Същото правя в момента -поставям отделно контактни термостати на питата на вентилконвектори Климаджет .Понеже оригинално идват само пита , вентилатор и тръби 1 цол
-нямат дори место за вградено устройство
.

kuuuuuul написа:Щом са под РС няма да имаш проблем стига да можеш да прекараш тръбите до телата без жена ти да мрънка :lol:24-ките са доста големи и ще трябват по големи тръби за свързване.Прекарването на тръбите мисля, че няма да е проблем защото всички стени са ми с гипсокартон и мисля да изрежа дупки в него и като прекарам тръбите от зад да си сложа пак изрязаните парчета и да го замажа. На 24-ките мисля че тръбите бяха 12 и 10мм. ако не се лъжа, а тръбите стигащи до радиаторите ми са 16мм., няма ли да е достатъчно да се сменят тръбичките на телата с 16-ки примерно?
LazarGanev написа:Не знам какво можеш да ползваш от платката, но един стаен термостат за 20-30лв може да ти управлява помпата, а на всеки конвектор трябва да има контактен термостат (пак за същите пари), който да изключва вентилатора да не духа като е студена питата. А какъв е котела? Ако е на дърва и въглища помпата можеш да я спираш единствено по температура на водата, нали знаеш?Ами не съм с котел а с печка с 17КВ водна риза и помпата ми се включва с термостат който като стане 40оц и включва помпата, а за да не купувам за всички тела такива термостати може ли да пусна един кабел, на който да вържа всичките 3 или 4 тела които правя сметка да монтирам и този кабел да иде до помпата, така след като терпостата включи помпата ще се включат е телата, консумациата на вентилатора е 30-50 вата на едно тяло и с един кабел със сечение 1,5м2 дали ще стане
LazarGanev написа:По принцип може, но след включването на помпата минава време, докато водата стопли питата, а през това време вентилаторът ще духа студеноДаааааа съгласен съм с теб това не ми беше минало през главата, ще трябва да се купува за всяко тяло термостат, а това с купуването ми е много тежко. Задалжително ли е да са такива които се слагат на тръбата или може и такива които са като сонда, не за друга ама са по ефтинки.
kuuuuuul написа:jinio преди ти бях казал за тези http://nikelectric.com/product_info.php ... ts_id=2437 и аз съм с такива,на някои пити има една свободна тръбичка и там влиза сондата,огледай хубаво твойте.Здрасти кууул мерси за линка, днес бях при приателя в магазина и тои ми казза за някакав с би метална пластина произведен в Г.Делчев
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: