• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 66
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naughty - специалист
аз не разбирам какво те притеснява: 35-39 градуса на водата в конвектора е идеално? аз съм със същото външно тяло и температурите са подобни. ако го позасиля вдига и 45 градуса но вкъщи става МОР и не се живее.

защо те притеснява 35 градуса на водата?
filmatoplo - майстор
Мен ме притеснява тия 35 гр зимата да не станат на 20 гр. :)
klambrev - специалист
Ето какво измерих днес.
http://koko.alfat.net/pic/clim2.jpg
http://koko.alfat.net/pic/clim1.jpg
Консумацията е прекалено висока и ниското налягане е прекалено високо а в същия момент тръбичката си е доста по-студена от тази на високото налягане.
На какво се дължи това ?
2v6 - майстор
klambrev написа:
Ето какво измерих днес.
http://koko.alfat.net/pic/clim2.jpg
http://koko.alfat.net/pic/clim1.jpg
Консумацията е прекалено висока и ниското налягане е прекалено високо а в същия момент тръбичката си е доста по-студена от тази на високото налягане.
На какво се дължи това ?
Налягането към вътрешното тяло (в случая топлообменника) е едно и също на вход и на изход.
Измерването си правил в режим отопление - не е трябвало да свързваш манометъра за ниско налягане :idea: Ще трябва да се калибрира щото си го презорил.
filmatoplo - майстор
Климатикаджиите са май башка луди от параджиите :lol: не че ние не експериментираме .
klambrev - специалист
Тва с манометрите за радост не се е разтроил този за ниско налягане, пробвах през един маркуч с отворена обща камера и 2та показват абсолютно еднакви стойности.
Възможно ли е при монтажа и изпускането на фреона, после при вакумирането да е останало някаде в с-мата фреон и при последвалото зареждане по кантар да е презареден заради налични в с-мата?
filmatoplo - майстор
Моля те сега не дей изпуща ферон в движение :) щото аз когато бях на 10 гд -гледам един хладилен агрегат си работи , но ми потрябва медната тръбичка -скърших я :lol: така исфъштя -бая бягане падна :lol: .После гледах едни чичковци правеха нещо там и в разговорите им все думата -мама .Виж за фреона спец да каже -който монтира инсталацията кво казва . :?
klambrev - специалист
И все пак възможно ли е да остане в акумулатора или ресивъра някакво количество фреон след вакумиране?
Който монтира инсталация я монтира вече 4-5 месеца(беше работа за 2 дни) а от известно време не идва на уговорените ни срещи а и вече не вдига и телефона. За пореден път българска работа. А вече стана студено и с-мата е крайно време да заработи. Затова накупих иснтрументи и се захванах сам. Взех и пълна бутилка с фреон . Утре един приятел ще ми даде една празна за да мога да измеря колко гр. ще източа.

Ако някой си мисли че ще му изям хляба е в грешка. Нямам намерения да се занимавам с тази дейност.
Благодаря на всички отзовали се!

п.с.: Все пак ако зимата остане повечко свободно време ще опитам да разработя емулатор за моторчето на въртешното тяло което вече е по моята спецялност
naughty - специалист
klambrev написа:
п.с.: Все пак ако зимата остане повечко свободно време ще опитам да разработя емулатор за моторчето на въртешното тяло което вече е по моята спецялност
ето това ще е интересно, аз лично поръчвам един такъв още от сега :)

дано някой ти помогне, според мен е някаква дреболия.

Фреоновите тръби чисти ли са, да няма нящо посмачкано? продухал ли си ги за проба? надувал ли си системата с компресор?

според мен ще помогнеш на спецовете ако нарисуваш и схема на системата ти. аз съм със същата, даже тялото ми е същото.
2v6 - майстор
klambrev написа:
http://koko.alfat.net/pic/temp.jpg
Ето как са нещата през последните 2 часа.
Всички температури показват с около 7-8 градуса в повече.
Падът в 21и30 е след източването на 200 литров бойлер.
Компресора работи почти на максимума което ме навежда че фреона не е достатъчен.
Просто няма къде да се дене тази енергия 2,5kw x 3 = 7,5kW
А топлообменника и 100kw да е, няма нищо да се промени.
А понеже е крайно време с-мата да заработи вече си имам манометри, маркучи, фреон и вакум помпа. Остава утре свободно време да ми остане и се надявам да си реша проблема.
Изображение

Това съм го пропуснал оня ден :?
klambrev написа:
И все пак възможно ли е да остане в акумулатора или ресивъра някакво количество фреон след вакумиране?
Който монтира инсталация я монтира вече 4-5 месеца(беше работа за 2 дни) а от известно време не идва на уговорените ни срещи а и вече не вдига и телефона. За пореден път българска работа. А вече стана студено и с-мата е крайно време да заработи. Затова накупих иснтрументи и се захванах сам. Взех и пълна бутилка с фреон . Утре един приятел ще ми даде една празна за да мога да измеря колко гр. ще източа.

Ако някой си мисли че ще му изям хляба е в грешка. Нямам намерения да се занимавам с тази дейност.
Благодаря на всички отзовали се!
При недостатъчен фреон компресора работи разтоварено (с нисък ток) и температурата на изход е висока (към 70-80 градуса).

Ако вакуумирането е качествено не е възможно да остане фреон. При вакуумирането дори водата се изпарява :idea:
Как мислиш да източиш фреона :?:

На графиката горе какви консуматори бяха включени и при каква температура в стаите?
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 66

Тема "Термопомпи-консултации" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: