Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stilian20 - специалист
Според мен 30кв са много.
Аз съм с 20кв отоплявам къща около 120кв, само петък, събота и неделя
и тази горелка ми е голяма за обема който отоплявам, но няма по малка
3та степен я ползва само докато загрее водата (първия старт) след това прекарва голяма част от работата си в SUSPEND.
димитар кисиов - специалист
Трябва да знам и режима на обитаване на къщата и качеството на пелетите зя окончателно решение
an1id - напреднал
Живеем там постоянно и пелетите за сега ще бъдт костилкови , от Костенец някъде. Прави се кооперация от няколко човека и ги возят с камион от там.
alex_serviz - специалист
an1id написа:
...пелетите за сега ще бъдат костилкови , от Костенец някъде...
Пелети от костилки ( не ги бях чувал до сега ), или само костилки? И на какви парички идват до вас?
Иначе за котела, щом ти е 32 kW - спокойно му слагаш една ламарина в бившия бункер за въглищата, по този начин го правиш 5-ходов и после: "Пей сърце!".
an1id - напреднал
alex_serviz написа:
an1id написа:
...пелетите за сега ще бъдат костилкови , от Костенец някъде...
Пелети от костилки ( не ги бях чувал до сега ), или само костилки? И на какви парички идват до вас?
Иначе за котела, щом ти е 32 kW - спокойно му слагаш една ламарина в бившия бункер за въглищата, по този начин го правиш 5-ходов и после: "Пей сърце!".
Още не съм купувал, но ми казаха 340 - 360 лв за тон.
А това за ламарината , може ли малко повече информация ?
filmatoplo - майстор
И аз не съсм чувал за костилкови пелети ,само за цели сухи костилки от череши :) , цената им нали уж беше по евтина макс 200 , акао са преработени във форма на пелети -тогава ще струват 350 :? .За мощността на горелката , на изус не може да се каже , всичко зависи от сградата , сега в това топло време 20ка стига , но като стане под нулата и без изолация -20ката ще работи постоянно на 3 степен и колкото успее да сгрее .
димитар кисиов - специалист
Трябва костилките да са измити и после исушени че ако сати в мазето голяма смрад и като залепнат зор аз неги харесвам за битово ползване вземи си малко за проба преди да вземеш тоновете
ico_3 - специалист
Ще правя кутия за котела от каква ламарина трябва да е ще я купувам от тук
http://sider94.com/bg/stainless-steel.htm#
Колко мм да взема 4 или 5?
an1id - напреднал
димитар кисиов написа:
Трябва костилките да са измити и после исушени че ако сати в мазето голяма смрад и като залепнат зор аз неги харесвам за битово ползване вземи си малко за проба преди да вземеш тоновете
Точно това мисля, да пробвам и ако всичко е ОК, тогава количество. Няколко години ми споделиха че ги ползвали и нямат оплаквания хората, ще видим.
alex_serviz - специалист
Един колега от София ми казва, че миналата зима е брал ядове точно с костилки от череши ( няколко тона ). Вземи малко, както казаха и другите и пробвай. При тази цена аз не бих взел ако ще и златни нишки да има вътре!
По нашия край слънчогледовите са 192 лв./тон, дървесни 320 лв./тон. Аз карам на слънчогледови. За ламарината в бункера е писано бая, включително и в тази тема мисля, съм качвал снимки.
viewtopic.php?f=10&t=44543&p=645367

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: