - специалист
LazarGanev написа:
джеки написа:
Един добър маистор още по пепелта ще разбере от каква настроика има нужда котела
Например Боби ако получи по Viber ей тази снимка от някакво непознато село в Балкана, каква ще е реакцията? Оооо, супер, остана ми една сонда, на място ли ще дойдеш или да ти я пратя по Еконт след седмица, като мине бурята? Ще си я монтираш и за другия сезон вече си ти!
Обаче ние, дето не предлагаме сонди трябва да се справим някак си с настройките, защото вечерта е празник, ще идват гости и трябва да е топло. Разрешено е ползването на всякакви помагала и технически средства - кола, джип, влак, самолет, телефон, скайп. Та се учим да се справяме...
Лазаре това наснимката от какво се получава? Днес от силния вятър при мен се опитва да се получава нещо подобно но не чак толкова страшно набеждавам високата тяга на комина ?
LazarGanev - "Велик майстор"
Това специално е от големи дози и малко въздух.
wankata7108 - специалист
По добре да се опиташ по телефона да обясниш на някого какво да направи отколкото да сътвори от незнанието си такъв мармалад че после като отидеш на място да се чудиш от къде да го подхванеш проблема.
wankata7108 - специалист
1115 написа:
Опа ...забравих.
Пелетите ги взех, че мисля да си правя горелка. Нямам котел и парна инсталация, но една горелка на никой не е излишна в днешно време.
Колега съфорумец темата тук е "Разход на пелети'' а не колко е топло с климатици .
Стоян Славев - специалист
джеки написа:
Стоян Славев написа:
джеки написа:
Колега СЛАВЕВ,несам сигурен но мисля че не всички котли се настроиват с газ анализатор. При мен всичко е настроено фабрично ,само градусите на водата се променя
Колега джеки.В упътването на котлите пише препоръчително настройване с газ анализатор.Товя е така защото, всеки комин има различна тяга и съпротивление,всички пелети имат различни киловати, както и трябва да се калиброват за да се установи пелетоподаването и чак на края с газ анализатора се отчита перфектното съотношение въхдух -гориво.
Да но това е само за котлите с присадена горелка.

Глупости,задължително се настройва всяка една система за максимално КПД.Като фактор е тягата и калоричността.Системите който нямам нужда от настройки ,са Херц и имат вградена ламбда сонда,но струват около 30000лв. За останалите котли без сонда задължително се настройват.Всички си имат заводски настройки,но това са ориентировъчни данни.

Осносно разхода на Боби,от къде знам че не лъже ли?Вярвам му, той е честен човек!
gnt69 - майстор
Костажевите и те имат ламбди ама не знам настройват ли се.
1115 - специалист
wankata7108 написа:
1115 написа:
Опа ...забравих.
Пелетите ги взех, че мисля да си правя горелка. Нямам котел и парна инсталация, но една горелка на никой не е излишна в днешно време.
Колега съфорумец темата тук е "Разход на пелети'' а не колко е топло с климатици .

Заглавието го виждам, но като поизчетох темата и забелязах, че тя е "КОЙ е ПО-ПО-НАЙ" в голямата си част.
Та затова рекох да др%$на на метеното.
Абе като ония теми дето разни с ауди 80 на газ им харчи различно.
- ако го продават над 4/100км не вдига разхода
- ако трябва да ти свършат нещо с колата - под 15/100км бензин не са виждали.

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: