• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 518
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Ndp007 - специалист
Шнека тръгна. Спрял защото се била включила термичната защита която е отзад горе в дясно като сте зад камината.Как се е включила като камината е нагласена на 65 а повече от 63 не можа да вдигне.Всеки път ли ще прегрява. Да сега вече е на 55 ама ми писна да се топля по сред лято и зарязвам всичко.Благодаря на всички които ми помогнаха, продължавам да следя темата с интерес и касата бира не съм я забравил.
Последна промяна от Ndp007 на ср сеп 06, 2017 6:04 pm, променено общо 1 път.
Ndp007 - специалист
martolk написа:
До колегата с неработещия шнек.
Най-вероятно си я прегрял и е изключила термозащитата (95 гр.). Отвий капачката в горния десен ъгъл на задния капак и натосни бутона с пръст. След това можеш да я тестваш на ръчно зареждане.
да така е станало но до последно на дисплея показваше 63градуса тя е нагласена на 65
andy_forresite - майстор
То е станало за в миг и може да ти е убегнало. Нали по-назад спомена, че си притворил термоглавите ли, какво беше направил :) Значи защитата ти работи - спира подаването на гориво при прегряване.
Аз на първия или втория ден октомври мин. г. като пълна шматка си задействах термичната защита за t° на водата. Там е направено като вдигне 10 градуса над зададената да започне охлаждане надпис на дисплея с мигаща светлина за да ти привлече вниманието. Бях направил 65 градуса да гони и понеже нали още не беше много студено при тази температура взех че намалих градусите на 55 и управлението реши че има прегряване. Горелката загаси огъня и се запали при 54. Та и аз изпробвах защитата без да искам.
martolk - специалист
Ndp007 написа:
martolk написа:
До колегата с неработещия шнек.
Най-вероятно си я прегрял и е изключила термозащитата (95 гр.). Отвий капачката в горния десен ъгъл на задния капак и натосни бутона с пръст. След това можеш да я тестваш на ръчно зареждане.
да така е станало но до последно на дисплея показваше 63градуса тя е нагласена на 65
Станало е вероятно, защото термосондата не е на мястото си. Махни левия капак и виж как е щуцера който я държи (горе, в предната част). Хвани кабела и виж дали има ход навън-навътре. Ако е така вкарай сондата докрай и затегни гайката, така че да захване кабела стабилно. Ако все пак е захванат, в което се съмнявам го развърти и опитай да вкараш сондата навърте.
В никакъв слъчай не пали повече камината преди да си направил гореописаното!!! Рискуваш да си прецакаш системата. Термозащитата изключва на 95 градуса, само си прави сметка какво се случва с тръби и фитинги при тази температура.
Не напразно казвам ти да го направиш. Щом не си е тествал системата представи си какъв специалист е (ако я е пускал оторизиран сервиз разбира се).
Подобни сериозни пропуски са не само несериозни, но и опасни! За това хората казват възмутени "българска работа".

ПП: Може да си специалист по пневматика и хидравлика, но в този форум има "корифеи", които ще те изкарат пълен неграмотник и ще те насочат към "специалист", на който да си платиш. За някой това е форум за набиране на клиенти и заяждане с хора, нуждаещи се от съвет и помощ.
filmatoplo - майстор
За да изключи този датчик значи е отчел температура ,тоест си е на местото ,ако не е бил опрян добре нямаше да сработи,но нека си провери . :) Съвсем без умисъл си мисля че още нещо ще се случи с камината ,я стъклото ще се очерни,я пелетите ще свършат.
martolk - специалист
filmatoplo написа:
За да изключи този датчик значи е отчел температура ,тоест си е на местото ,ако не е бил опрян добре нямаше да сработи,но нека си провери . :) Съвсем без умисъл си мисля че още нещо ще се случи с камината ,я стъклото ще се очерни,я пелетите ще свършат.
Колега, не си запознат с устройството на въпросната камина. Не обърквай другите колеги. Термоконтролът на водната риза е решен чрез термосонда, осигуряваща данни на контролера и термозащита срещу прегряване. Едното е отляво, другото отдясно на водната риза. Термозащитата няма никаква електроника. Това е изключвател с биметална пластина, който в случая прекъсва фазата към шнека (с цел спиране на горивото при прегряване). Но нали все пак от това си "вадите хляба", трябва да го знаете...
Нито съм специалист, още по малко корифей.
Чест прави на пневматора, че си признава грешките, но от огън не разбира.
Тест през лятото, на мижави консуматори, които даже отпадат по някое време, пълна кошничка с пелети......
Затуй производитела е турнал термозащита. Инсталаторите на Грейко, дето ги познавам, са трима и нито един няма да допусне такава грешка, не ,че е кой знае каква де. Мойта инсталация два пъти съм я карал на105-110 градуса, ма като се знам ,съф съм душманин и си я направих дуракоустойчива. То и пелетарник за отопление не се настройва през лятото,затова само пуска, нещо груба корекцийка и си отиват.
Явно специалиста по хидрото е младеж, с още буйна кръвчица и ври и пръска, ма то туй са опраа.
За съжаление, тоя форум отдавна се превърна в търговски.
Освен това, народа докато се регистрира и направо пита или реве. На никой не му се чете, а тя топлата вода е открита, всичко е написано.
martolk написа:
filmatoplo написа:
Колега, не си запознат с устройството на въпросната камина. Не обърквай другите колеги. Термоконтролът на водната риза е решен чрез термосонда, осигуряваща данни на контролера и термозащита срещу прегряване. Едното е отляво, другото отдясно на водната риза. Термозащитата няма никаква електроника. Това е изключвател с биметална пластина, който в случая прекъсва фазата към шнека (с цел спиране на горивото при прегряване). Но нали все пак от това си "вадите хляба", трябва да го знаете...
Колега, поне прочети подписа на Филма!
filmatoplo - майстор
:-D Знам какво е термозащита ,още преди въобще да се появят пелетите ,горелките ,камините . :) Въобще да не я видиш при Грейко ,то при Фероли ,Бурнит и GP ще ти изкара очите . :wink:

Прикачен файл

116287403_9_585x461_italianska-gorelka-ferroli-shnek-_rev004.jpg
116287403_9_585x461_italianska-gorelka-ferroli-shnek-_rev004.jpg (24.56 KиБ) Видяна 2042 пъти
martolk - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
martolk написа:
filmatoplo написа:
Колега, поне прочети подписа на Филма!
Прочел съм го, но не те разбирам какво искаш да ми кажеш. Чак пък и удивителен накрая... Ако искаш да кажеш, че тия работи колегата "Филма" ги знае, очевидно е, че не е точно така. Твърдение, че няма как да изключи, ако датчика не е на място, при въпростата камина, просто не е вярно и съм обяснил ясно, защо е така.
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 518

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: