Най - вълнуващия въпрос зимно време.
дидкоо - специалист
чет ное 07, 2024 7:42 pmivanovbg написа:
чет ное 07, 2024 6:56 pmдидкоо написа:
Здравейте искам да попитам за алфа плам 15 настройката P-8-4-07 dell off auto от 2-120 това за градуси ли е или е минути на закъснението за запалване
Минути. Остави го както си е 2 минути
то ми е нагласено на 2 но се пали след повече време незнам дали 2 мин след достигане на определена температура би трябвало да е
ivanovbg - майстор
съб ное 09, 2024 6:03 pmдидкоо написа:
чет ное 07, 2024 6:56 pmдидкоо написа:
Здравейте искам да попитам за алфа плам 15 настройката P-8-4-07 dell off auto от 2-120 това за градуси ли е или е минути на закъснението за запалване
то ми е нагласено на 2 но се пали след повече време незнам дали 2 мин след достигане на определена температура би трябвало да е
Това е закъснение само когато се управлява от външен термостат. Ако термостата подаде изключване, а почти веднага включване да изчака две минути и тогава да възприеме сигнала от термостата. Примерно при смяна на батерии или ако си играе някое дете...
дидкоо - специалист
съб ное 09, 2024 6:34 pmivanovbg написа:
съб ное 09, 2024 6:03 pmдидкоо написа:

Това е закъснение само когато се управлява от външен термостат. Ако термостата подаде изключване, а почти веднага включване да изчака две минути и тогава да възприеме сигнала от термостата. Примерно при смяна на батерии или ако си играе някое дете...
Добре моята регулира по вода на 60 градуса е нагласена въпроса ми е че понякога превира водата и се изключва и пали след може би 10 мин бих искал да го направя малко повече
ivanovbg - майстор
В какъв смисъл превира? Кипва? Или само качва на 64⁰ изключва и включва на 56⁰?

Ако само я качва може да сложиш по голям хистерезис. Примерно 8⁰ и да намалиш на 56. Тогава ще изключва пак на 64 и ще включва като падне температурата на водата на 48⁰. Ще трябва и помпата да я намалиш да включва на 47⁰ примерно.
дидкоо - специалист
съб ное 09, 2024 8:04 pmivanovbg написа:
В какъв смисъл превира? Кипва? Или само качва на 64⁰ изключва и включва на 56⁰?

Ако само я качва може да сложиш по голям хистерезис. Примерно 8⁰ и да намалиш на 56. Тогава ще изключва пак на 64 и ще включва като падне температурата на водата на 48⁰. Ще трябва и помпата да я намалиш да включва на 47⁰ примерно.
Направил съм я на 66 градуса да изключва и след 10 мин грубо се запалва просто искам да я наглася в случай ако загрее до толкова да изключи да се пали след поне 40 мин или 1 час защото става доста топло . Пробвах това да го направя на 30 ( мин ) но пак се запали след може би 10 - 15 мин
дидкоо - специалист
Ако не къде да намеря тази настройка да не пали на 56 ами да си я наглася аз
ivanovbg - майстор
П-8-4-06 тук нагласяш хистерезиса. Предполагам е на 4.0 направи го 8,0
дидкоо - специалист
съб ное 09, 2024 8:30 pmivanovbg написа:
П-8-4-06 тук нагласяш хистерезиса. Предполагам е на 4.0 направи го 8,0
Това не е ли само на колко градуса разлика да спира моето съм хо направил на 6 а съм я нагласил на 60 водата и като стигне 66 спира
ivanovbg - майстор
Да, и на 54 се пуска. Ако го увеличиш разликата между спиране и пускане се увеличава. Можеш да намалиш температурата на водата за да не се вдига много и от по рано ще почне да влиза в модулация. Моята съм я нагласил на 50 с 10градуса хистерезис. Помпата почва да работи от 38⁰. Иначе ако не работи помпата камината се охлажда от комина.
дидкоо - специалист
съб ное 09, 2024 9:07 pmivanovbg написа:
Да, и на 54 се пуска. Ако го увеличиш разликата между спиране и пускане се увеличава. Можеш да намалиш температурата на водата за да не се вдига много и от по рано ще почне да влиза в модулация. Моята съм я нагласил на 50 с 10градуса хистерезис. Помпата почва да работи от 38⁰. Иначе ако не работи помпата камината се охлажда от комина.
Ами пробвах да го наглася на 20 обаче пак се запали бързо след като изгасна довечера ще си поиграя пак да видя какво ще направя

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: