Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
=D> =D> =D>
nkolibarov - помощник
Ми то без пари мама на тати не дава!!
an1id - напреднал
Здравейте!

Твърдо съм решил да слагам пелетна горелка на новомонтиран котел Bosch Solid 2000B - 32 kw , на въглища. Определено съм се спрял на пелетна горелка Грейко , като чуденето ми е колко киловатова да е тя. Наслушах се на различни мнения - едни казват да е поне 10 кw по-мощна от котела , други казват да е по-малко , понеже нямало нужда ... Спрял съм се на RB модела, но моля за съвет колко киловатова да е - 5-20, 7-30 или 10-50?

Благодаря предварително на отзовалите се!
n.ganev - майстор
Ако си притежател на т.нар. "Стаи за гости" от порядъка на 3х110кв.м. вземай RB 30 или 50.
lakosste - специалист
an1id написа:
Здравейте!

Твърдо съм решил да слагам пелетна горелка на новомонтиран котел Bosch Solid 2000B - 32 kw , на въглища. Определено съм се спрял на пелетна горелка Грейко , като чуденето ми е колко киловатова да е тя. Наслушах се на различни мнения - едни казват да е поне 10 кw по-мощна от котела , други казват да е по-малко , понеже нямало нужда ... Спрял съм се на RB модела, но моля за съвет колко киловатова да е - 5-20, 7-30 или 10-50?

Здравей.
Те хората ще се отзоват ако им дадеш подробности.Тука има доста капацитети ама ще трябва да гадаят. :?
n.ganev - майстор
Е,той човека написа че котела е новозакупен :yawinkle: . Сега прочетох и се поправям - Новомонтиран. Нали недовиждам и се дЗверя кога Пена е на магистралата :cool: .
an1id - напреднал
Извинявам се, ето и подробностите :)

Става дума за къща , без топлоизолация (засега) , с изложение североизток , север , запад, калкан на юг. Три обитаеми етажа по 65 кв. м, с прозорци с пластмасова дограма. По груби сметки радиаторите са общо 26 kw.
LazarGanev - "Велик майстор"
an1id написа:
Здравейте!

Кажи какво отопляваш бе човек
А, извинявам се, писали сме заедно
an1id - напреднал
7-30 няма ли да е по-добре, ако хване яко студ?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: