Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пон дек 09, 2019 9:09 pmАнтон С. написа:
...Анди е готин...
'стествено, че е готин. Той е талибана на отоплителния раздел.
...талисмана исках да кажа.
andy_forresite - майстор
Забравих че на камините трябва да се почиства огнището всеки ден. Оттук идва гасенето. Добре, посипвам си главата с пепел.
Камината може да изстине до 40-50 градуса за това време, но радиаторите и водата по тръбите изстива до около стайната температура. Затова предположих, че едни 2 кг бонбони ще отидат за наваксване/темпериране на системата. Чалл ви :)
n.ganev - майстор
Не е задължително всеки ден. Зависи от много неща. Пиша за така както го пишете 24/7
bmahob - майстор
Макар и да не съм с Бижу, подкрепям Ганев за всекидневното чистене.... Може и веднъж седмично
Антон С. - специалист
Веднъж седмично е много общо понятие. За колко кила, без чистене, говорим?
Тонка, то и килата са общо понятие. Някои пелети пепеляви, други са с Е6.
Чистене кога има нужда.
Първия си пепелник го изхвърлих на 16.
Комшутката са оцъкли, като видя две шепи у него. Котела не беше чул за пепел.
После минах на слънчоглед.
Децата, у Пеуник, първата седмица чистеха секи ден и на два часа работа. Техника брат. Прахосмукачката я изтръскаха след месец. После вече по полечка. Не знам на колко, ще ги питам, но не са ми звъняли за проблем.
filmatoplo - майстор
:-D И аз се ослушвам за основното почистване ,иначе почиствам кошничката всеки ден ,че на дънцето и се лепка една пепел от Трон ските пелети.
bmahob - майстор
ср дек 11, 2019 12:25 amАнтон С. написа:
Веднъж седмично е много общо понятие. За колко кила, без чистене, говорим?
7-8 чувала.... Без никакво отваряне на камината...
Антон С. - специалист
С трите чувала на ден, които камината изпапква, пак ще трябва да се чисти през ден или макс два. Може да я пробвам, как ще се държи ако не се спира два дни, но когато съм около нея, че да й хвърлям по едно око на насъбралата се пепел и горенето, щот и моите пелети май са малко по-пепеляви.
Антон С. - специалист
Малко извън темата, но рекламата никога не е излишна. Ето един пример за равномерно горене и задачка за разход на пелети за загряване на 120 литров бойлер.
Най-малката щерка се мушнала към 6 в банята, обилно се накиснала и след почти час излязла жабясала и гъбясала, а от бойлера идела вода по-студена отколкото във водопровода :lol: В осем часа помпата на БГВ изключила. Настроена е да го прави на 60 градуса, като сензора е външно на изходящата от серпентината ... В задачката се пита, колко гориво в повече от нормалното е изразходвало Бижуто за да загрее напълно тоз 120 литров балон? Аз си го обърнах в абсолютна стойност и излезе 16 стотинки.

Прикачен файл

20191211 razhod.jpg
20191211 razhod.jpg (35.9 KиБ) Видяна 1516 пъти

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: