• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 518
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Ndp007 - специалист
LazarGanev написа:
Ndp007 написа:
Няма как сам да си доставиш камината
И добре, че е така, защото желаещи не липсват:
dobrev написа:
От толкова приказки не разбрах мога ли да си купя такава камина с гаранция, която да си инсталирам и пусна сам?
Всяка камина/котел трябва да си има майстор, който да отговаря за правилната работа. Както всяка жена трябва да си има мъж и всяка коза - пръч :-D . Оня нехранимайко, дето ти я пуснал, настроил и подписал гаранцията е затова - да му звъниш като има проблеми. Аз също съм завършил техникум ДВГ, но колите винаги ми ги правят в сервиз, макар да виждам нивото на специалистите. Поне си имат техника, инструменти, ползват консулти и т.н. Това, че си инженер по хидравлика и пневматика може би означава, че бързо ще усвоиш техниката, но нека бърникането да е след изтичане на гаранцията, дотогава се възползвай от нея :) . Остани със здраве! Някой друг заложи ли каса бира?
Касата бира си я спечелихте. Техника имам за два автосервиза. За консултации за автомобили от VAG група заповядаи. За бърникането да я бърника който трябва.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ndp007 написа:
Касата бира си я спечелихте.
Ей това ми е достатъчно! Благодаря!
Ndp007 написа:
За бърникането да я бърника който трябва.
:2thumbs:
Ndp007 написа:
Шнека спря шнекаааааа маини сгурията и повече сгурия съм виждал там е до настройка ама шнека се окоти на 2 часа работа
Бушонче няма ли?
LazarGanev написа:
Ndp007 написа:
dobrev написа:
От толкова приказки не разбрах мога ли да си купя такава камина с гаранция, която да си инсталирам и пусна сам?
Всяка камина/котел трябва да си има майстор, който да отговаря за правилната работа. Както всяка жена трябва да си има мъж и всяка коза - пръч :-D . Оня нехранимайко, дето ти я пуснал, настроил и подписал гаранцията е затова - да му звъниш като има проблеми. Аз също съм завършил техникум ДВГ, но колите винаги ми ги правят в сервиз, макар да виждам нивото на специалистите. Поне си имат техника, инструменти, ползват консулти и т.н. Това, че си инженер по хидравлика и пневматика може би означава, че бързо ще усвоиш техниката, но нека бърникането да е след изтичане на гаранцията, дотогава се възползвай от нея :) . Остани със здраве! Някой друг заложи ли каса бира?
Ех, Лазаре, Лазаре, до кога така бе човек? Искаш да обвържеш всяка продадена Грейко история с монтажник и едва ли не този монтажник да е на заплата при клиента. Нима за бойлера в банята, всеки път като сменяш температурата звъниш на човека от който си го купил? Или не дай си боже някой друг да ти го е монтирал... Тц, тц, тц, живот, Натурелски контролер вече се слага и в бойлерите, ама и там не ги настройвате, нали :-) Оооо ами котела на дърва и въглища - въртиш клапата и звъниш на монтажника??? Аааа, извинявай за тези котли не ламтите да ги монтирате и поддържате.

Къде си тръгнал да сравняваш поддръжката на пневматика и хидравлика с поддръжката на камина/горелка Грейко?

Виж за газов котел е друго. И това друго се изразява само и единствено в свързването на жълтата тръба.
martolk - специалист
До колегата с неработещия шнек.
Най-вероятно си я прегрял и е изключила термозащитата (95 гр.). Отвий капачката в горния десен ъгъл на задния капак и натосни бутона с пръст. След това можеш да я тестваш на ръчно зареждане.
filmatoplo - майстор
Агент 007 много се бави с отговора ,тръгна ли шнека най накрая .
Между другото някой може ли да обясни какво трябва да прави монтажника през двете години гаранция имам чувството че клиентите леко си измислят някакви права ,аз лично не срещам такива за който и да бъде продукт .Книжката с инструкции за кой е ?за инсталатора или за клиента ?
kalin72 - майстор
Филме, проблема им е в тези 100-150 лева за пуск, които техника прибира, в много случаи без да направи кой знае какво.
andy_forresite - майстор
На мен ми иска 200 от които 30 за монтаж на шнека. Знаете ли в какво се изразява монтажът в случая? Една дупка 8 мм в ламарина 1,5 с моя винговерт и завивавне на един винт и една гайка. По настройките нищо. Аз си измерих колко пуска шнека и си въведох стойностите. Иначе в пепелника не спираха да клопат пелети само леко опушени.
LazarGanev - "Велик майстор"
i_am_free написа:
Ех, Лазаре, Лазаре, до кога така бе човек? Искаш да обвържеш всяка продадена Грейко история с монтажник
...Виж за газов котел е друго. И това друго се изразява само и единствено в свързването на жълтата тръба.
А, свободния, помня че си направи този акаунт за да се заяждаш с мен :) . Аз нищо не искам, така работят фирмите, които уважават себе си. Запомнил съм от Вайлант една сентенция - че те не продават газови котли (като уред), те продават гаранция за топла вода! При големите фирми се знае всяка една бройка кога е продадена, кога е пусната в експлоатация, адреса на клиента, кой я сервизира, какви дефекти е дала и т.н. Остави бойлера - той дори да се развали имаш хиляда варианта да си стоплиш вода за подмиване. Ама развали ли се котелът в много случаи няма алтенатива и трябва да се реагира спешно. А кой трябва да реагира, ако не се знае персоналния сервиз на всеки котел? Аз съм описвал някъде един случай от миналата зима. Звъни ми непознат номер на Бъдни вечер в 19.30ч, тъкмо тръгваме на гости. Пратил някакви снимки и ме моли да помогна. Не е мой клиент, от забутано село в друг окръг. На снимките купчина полуизгорели пелети, а в къщи студ. На Бъдни вечер! Е как да тръгна да празнувам? Какво като не е мой клиент? Казах му да седне пред горелката, да влезе в сервизното меню и една по една позиции да ми диктува стойностите - за половин час оправихме нещата, колкото може по телефона и всеки на своя празник. След 2 дни получавам пратка по Еконт - уискита, бадеми, бонбони... Дали заради подаръците съм го направил или от човещина?
Иначе има много фирмички, няма да споменавам имена, които ти пращат стоката по куриер и се спасявай - нямаш прикрепен сервиз, правиш каквото ти скимне. Ще бачка ли, няма ли - производителят не се интересува, той си е взел парите, стоката е твоя. Всеки има глава на раменете си и е господар на парите си.
Ndp007 - специалист
i_am_free написа:
LazarGanev написа:
Ndp007 написа:
dobrev написа:
Ех, Лазаре, Лазаре, до кога така бе човек? Искаш да обвържеш всяка продадена Грейко история с монтажник и едва ли не този монтажник да е на заплата при клиента. Нима за бойлера в банята, всеки път като сменяш температурата звъниш на човека от който си го купил? Или не дай си боже някой друг да ти го е монтирал... Тц, тц, тц, живот, Натурелски контролер вече се слага и в бойлерите, ама и там не ги настройвате, нали :-) Оооо ами котела на дърва и въглища - въртиш клапата и звъниш на монтажника??? Аааа, извинявай за тези котли не ламтите да ги монтирате и поддържате.

Къде си тръгнал да сравняваш поддръжката на пневматика и хидравлика с поддръжката на камина/горелка Грейко?

Виж за газов котел е друго. И това друго се изразява само и единствено в свързването на жълтата тръба.
Мисля че във водната риза тече флуид, в хидравличната система тече флуид и двете трябва да са херметични и в двете има местни и линеини съпротивлвния и в двете има турболентни и ламинарни течения да изброявам ли още прилики.
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 518

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: