• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 32
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
evdoki - специалист
filmatoplo написа:
продавам буфер 500 литра , ако някой търси 500 лева -оригинален .
Интересувам се. Може ли снимки.
filmatoplo - майстор
Дясното копче е запалителния термостат който се ползва и за задържане на въглени до сутринта .Вечер зареждаш котела с гориво към 10-11 часа и завърташ копчето надясно да съвпада на 65-70 градуса .Така котела като си работи на 75-80 и като започне да му спада температурата до 70 гр вентилатора ще спре и ще задържи въглени до сутринта .На сутринта дозареждаш котела с дърва и завърташ копчето наляво и вентилатора пак тръгва -котела си следи пак температурата от работния термостат . :wink:
filmatoplo - майстор
Евдоки -някъде имам снимка на същия по вид буфер , в тема -Котел с буфер.500 литра сив на цвят.50 километра южно от Бургас се намира буфера.
evdoki - специалист
Благодаря. Ще го покажа на шефа :-D
srusev - специалист
Имам един тъп въпрос, но с доста хора спорих. По принцип дървата, които се продават на кубик колко тона са. :?
Гледам в сайта на атмос пише 9,5т./22м3, а по принцип знам, че 1 куб. е ок. 700-800 кг.
filmatoplo - майстор
Дъб,бук,ясен -450 кг за 1 кубик с 15 % влажност.Габър -480 кг за 1 кубик.Бор -360 кг на м3.
srusev - специалист
А ново отцечени?

Интересувам се, как е по изгодно да се пазарят?
Мокри на кубик или на тон?
Защото купувах на тон мокри, а на кубик мокри може да са по-изгодни.
fbr - майстор
Основната идея, да се търгуват на кубик, е да се елиминира наличието на влага в дървесината. Не че и на кубик, не става това, което иска търговеца.
srusev - специалист
Днес взех екобрикети да пробвам, че тук си стана истинска зима. Тази сутрин беше 1гр. сега е ~5гр. вътре ~25гр.

Резултата е, атмоса е постоянно с изключен вентилатор, температурата е закована на зададената, вътре брикетите само тлеят без пламък, но пък нещо много димят и понамирисва в котелното.

Като цяло съм доволен и като заместител на суха дървесина са идеални. Котела работи толкова точно като часовник и все едно е на газ.

Най-лошото в цялата схема е, че ако преди месец можех да взема по 160 лв./т. сега са ги динали на 260 лв./т. :sad: и съм много изнервен, защото дъбовата дървесина, която купих май месец все още ми се струва мокра та дори с включен вентилатор не иска да разгаря добре.
filmatoplo - майстор
Иска повече кислород -въздух за изгарянето затова леко пропушва , за цената и други търговци така вдигнаха цената :evil: с пазарлък не свалят ли.
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 32

Тема "Избор на пиролизен котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: