• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Имам няколко такива монтирани горелки, но логиката на софруера не ми харесва и нямам желание да монтирам повече. Със слънчогледови пелети ще има проблеми със сигурност, тази горелка е за качествени пелети. То с качествени има проблеми, пък какво остава за слънчогледови :)
alx359 - специалист
LazarGanev написа:
Имам няколко такива монтирани горелки, но логиката на софруера не ми харесва и нямам желание да монтирам повече. Със слънчогледови пелети ще има проблеми със сигурност, тази горелка е за качествени пелети. То с качествени има проблеми, пък какво остава за слънчогледови :)
Здравейте Лазар,
Ще споделите ли малко практически опит какви са най-важните параметри и тяхните зависимости при тази горелка, за да се постигне най-икономична консумация на пелети? Бихте ли препоръчали също, дали да се сложи клапа на изхода за димни газове, както е при други видове котли?

Благодаря!
LazarGanev - "Велик майстор"
От клапа няма нужда, но вентилатора трябва да се намали под 50%, по заводски настройки е силен и дори издухва неизгорели пелети
alx359 - специалист
LazarGanev написа:
От клапа няма нужда, но вентилатора трябва да се намали под 50%, по заводски настройки е силен и дори издухва неизгорели пелети
Много ценно, че Вие го потвърждавате! Много благодаря! =D>
filmatoplo - майстор
LazarGanev написа:
Имам няколко такива монтирани горелки, но логиката на софруера не. ми харесва и нямам желание да монтирам повече. Със слънчогледови пелети ще има проблеми със сигурност, тази горелка е за качествени пелети. То с качествени има проблеми, пък какво остава за слънчогледови :)

Потвърждавам,даже препоръчвам смяна на управлението с такова - Натурела .час по скоро.
alx359 - специалист
filmatoplo написа:
Потвърждавам,даже препоръчвам смяна на управлението с такова - Натурела .час по скоро.
Оо, появихте се днес тежката категория =D>

А какво е това у-ние? Линк? Съвместимо ли е и се сменя директно 1:1 или трябва да се преработи?
filmatoplo - майстор
пиша от телефон и не мога да кача линг, влез в Натурела, или търси универсално управление за пелетна горелка, подменя се 1/1 и след това се настройват параметри. пак колко да подава, % вентилатор и други, но има поне още 10 функции и наистина Логики които липсват в сегашното управление на Бисолид което скъсва нерви и бърка в джоба с разхода.
iceheart - специалист
filmatoplo написа:

:-D Филме още му е в гаранция, иначе изобщо нямаше да му мисля и да питам за настройки. :-D Срещу скромната сума от 150 лв. за управление и 20-30 лв. допълнителни материали нямаше да се занимавам с оргиналния контролер. Ако беше моя горелката, и да има и да няма гаранция нямаше да му мисля много, ама нали хората ги е страх и си пазят гаранциите. Такива като нас нямат проблем с това ама ние сме друга бира. :-D
filmatoplo - майстор
2 години не си струва да се ядосва ,минах по този път, на мой клиент горелката. не гаснеше нито по сигнал стоп нито по сигнал от стаен термостат, свалих горелката направо в завода производител на платката, видяха я за 5 минути, дадоха ми нов датчик за температура и викат готов си, паля горелката и пак не гасне. похарчихме доста пари и ядове без резултат -така че не се надявайте много
.Бисолид като железария е добра 1към1 като GP четвърто поколение обаче са и турили това скапано управление -язък .
alx359 - специалист
filmatoplo написа:
пиша от телефон и не мога да кача линг, влез в Натурела, или търси универсално управление за пелетна горелка, подменя се 1/1 и след това се настройват параметри. пак колко да подава, % вентилатор и други, но има поне още 10 функции и наистина Логики които липсват в сегашното управление на Бисолид което скъсва нерви и бърка в джоба с разхода.
Ок, но тук виждам 3. Кой от тях или всеки от тях става?

http://www.naturela-bg.com/bg/products/ ... i-i-kotli/

LCD панела на Натурелките обаче ми се струва по-голям, с повече инфо. Какво се прави там при монтажа?
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 65

Тема "пелетен котел Bisolid SAVER C" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: