• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 29
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
emo_peev - специалист
Няма ли кой да каже че на "ПРИТИ" топлоотдаването го пишат наизуст т.е. по теория, няма проби няма замервания.
Защо само хора със такива печки имат проблеми със отплението?

Ако сравним едно прити и един ДЯВАЧ със еднакви харектиристики, визуалната ралика е СТРАШНА.
Приказката за евтинкото ..... е истина тука.
Takezo Sensey - модератор
emo_peev написа:
Няма ли кой да каже че на "ПРИТИ" топлоотдаването го пишат наизуст т.е. по теория, няма проби няма замервания.
Защо само хора със такива печки имат проблеми със отплението?

Ако сравним едно прити и един ДЯВАЧ със еднакви харектиристики, визуалната ралика е СТРАШНА.
Приказката за евтинкото ..... е истина тука.

Много са факторите , за да "балансираш" системата . А за "ПРИТИ" е те си имат и лаборатория , там мерят КПД-то ...Не казвам че "ДЯВЯЧ" лоши .То и "АВРОРА" са добри , ама са на цената на автомобил на старо.
hasko100 - специалист
котела е на отделна постройка.До колектора ще върви 2" тръба.Къщата 100кв. Немога да сложа колектора на средата на къщата.Ще изкам да отоплява и партера,тъй като котела е 43кw.Тръбите за радиаторите ще са почти еднакви, по 10м и нещо.Единствено банята ще е около 3м.
LazarGanev - "Велик майстор"
Наблегни на изолацията на тръбите до колекторите. Не може ли колекторите да са по- в средата - има хубави колекторни кутии. Така ще получиш по-къса тръбна разводка и по-малко вода в системата. Но не е проблем да я направиш и така, както си я замислил тези дължини не са проблем.
hasko100 написа:
котела е на отделна постройка.До колектора ще върви 2" тръба.Къщата 100кв. Немога да сложа колектора на средата на къщата.Ще изкам да отоплява и партера,тъй като котела е 43кw.Тръбите за радиаторите ще са почти еднакви, по 10м и нещо.Единствено банята ще е около 3м.
ok , разбрах те , значи от колектора , пусни изход на ф20 , по евтина е от ф18.И на края на всяка ф20 , може да закачиш по 2 радиатора с тройник от ф20 към 2 по ф16.В другия вариант , мисля че ще имаш доста загуби по трасето , дори и при добра изолация.
emo_peev - специалист
ПРИТИ имат лаборатория? :lol:

Прост пример: сравни три различни марки камери със еднакви показатели, нека едната да е ПРИТИ. Сега се запитай защо ПРИТИ са два пъти по-малки пък аджиба са със същите характеристики.
ОТГОВОР: за да са два пъти по-евтини, нека после някой се чуди защо не топли.
hasko100 - специалист
разбрах.Без колектор или от колектора трьъгва ф20 до 2-та радиатора
hasko100 - специалист
ок. от колектора тръгва ф20 и се разделя на двата радиатора с ф16 Благодаря.
popovvv - специалист
Г-н Милански отоплявам се със същата печка/камина/ Прити С3 В13-мощност от излъчване 4квт, а на водната риза 13квт.Инсталирана мощност/на радиаторите/ приблизително 10квт при 90град.Проблема с шума като от завиране го има и при мен.Той се получава даже и при 30град температура на водата в системата, когато в камината гори силен огън, който бие директно в стените на водната риза.Според мен стените на в. риза са изработени от тънка ламарина и се получават прегряти места в които водата започва да ври.Промяната на скоростта на помпата при мен не дава никакъв резултат.Аз нямам проблем с обезвъздушаването защото всичката стоплена от печката вода най напред се качва в разширителния съд, а от него по друга тръба отива към колекторите.Съда е отворен тип и отделените от камината пари и въздух излизат през преливния отвор.Интересува ме вашата печка отоплява ли от излъчване защото моята не.Тези 4квт по паспорт са измислени.
popovvv написа:
Г-н Милански отоплявам се със същата печка/камина/ Прити С3 В13-мощност от излъчване 4квт, а на водната риза 13квт.Инсталирана мощност/на радиаторите/ приблизително 10квт при 90град.Проблема с шума като от завиране го има и при мен.Той се получава даже и при 30град температура на водата в системата, когато в камината гори силен огън, който бие директно в стените на водната риза.Според мен стените на в. риза са изработени от тънка ламарина и се получават прегряти места в които водата започва да ври.Промяната на скоростта на помпата при мен не дава никакъв резултат.Аз нямам проблем с обезвъздушаването защото всичката стоплена от печката вода най напред се качва в разширителния съд, а от него по друга тръба отива към колекторите.Съда е отворен тип и отделените от камината пари и въздух излизат през преливния отвор.Интересува ме вашата печка отоплява ли от излъчване защото моята не.Тези 4квт по паспорт са измислени.
КПД 70 % , от 4 квт. колко остават , и друго колкото е температурата на водата толкоз е и камината , ако водната риза е отвсякъде...логично нали.
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 29

Тема "ще правя локално парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: