Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nkolibarov - помощник
Имате предвид пространството където се събира пепелта?
nkolibarov - помощник
Като гледам размерите на грейко30 ,може да се намери решение но вратата няма да се отваля лесно.
filmatoplo - майстор
:) На такъв вид котли имам слагани 3 горелки Грейко , но само 20 киловатови , 30 ката е с малко по голяма по размер -има вероятност да стане , но сега на момента няма как да проверя .С монтаж на кутия под котела също е добър вариант -най вече ако се горят слънчогледови пелети е задължително .
nkolibarov - помощник
Видях едно клипче с 20kw ама моя котел е 46kw ,30kw ще стане ама трябва да се извади скарата,а за това с кутия под котела не ми е ясно много!!
filmatoplo - майстор
Да не говорим нещо за различни котли -Солитеха е чугунен котел и скарата му е чугунена отливка която не може да се махне .
nkolibarov - помощник
Солитех 40 с вентилатор 46kw с лост отляво който мести скарата напред назад, чугунена отливка но лично съм я вадил уверно с голям зор се вади но излезе.
LazarGanev - "Велик майстор"
За 176м2 не ти трябва 30-ка бе човек, колко пъти сме го коментирали! Слагай 20-ката и си цар
nkolibarov - помощник
Сигурно си прав,къщата е изолирана стени подове,таван и до сега вече 6 години си топли без проблем, към котела има термостатен вентил /така ли се казваше/който поддържа връщащата се вода на 60град. има и подово към 8кв.м. и бойлер 200лт.
filmatoplo - майстор
:) Много стамнаха котлите , имам някакъв спомен , но тези които аз съм ползвал за горелки са от модела без вентилатор и са с постоянна скара .
LazarGanev - "Велик майстор"
nkolibarov написа:
Сигурно си прав,къщата е изолирана стени подове,таван и до сега вече 6 години си топли без проблем, към котела има термостатен вентил /така ли се казваше/който поддържа връщащата се вода на 60град. има и подово към 8кв.м. и бойлер 200лт.
Голямата гпорелка ще ти носи проблеми отвсякъде

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: