Най - вълнуващия въпрос зимно време.
VelinPetrov - специалист
gnt69 написа:
Костажевите и те имат ламбди ама не знам настройват ли се.
Той колегата gnt69 така топли 200 квадрата плюс неограничено количество БГВ с 2 чувала пелети, представи си ако се настрои :D Ще гори един чувал, че в по-топло ще почне да връща пелети в бункера :D Не съм против никой, при всеки системата е различна, жилището, предпочитанията и тн. но някои колеги са направо комични с изказите си :D Ама чакай забравих че системата Грейко (със секретните технически данни ) е повече от космическа технология и затова толкова гори :D
gnt69 - майстор
VelinPetrov написа:
gnt69 написа:
Той колегата gnt69 така топли 200 квадрата плюс неограничено количество БГВ с 2 чувала пелети, представи си ако се настрои :D Ще гори един чувал, че в по-топло ще почне да връща пелети в бункера :D Не съм против никой, при всеки системата е различна, жилището, предпочитанията и тн. но някои колеги са направо комични с изказите си :D Ама чакай забравих че системата Грейко (със секретните технически данни ) е повече от космическа технология и затова толкова гори :D
Така е като купиш правилния котел и горелка, като си сложиш буфер, като си сложиш ламбда наблюдение, като направиш малко подобрения на котела и си ти. Сега в студа не знам колко харча щот ми е голям бункера. Сигурно не е две торби но знам че разхода ми от началото на сезона е около 2 тона слънчоглед. Онези колеги които харчат по 5-6 торби на ден и те ли те лъжат, или са избрали късата клечка. Айде наздраве днеска било бабинден :partyman:
bobi65 - специалист
wankata7108 написа:

разбрах за брояча и тук има яко вятър в разград но не ми влияе на работата на горелката и котела всичко си върви нормално .А аз направих един прост разходомер на бункера си получи се супер.
Ето за днес разхода при средна -15.. но вятъра утихна от вчера 60.2 кг 21 гр. 400 м2
Няма смисъл да лъжа както казват разни колеги.. Нали ми излиза от Джоба и то само от моя.
А вятъра влиае много на разхода.Че влияе и на горивният процес влияе.. на всеки различно зависи с какъв комин и какъв регулатор на тяга е. Но като отнемане на температура от външните сени на сградите е по големият отрицателен ефект.. ето и сметка за разхода ми от началото на отоплителният за мен сезон.. 2.5 тона.

Прикачен файл

разход.jpg
zhoro25 - специалист
И мойте данни за разход.

57кв.м. помещение (етаж от стара къща) всичко отворено и с избити стени, за да е всичко в едно. Също и коридор с входна врата ,към който вратите са отворени. Къща кирпич и камък 60см стени. Само вътрешна изолация и пвц вайспрофил с обикновени стъкла (така е купена).

Камината е Гардения на Ерато 8кв, топловъздушна. В цялото помещение поддържаме 21С като на камината настройките са за 22. По една торба на денонощие.

В тези студове с 3 часа по-рано слагам втора торба. Зареждам всяка вечер в 22:00 по една торба, но последните три дена в 19:00 като съм набримчил огъня на 4-та степен от 5 възможни.

Камината върви нон-стоп от 4:30-23:30.

М-у другото - от тези три дена с набримчен огън, стъклото на камината стои чисто и почти няма пепел. Вече три дена не съм чистил - няма толкова пепел. Преди камината работеше на огън 2-ра степен и МНОГО пепел и замъглено стъкло. Всяка вечер чистих. Пелетите са Трон.
6osi6 - майстор
bobi65 написа:
21 гр. 400 м2 .
bobi, качи една скица със застроена и разгърната площ на къщата, да се види, кое е гараж, кое е еркер, кое е лоджия, кое е балкон, кое е помещение за туршии, кое е скосено таванско, кое е стълбищна клетка, за която залагам 50 лева, че е по-голяма от 9 кв/м.
andy_forresite - майстор
Още една торба ми остава и минавам на разход 0 :lol: Почти 2300 кг от началото на октомври до сега.
Имам 1 тон слънчоглед, но не става. И тези с грейко не го искат. Вече го пробваха въпреки че на един от тях щях да му дам чувалите гешенк, той си купи на 200 и нещо лева.
filmatoplo - майстор
Без заяждане , нормален разход за мощността която описваш ,някой изгорихаи по 5 тона до сега .
wankata7108 - специалист
Моя до 6.01.2017 тогава зареждах последно е 1335 кг.слънчогледови пелети.
wankata7108 - специалист
gnt69 написа:
VelinPetrov написа:
gnt69 написа:
Така е като купиш правилния котел и горелка, като си сложиш буфер, като си сложиш ламбда наблюдение, като направиш малко подобрения на котела и си ти. Сега в студа не знам колко харча щот ми е голям бункера. Сигурно не е две торби но знам че разхода ми от началото на сезона е около 2 тона слънчоглед. Онези колеги които харчат по 5-6 торби на ден и те ли те лъжат, или са избрали късата клечка. Айде наздраве днеска било бабинден :partyman:

колега ти слънчоглед ли гориш или слънчогледови пелети
6osi6 - майстор
bobi65 написа:
Няма смисъл да лъжа както казват разни колеги..
Кои са тези колеги bobi!? Кажи, да ги набия.

bobi, кой е каталожния номер на сондата, която, както пишеш, поръчваш чрез познат, от голям автосервиз в Белгия?

Прикачен файл

KHF2fff.PNG
KHF2fff.PNG (62.78 KиБ) Видяна 2123 пъти

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: