Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Kalfa10 - специалист
съб дек 21, 2019 7:03 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб дек 21, 2019 6:55 pmKalfa10 написа:
съб дек 21, 2019 5:15 pmТрифон П.Трифонов написа:
Лелееее, на слънчогледови пелети ли ги карате тия скъпоценности?!!
Пелетарника ми е на 150 кила слънчоглед, още не е чистен и няма толко пепел по стените. Кви са тия пепелети бре?
Остави я 4 дни нон стоп и я снимай!
150 кила пелети са ми 6 дни. Освен това, времето е супер топло и на никой съоражението му не гори постоянно. Ши го снимам, ама утре. Имам изхвърлени 3 пепелника бошовски. Ония пелети, дето са на сътворили тая пепел, са супер пепелоспособни. Сигурно са на подходяща цена?!!
Е, камината явно са справя повече от добре.
Карай...остави я и през ноща да таралянка, аз мойта на два дни за половин час я спирам, понякога и на три...топло,студено...все е така, пелетите не са му лоши на човека,кофтито става ако стане яко шлака в панера и почнат да преливат при подаване на нови!
Kalfa10 - специалист
Бижуто само от шнека създава шум, вентилатора и помпата са ок, е не е направена за спалня но в една всекидневна е ок, за пример давам оня Артел на въздух където съм го снимал по назад, тия три вентилатора...майко мила😵😵😵!
n.ganev - майстор
цената е 400лв за тон и са сравнително най-добрите който съм горил а колкото до цената мисля че вече не е фактор има и скъпи боклуци
Къде да ти изпратя едно чувалче " Боклуци " подарък. Ще си поемеш само куриерската услуга, но незнам кой ще ти бутне вятъра - Коледен подарък от мен :yawinkle:
slaviyakov - специалист
Благодаря ти но няма нужда,сподели само какви са пелетите.Пробвал съм над 10 вида пелети и с тези каминката се държи най-добре!Отоплявам апартамент 75кв ,последен етаж , отдолу няма никой,северно изложение с външна изолация 5см и таваните все още не са изолирани . Разходът ми до момента не надвишава 700грама на час което е повече от доволна. Камината гори нонстоп от 17 ноември до сега единствено се гаси веднъж седмично за 30минути за почистване
n.ganev - майстор
slaviyakov написа:
сподели само какви са пелетите.
Само не се смей - Произведени в Турция от Българсака дървесина :cool:
Е, Явно на някой му излиза и така аритметиката, но " Пациентите " са доволни дори да сравним цената с Прословутият "Трон"
Kalfa10 - специалист
Обаче тук в темата само се гъбаркаме от доста много страници насам :), то продукта се доказа и сега се чудим за какво да се проветряваме...:)
За другия сезон съм решил да съм с други пелети, "Червена магия" :), искам и тях да пробвам.
съб дек 21, 2019 10:35 pmKalfa10 написа:
Обаче тук в темата само се гъбаркаме от доста много страници насам :), то продукта се доказа и сега се чудим за какво да се проветряваме...:)
За другия сезон съм решил да съм с други пелети, "Червена магия" :), искам и тях да пробвам.
В една Екоспар горят на заводски настройки. Перфектни са, но ония които вече са купени. За другата година, нов късмет.
pi6ligara - специалист
Аз за първа година съм на пелети, горя едни зехир, иглолистни, на 430лв за тон. Камината гори добре, няма много пепел, но за 12 часа горене прави едно като налеп по дъното на кошницата. Не е много, но ако ми гори по 24 часа като на вас не знам дали ще започне да првчи на горенето.
slaviyakov - специалист
Някой има ли инсталационния файл на новата версия на софтуера 50/24 ще ви бъда благодарен ако го споделите с мен slavi.y.y@gmail.com
С 49/23 съм в момента обаче мисля че е бъгава!От известно време забелязвам че понякога когато камина гори повече време в поддържане температурата на димните пада с 1-2градуса под температурата на водата а камина продължава да отчита че гори а не би трябвало! Може да стане беля
Timoti - специалист
нед дек 22, 2019 8:19 ampi6ligara написа:
Аз за първа година съм на пелети, горя едни зехир, иглолистни, на 430лв за тон. Камината гори добре, няма много пепел, но за 12 часа горене прави едно като налеп по дъното на кошницата. Не е много, но ако ми гори по 24 часа като на вас не знам дали ще започне да првчи на горенето.
Аз горя широколистни и също ми го прави такъв налеп ,чудя се ако се увеличи малко въздуха дали ще се намали това наслагване.Гледам на колегата който е снимал неговата за толкова много време горене кошницата си е чиста :?

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: