Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Като има развитие на нещата пиши . :)
VLADO66 - майстор
От Бошовете 3000 Н става ли за пелетна горелка :?, за 2000 В има писано viewtopic.php?f=10&t=39828
filmatoplo - майстор
Става , защо да не става :wink: цената му май е по висока сравнение с други котли от този тип .
alex_serviz - специалист
filmatoplo написа:
Сподели какви им са горелките на твоите колеги :wink: .
Тук ставаше въпрос за горелки, използващи пелети от остатъци от производство на олио от слънчоглед.
Единия използва Feroli Sun P7 ( червена ), другия - Waterland IVG, и двете работят със стайни термостати.
Иначе аз, като отидох при местния представител на Ерато, да си говориме за пелетни горелки и му споделих, че съм се насочил към GP 4-та ген., директно ми каза: Забрави! Според него хората, ползващи въпросните пелети, които правят повече пепел използвали масово горелки Waterland IVG. Идеята е, че при тях се настройва вентилатора през определен период да продухва камерата, за да се почисти пепелта., а пък Ератовските не го можели ( за 4-та ген., не знае, но по-старите не можели ).
Иначе аз за сега се насочвам към Feroli, но то всичко ще е след края на сезона, че зимата отново се върна тези дни!
LazarGanev - "Велик майстор"
Слънчогледовите пелети горят във всякакви горелки - правят повече пепел, но си горят, не съм чувал да правят шлака. Пелети от слама обаче и от разни други агроотпадъци горят само в пригодени за тази цел горелки - най-вече с втори шнек като Грейко и Команд. Това. дето с вентилатор ще се почисти камерата от шлака и пепел са хуморески
filmatoplo - майстор
Обдухването помага до известно време -после ако не се почисти механично -скарата се затлачва ако пелетите след горене отделят по високо съдържание на пепел .
timon_tg - специалист
какъв котел препоръчвате за къща 200 кв , добре изолирана ?
Мисля че около 22 KW ще са достатъчни.
syncho - майстор
Какво искаш от котела и какви пари си приготвил?
timon_tg - специалист
предпочитам комплексно решение, някаква комбинация от котел, горелка и бункер. Цената не е определяща за момента, стига да е с доказано качество !
Основното което искам е да ми топли :) и да не се разправям всеки ден с него :) Какви са другите варианти ?
Поздрави.
syncho - майстор
Хех аз мога спокойно да ти препоръчам едно полско Orligno 100 24kW, с което няма да имаш проблеми, но е малко по-скъпичко от българските варианти. Има и италиански, турски и какви ли не други.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: