Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Клас А1 -Да ,стават . :wink:
silent - майстор
Клас А1 не означава нищо...купувал съм неземни боклуци клас А1
filmatoplo - майстор
:wink: Купи 1 чувал и тествай .
Restaurant - напреднал
Тествам и ще публикувам резултат
ls1 - напреднал
Гледам на сайта на Пелетимаркет има два вида слънчогледови пелети. В чували по 15кг, но едните с брандирани чували, другите с небрандирани. Разликата е 10лв на тон. Някой дали знае има ли разлика в качеството, по принцип се продават като едни и същи.
ср авг 12, 2020 10:17 amls1 написа:
Гледам на сайта на Пелетимаркет има два вида ...
Предполагам не са сменили доставчика. Еднакви бяха пелетите. Купувах ги в чувалите от сезал по 25 кг. Дано и тази година е така!
ls1 - напреднал
Сезаловите чували от 25кг ги няма вече. От малките разфасовки има найлон с картинка 15кг и найлон без картинка 15кг. Разлика 10лв/тон, затова питам разликата само заради картинките по найлона ли са или има и в пелетите разлика?
ср авг 12, 2020 10:37 amls1 написа:
Сезаловите чували от 25кг ги няма вече. От малките разфасовки има найлон с картинка 15кг и найлон без картинка 15кг. Разлика 10лв/тон, затова питам разликата само заради картинките по найлона ли са или има и в пелетите разлика?
На различни производители са, с близки показатели. Масовият клиент не може да намери разлика.
Освен картинката, чувалът е от по дебел полиетилен.
Това разбрах от проведеният преди секунди разговор.

пп. Понеже звънях на 2 телефона, първият не отговаряше, но сега ми върнаха обаждане. Обясниха, че едните пелети били по "мазни". Предполагам това са по скъпите пелети и ги препоръчвам. Тъмните и лъскави слънчогледови пелети са по добри.
Почти сигурно е, че в другите има стъбла и пити или поне са в по голям %, в общото количество. Такива (по светли са) бяха последните, които аз купувах от там. Оплаквания нямам никакви. Понеже чувалите са прозрачни, може да се прецени и количеството пепел. Аз нямах такава възможност, предвид плътният чувал.
Купувайте си пелети да стигнат и малко да останат. Колкото и да е, поемат си влага. Горих ги два сезона, като към края се увеличи времето за запалване двойно. Понякога започваше втори опит Грейковица.
filmatoplo - майстор
:) Като всеки път в 9 сутринта пелетите ми бяха пред гаража ,хвала на такива доставчици. :wink:

Прикачен файл

120074656_3012869162273561_4953967151608802213_n.jpg
120074656_3012869162273561_4953967151608802213_n.jpg (70.59 KиБ) Видяна 2213 пъти

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: