чет ное 13, 2025 12:14 pmТрифон П.Трифонов написа:Да имах проблем с конденза тогава, докато не изкарах комина директно навън, след което нямам конденз. Когато купувах пелетната камина, така наречения майстор монтиращ цели инсталации и собственик на магазина ми предложи commo 15 според квадратурата на апартамента. Тогава останах с впечатлението, че по-малки няма, а и все пак се доверявам на човек, който това му е работата. В тази връзка, в крайна сметка явно нямам кой знае какви опции при създалата се ситуация... Тази година санираха и блока, та може да стане и още по-голямо мазало...чет ное 13, 2025 12:00 pmbmahob написа: Да ама така ще почне едно палене/гасене и заплакта ще се .............Нали това и аз казах.чет ное 13, 2025 10:39 amТрифон П.Трифонов написа: ...Отоплението с твърдо гориво е низ от компромиси....Всеки решава сам какво и как."Да има"- чисто нашенска черта, не е никак на място при отоплението с дърва, въглища, пелети...
Освен в някои особени случаи.
Вероятно за неговото жилище и 10 киловатова пелетка е много.
пп. 'се едно съм на Ванга внук.вт яну 09, 2018 7:26 ammak12 написа: 75м2 краен панелен апартамент....А проблемите не са от вчера.
viewtopic.php?f=10&t=55582&p=903655#p903655
чет ное 13, 2025 12:59 pmmak12 написа: ... изкарах комина директно навън, след което нямам конденз...Имаш конденз и последните ти въпроси го потвърждават.