• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nikrum - специалист
[quote="nokoniko"]Здравейте- да попитам, когато камината работи в модулация прави ли си периодичните почиствания /например през 20 мин./ , защото колегите, който са със шуменските казват, че техните не почистват, когато са в модулация и това е една от причините да се затлачва кошницата ? :?[/quote
Да прави на всеки пар60 мин продухва за пар61 сек със пар62 сила на вентилатора фабр
пар60 -60 мин
пар61 -35 сек
пар62-240 (250 е макс напрежение подадено към вентилаторът)
miroalav8 - напреднал
Nikrum с прозореца долу горе се справих, с параметрите които ми каза да корегирам( като се прибера ще видя да върна и др параметри до фабрични). Сега обаче при запалването е с много голям пламък за около минута, след това понякое време като гори камината и шнека като пуска се едно загася пламъла докато се разгорят пелетите. Какви трябва да са температурите на димните газове при степените и откой параметър се задава модулация по вода( сега от най силна степен до най слаба слиза за някакви секунди). Много се обарках вече.
nikrum - специалист
miroalav8 написа:
Nikrum с прозореца долу горе се справих, с параметрите които ми каза да корегирам( като се прибера ще видя да върна и др параметри до фабрични). Сега обаче при запалването е с много голям пламък за около минута, след това понякое време шнека като пуска се едно загася пламъла докато се разгорят пелетите. Какви трябва да са температурите на димните газове при степените и откой параметър се задава модулация по вода( сега от най силна степен до най слаба слиза за някакви секунди). Много се обарках вече.
Споко! Сега разбери дали проблема е във фаза разпалване или фаза горене.на дисплея с мощността на горене като натиснеш плюс виждаш черти докато разпалва и мощността се изписва чак във фаза горене в kw.Фаза разпалване е с продължителност пар0 сек(30) пар6 милисек.подаване(30),пар5(120) пауза и пар22 (160)обдухване.следва фаза тестване на запалването за пар1(10 )сек,шнек пауза пар7 (250)мсек,подаване пар8 (10)мсек и вентилатор пар23(170)обдухване.Ако ти е силно разпалването намали пар6 още и пар22 и пар 23 обдухване.Ако това загасяне е в фаза горене т.е.при изписани kW мощност значи трябва да увеличиш пар10 и пар 24 за да постигнеш стабилен пламък на мин мощност
nikrum - специалист
Модулацията се вкл при зададен праг пар55 димни газове или при дистигане на зададената темп на водата с пар52 или от менюто с термометъра след втора позицив натискаш ентер и дпкато мига задаваш темп на водата о пак ентер запомняш.бързото модулиране от макс до мин означава че или си задал ниска темп на водата или нямаш консумацоя на топло(затворени вентили и др.подобни) или че достигаш бързо зададената темп на стаята в която е камината и нейният датчик с кабела я спъва.Ако е последното си задай по висока темп на въздуха от менюто за да има време да ти вдигне гр на водата
nikrum - специалист
За установено състояние и водна риза с вода 55 гр.Темп на димни газове за мощност1 е около 95 гр за ст.2 ок 115 гр ,за ст.3 ок. 130 гр ,за ст 4 ок 135, за 5 ст ок 140 гр. Четох някъде че оптимален топлообмен без излишни загуби е в диапазон 120-130 гр.Аз съм си сложил за студените дни праг 132 гр и е ок защото ми модулира от 18 до 11 kW прибл.
nikrum - специалист
Важен аспект е мощността която камината излъчва към мощността на водната риза.ако помещението в което е камината е малко тогава сте обречени на бързото му затопляне с 3 kW лъчиста енергия и угасване.Ако не е угасване то модулация на ниска мощност която поради инертността на водната част след 30-50 мин почва да работи по другите стаи но в нискотемпературен режим.И да си зададете 60 гр вода ниската мощност ви осигурява 45-50 гр и последствието е по студено в другите помещения и 1 час лаг в достигнатите температури и забравете топлене на бойлер.Превилигировъни са хората с по голямо помещение където е камината и инсталиран воден топлообменик което позволява по прецизно регулиране на темп в това помещение без претоплянето му с цел да се осигури топло и по другите стаи захранени от водната риза....да споделя само...
miroalav8 - напреднал
Възможно ли е загасянето по време на горене да е заради по-високо обороти на вентилатора спрямо времето на подаване на шнека. Понеже мойте стоиности на димните газове са доста по-завишени от тези който си написъл. Надявъм се не съм много досаден със въпросите си.
miroalav8 - напреднал
Възможне да не модлира като хората, помеже съм с 4 радиатора с термо глави който са настроени да изключвът на 24 гр. Помещението кадето е камината е около 30кв.м. и датчика за стайна температура е настроен на 30 гр.( едвали е заради него)
nikrum - специалист
miroalav8 написа:
Възможно ли е загасянето по време на горене да е заради по-високо обороти на вентилатора спрямо времето на подаване на шнека. Понеже мойте стоиности на димните газове са доста по-завишени от тези който си написъл. Надявъм се не съм много досаден със въпросите си.
Това загасяне може да е от малко пелети или от много пелетен прах който се сипе в кошницата.За първото си увеличи с едно подаването пар 10.За второто си изпразни бункера и почисти от праха.някои бункери имат сито и двойно дъно за да се махат тези опилки...
nikrum - специалист
miroalav8 написа:
Възможне да не модлира като хората, помеже съм с 4 радиатора с термо глави който са настроени да изключвът на 24 гр. Помещението кадето е камината е около 30кв.м. и датчика за стайна температура е настроен на 30 гр.( едвали е заради него)
Остави поне един вентил отворен на макс .по високата темп на димни газове означава че обдухването е по слабо ,пробвай да увеличиш пар 24 и пар 28 ,може комина ти да няма добра тяга...Не ми ясно как ти гасне камината като си задал 30 гр на помещ? Топлят ли радиаторите добре? Или ти си я пускаш ръчно и си я спираш ръчно?Пар 52, пар 95 и пар 96 колко са?
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: