• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 336
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Spokoiniq - майстор
Искаш да кажеш, че бойлера който ползвам само при повреди и профилактики трябва да го загрявам редовно? :lol:
Тани - модератор
Spokoiniq написа:
Искаш да кажеш, че бойлера който ползвам само при повреди и профилактики трябва да го загрявам редовно? :lol:
Ако поддържаш в него над 30°С е задължително!
LazarGanev написа:
.........Тя живее във вода и много бързо се размножава при температури над 30-40°С и вирее до към 55°С. В нискотемпературни отоплителни системи се въдят много и задръстват филтрите дори. Например Вайлант имат изискване, ако се монтира кондензен котел на инсталация с ППР тръби, задължително да има типлообменник, който да отделя инсталацията от котела. Обемните бойлери е задължително поне веднъж седмично да се загряват над 55°С за да се възпрепятства размножаването на тази бактерия.
LazarGanev - "Велик майстор"
У дома каквато злина сам си сториш, никой не може да го направи по-добре :), аз говоря за обществени сгради и инсталации, където нещата трябва да се правят професионално.
2v6 - майстор
lz1wvm написа:
Печката която ще захранва подовото и др. отоплителни уреди,ще е в стаята с подово отопление.
Не разбрах за тази ППР тръба защо е на кангали.Имах в предвид дали става тръба ППР за ВиК инсталация,за топла вода.
ПС. инсталацията мисля да е с антифриз. :?
Щом печката ще е в стаята с подовото няма да има какво да му се регулира - докато работи печката подовото трябва да е "изключено".
Защо ти е антифриз в инсталацията?
filmatoplo - майстор
Ама как така печка че и подово в една стая , нали няма да се диша от топлина . :shock: Има камини които са със малко излъчване със стъкло и облечени с камък и поставени в някое заведение наистина се нуждаят от радиатор или подово в стаята сигурно и ти си така :) .
lz1wvm - специалист
Защо ти е антифриз в инсталацията?

Тъй като няма да се ползва постоянно.
С какви тръби е по добре да се направи подовото.Мисля да сложа с диаметър фи 20.Това добре ли е.
filmatoplo - майстор
С фи-20 е добре а материала на тръбите какъв ще е - ти спомена за ппр за топла вода .Защо държиш на тези тръби , имаш останали от водопровода .По какъв начин ще ги разполагаш по пода , изолация ще има ли под тръбите и колко метра тръба ще положиш и на каква площ . :?
lz1wvm - специалист
Тръбите ще се купуват,но понеже съм работил с ппр,за това и питам дали става.Ако с алуминиевата вложка е по добре като топлоотдаване и е по евтина,може да се пробвам да я насуча.Площта е около 25 квадрата(3х8).Ще я разделям на три равни полета.За изолация ще ползвам 4 см. фибран(по дебел не става тъй като замаската ще дойде под 4 см).
ПС прочетох темата и съм се спрял на спиралното полагане на тръбите.
filmatoplo - майстор
Отиди в магазин за отопление дано си от голям град и си поръчай омпежен полиетилен - почти прозрачни тръби фи-16 специално за подово цена беше около лев за метър - има си и ракори връски за нея .. Разход от нея 6-7 метра на квадрат . :wink: Навивай на охлюв - до средата и обратно.
Тани - модератор
Нещо ми се губи явно! Не трябва ли тръбите за подовото и нискотемпературните инсталации да имат кислородна бариера ( която се явява алуминия в случая) . Та как се решава този проблем в случай че използваме тръби от омрежен полиетилен?
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 336

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: