• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 28
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
phoenix - специалист
То сега излиза, че спорим кое е по-правилно.
Да кажа още веднъж, не съм учил топлотехника и не съм специалист по климатици. Всичките ми знания са получени опитно и в никакъв случай не са единствената истина. Не държа някой да прави като моята система. Аз самия постоянно я променям. Човек се учи цял живот. Относно това, че мъча компресора.... силно се съмнявам да е така. Все пак консумацията на ток е 600-800 вата, ако той се мъчи, би трябвало да консумира 2-3 киловата поне, или пък 7 все пак това е максимала, а моята консумацията е на границата на минималната. Така че.... ще видим колко ще изкара. Колкото толкова :prayer:
naughty - специалист
сега ако си правих системата , щях на бойлера да сложа една отделна конвенционалка и да не се занимавам с глупости.. ама късно :)
Ahmakov - специалист
naughty никога не е късно. По добре да си спретнеш едно агрегатче на 134. И разхода на климатика ще е различен и топленето на бойлера ще е по добро. А защо не и един буфер и задължително махане на тръбите до бойлера, а не байпасиране.
phoenix изместването е с почти +20 градуса от показанието на дистанционното. Ползваш целия обхват на дистанционното и е пропорционално на фабричната настройка, от 34С(28С) до 51С. Няма опасност от задаване на нереална стойност за работа на климатика. В скобите е за моделите, които могат да задават от 10С до 30С с дистанционното. Датчика е от МЕ мултисплит система - ТН8.
phoenix - специалист
Супер, от къде да се снабдя с подобен тиристор.
Веднага ще го закача и ще пиша за резултатите.
п.с.
сега като ходя по-магазините, ще питам за подобен.
2v6 - майстор
phoenix написа:
То сега излиза, че спорим кое е по-правилно.
Да кажа още веднъж, не съм учил топлотехника и не съм специалист по климатици. Всичките ми знания са получени опитно и в никакъв случай не са единствената истина. Не държа някой да прави като моята система. Аз самия постоянно я променям. Човек се учи цял живот. Относно това, че мъча компресора.... силно се съмнявам да е така. Все пак консумацията на ток е 600-800 вата, ако той се мъчи, би трябвало да консумира 2-3 киловата поне, или пък 7 все пак това е максимала, а моята консумацията е на границата на минималната. Така че.... ще видим колко ще изкара. Колкото толкова :prayer:
Всеки сам си преценява правилното за него. За целта обаче трябва да вижда какво има и в двете страни на везната :idea:

Моя "краен" бойлер 80 л е със стандартен нагревател 670 W. Поддържам го 42 градуса.

Можеш ли да засечеш, при изключено отопление, колко ток ще глътне термопомпата за загряването на бойлера от примерно 10 до 40 градуса?
phoenix - специалист
ще направя експеримента.
И все пак с 680 вата поддържам 42 градуса вода в бойлера 80л. + 4 радиатора(60квадрата на 21градуса.)
п.с.
сега се сещам, че мога да направя експеримента, само при положителна външна температура и ще пиша при колко градуса вън се е състоял експеримента.
Galy - специалист
phoenix написа:
Ahmakov написа:
Аз съм насреща за всеки с каквото мога да помогна. Не съм "човека", но все е нещо, а човека може би не пише тук, защото има твърде много тарикати, които са го завлекли или окрали или както искате го наречете и всички само губим от това, някой и финикийски знаци. За пореден път установявам, че не ми е мястото в тази държава.:sad:
А човека може би не пише щото е посран!!! ...И да ти кажа лично аз щях да загубя по-малко ако "човека" не беше писал тук, както прави сега! [-X
Ahmakov - специалист
Galy Това което си дал, като цитат от мен, не е моето мнение. Аз мога да кажа много неща по въпроса, ама още не е дошъл момента, за да правя коментари по въпроса или по точно, не виждам смисъл в момента да го коментирам. Това е мнението на phoenix.
Galy - специалист
Съжалявам. Незнам как се е получил така коментара. Не бях и забелязъл...
kfr32 - напреднал
Колеги съжалвяам че се намесвам в темата но вие какви топлообменници слагате на вашите системи и от къде.
Аз съм подготвил вече почти всичко за системата климатик даикин ftyn50 за апартамент с 3 стаи около 60 кв южно изложение но имам притеснение относнио топлообменника с които разполагам дали ще издържи на налягането.
вашите на колко бара са какви и от къде?
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 28

Тема "Термопомпа Въздух-Вода от Vanko68 висок разход" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: