• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
За точното управление питай колегата Айс или завода, трябва да се има предвид колко вата е нагревателя. и да се избере с функции които ти трябват, тоест да се избегне по сложния модел който няма дати трябва, в смисъл такъв че няма да управляваш вентилатори за димни газове и други излишни екстри. Най често се ползва това управление което се ползва в Грейко и Бурнит.Колегата щеше да показва даже нагледно.
alx359 - специалист
filmatoplo написа:
За точното управление питай колегата Айс или завода, трябва да се има предвид колко вата е нагревателя. и да се избере с функции които ти трябват, тоест да се избегне по сложния модел който няма дати трябва, в смисъл такъв че няма да управляваш вентилатори за димни газове и други излишни екстри. Най често се ползва това управление което се ползва в Грейко и Бурнит.Колегата щеше да показва даже нагледно.
Да, видях NPBC-V3 е за запалка до 0.8кВ, докато бисолида е 2кВ. Хмм...

Практическият ми въпрос засега е, дали трябва да се преработи корпуса на горелката (т.е. чао на гаранцията) или и контролния панел на Натурела има начин да си пасва точно 1:1 в дупката.
iceheart - специалист
Модела който те интересува е NPBC V3M. Вътрешната платка съм сигурен, че ще пасне на мястото, но най вероятно ще трябва да се направят нови отвори на шината за крачетата. Диспля си има собствена кутия и може да се мотира външно, може да се направи и нов кабел с по голяма дължина или когато се поръчва да се поръча с кабел колкото е нужен като метри. Може и външен монтаж в кутия, а старият контролер да остане за красота. :-D Само да се има в предвид, че ще трябва да се използва контактор за нагревателя, защото е с по-голяма мощност от този който е предвиден да управлява платката, място за него в горелката има колкото искаш. Настройката на степените се прави като заводската на Bisolid и от там се донастройва спрямо нуждите на системата и пелетите които се използват. Хубавото е, че Натурела пускат update няколко пъти в годината и човек винаги може да си я ъпгрейтва с новите неща. Съгласен със Филма, че горелката като изработка е много добре направена, но от към акъл хич я няма. :-D Моето Фероли - Натурела направо мъррррррррка. :-D След извесно време ще кача снимки, настройки и може би някое видео в моята тема за тези които се интересуват повече от това, още си правя заигравки и проби, а и вино има още така, че има какво да се желаее още :drinkers:
filmatoplo - майстор
да нагревателя през реле контакторче, това е лесно, наистина тяоята платка може да си седи вътре, или с хирургическа точност може да се извади без да се поврежда нищо, новата платка може да се внедри вътре или всичко да е вън в кутия пвц табло заедно с бутоните за мастройка, а от кутията да се пуснат кабелчета до -нагревател, вентилатор, термозащита, фотосензор, другите кабели вече са извън горелката -датчиците за температури и стаен термостат ако има. бързам да пиша та някоя жица може да изтърва но горе долу е това. с една дума ти не повреждаш нищо по горелката конструктивно.
iceheart - специалист
alx359 написа:
Практическият ми въпрос засега е, дали трябва да се преработи корпуса на горелката (т.е. чао на гаранцията) или и контролния панел на Натурела има начин да си пасва точно 1:1 в дупката.
Корпуса не е нужно да го преработваш място има много за всичко. Ако си решил да правиш такова нещо не се интересуваш от гаранция. То не че има много части в нея :-D Това което ще кажа сега да не се разбира грешно и да се има предвид, че е пример. Ти за две години гаранционен срок ако имаш преразход на пелети по 200 кг. на месец и за 5 месеца сезон си назад с 1000 кг. за две години са 2000 кг. или 600 - 700 лв. то това си е полвината горелка. :-D а ако смятаме разликата със слънчогледови пелети най вероятно ще е по-голяма, да повторя пак, че това е пример и да не се разбира погрешно от някой хора. Всеки сам за себеси си прави сметката кое как.... аз съм си направил сметката преди 5 години когато съм минал на пелети и за тези години съм се жертвал една скара, а на горелката ми никога не е бил монтиран капака и още си е с найлончето. :-D
LazarGanev - "Велик майстор"
iceheart написа:
а на горелката ми никога не е бил монтиран капака и още си е с найлончето. :-D
Е как може така, хората заради този красив капак си купуват Фероли :-D
alx359 - специалист
Разбрах, мерси пичове! :supz:
filmatoplo - майстор
На 2 горелки при монтажа се наложи да срежа тръбите онези на които се надява маркуча, рязал съм и 2 шнека, горелкте са още в гаранция и си работят, скоро един клиент си завари на скарата в горелката една шина допълнително да не му падат пелети в пепелника. правят се интервенции.
iceheart - специалист
LazarGanev написа:
iceheart написа:
а на горелката ми никога не е бил монтиран капака и още си е с найлончето. :-D
Е как може така, хората заради този красив капак си купуват Фероли :-D
+1 :-D
Да ти кажа Лазаре не се бях замислял над това. :-D Аз тази дето им я показвам си има капак ама не гори :-D и те хората пак си я купуват и като се замисли човек може да е заради капака. :-D
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 65

Тема "пелетен котел Bisolid SAVER C" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: