• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
zhivko83 - специалист
Мерси за отговора !
Към БГВ ли го свързваш , нещо не мога да си го представя ? :?
П . П . нямаме 2 - 3 бани , но ако имаш време пиши 2 - 3 думи . Мерси !
LazarGanev - "Велик майстор"
Не само за много бани е полезно това. Даже при къпане не е проблем да изчакаш да дойде топлата вода от котела. Ефекта се забелязва повече в кухнята - при всяко пускане ка крана трябва да чакаш да запали котела, да произведе топла вода, тя да напълни тръбите и да дойде до тебе. След малко спираш крана и котела изгася. Като пуснеш пак, пак пали, пак чакаш и т.н. Затова правим тая схема с допълнителна помпа и ползваш стария бойлер за склад. При къпане също е добре, защото температурата на водата не се влияе, ако се отворят и други кранове.
zhivko83 - специалист
Лазаре , напълно съм съгласен с теб . Явно бойлера се пълни от БГВ .
Но ако не се ползва дълго време топла вода , не изстива ли тя и как се затопля след това . Помпата как точно действа , сигурно е свързано с поддържане на топла вода в бойлера , но как става цялата схема не ми е много ясно , ако може да ми обясниш това , накратко .
Мерси !
П . П . видях на котела имаме помпа Грундфос . Винта посредата сочи 0450 часа , това коя скорост трябва да е и как се променят скоростите ( няма да ги пипам , но за информация )
ESPACE - майстор
Май нещо се бъркаш с този винт. Това е капачка за достъп до оста на ротора. Ако помпата е блокирала го отвиваш и с отверка раздвижваш ротора. Ето и една снимка за да добиеш представа.

Изображение
zhivko83 - специалист
Да , тая врътка в страни не съм я видял , на нея има ли някаква маркировка за скоростите ?
Нашета помпа е черна и тази стойност 95 , при нас е 100 .
Мерси !
П . П . на твоята снимка виждам някакви маркировки :?
ESPACE - майстор
Тая помпа на снимката е примерна. Тези в котлите са по различни, защото са правени по поръчка и са част от цяла хидрогрупа. Абсолютно възможно е дори да няма степени за регулиране, а да е само с една скорост.
LazarGanev - "Велик майстор"
ESPACE написа:
Абсолютно възможно е дори да няма степени за регулиране, а да е само с една скорост.
Дори в по-съвременните модели скоростите се преключват автоматично, а най-новите модели дори са с модулиращи помпи.
ESPACE - майстор
LazarGanev написа:
Дори в по-съвременните модели скоростите се преключват автоматично, а най-новите модели дори са с модулиращи помпи.
А на някои дори са реверсивни, но това е друга тема.
zhivko83 - специалист
Или не съм видял добре или просто няма .
Купих и Он / Офф седмичен програматор Компутерм , след доста убеждаване от страна на продавача , че Амико не ми трябва :roll: .
Но резултатите за 3 дни не са добри , макар че го направих да не работи в цък режим , поддържа 19 гр .
ESPACE - майстор
При тези отрицателни температури навън какви резултати очакваш? И Амiсо да беше сложил все тая. Няма управление дето да ти намали сметките с 1/3.
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26

Тема "Въпрос за котел 28 кВ и къща 110 кв м" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: