Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Mcl - специалист
Не той и тази я няма на склад и ще бъде поръчана. Но според него съм за 16 kw , а другата ще е малка за мен.
speka_rs - майстор
Според мен ако няма да работи само вечер е по-добре да е 10 кВт, ама в крайна сметка тези м3, който говориш хабер си нямам точно какво разбираш ти под изолация и под пласмасова дограма. Така че все повече ми мирише че си за 10 кВт.
пет яну 31, 2020 10:36 amMcl написа:
Не той и тази я няма на склад и ще бъде поръчана. Но според него съм за 16 kw , а другата ще е малка за мен.
10!
Mcl - специалист
Благодаря за отговорите. Ще говоря с инсталатора.
slaviyakov - специалист
За пореден път се убеждавам че софтуера е бъгав!
Как е възможно при настроена и достигната температура на водата 60 градуса димните в режим на поддържане падат под тази стойност и печката не се гаси?!?Версия на софтуера 49/23

Прикачен файл

received_2220836691556515.jpeg

Прикачен файл

received_183200079586217.jpeg
LazarGanev - "Велик майстор"
Не съм го наблюдавал този ефект, но сигурно има логика - щом е в режим поддържане да не се гаси камината. Явно така е решил създателят на софтуера, не вярвам да е бъг. Не виждам някакви отрицателни последици от това. Просто се блокира гасенето, докато не свърши режим "Поддържане"
Kalfa10 - специалист
Аз съм с версия 46/20 днес два пъти гасне и тръгва сама след Поддържане(даже съм го направил на максималното време), нищо си му няма на софтуера.
starsel - специалист
някой знае ли как да програмирам камината да запали в 16.00 и да спре в 04.00 през ноща нещо не мога да я наглася така.
silent - майстор
Пробвай с две програми....1ва -00.00-04.00 и 2ра 16.00-23.59
нед юли 23, 2017 8:35 amLazarGanev написа:
Обикновено дистрибутора и сервиза са една и съща фирма/лице, така че при покупката може да се изговорят тези неща - кое може, кое не може и кое колко струва. Гаранцията важи, ако е попълнена и разписана при пуск. Не знам колко по-сложна и скъпа техника има в едно жилище, но едно пелетно съоръжение не е самостоятелен уред и за да се настрои правилно се искат много повече знания (по топлотехника, хидравлика, механика, електротехника, електроника), трябва да се дойде до жилището (транспорт), да се огледа системата, да се прецени дали е правилно оразмерена, дали е правилен монтажа на съоръжението, да се провери обезвъздушаването, да се пусне в експлоатация, да се изчака да влезе в нормален горивен и температурен режим, да се провери работата на радиаторите, да се проверят и коригират настройките спрямо съществуващата инсталация и наличните пелети, защото завоските настройки не са универсални и не винаги оптимални, да се направят индивидуални настройки на програматора, да се провери работата на стайния термостат (ако има), Wi-Fi модула (ако има). И чак когато се убедим, че всичко е наред, тогава да се попълни и подпише гаранцията. Може да има забележки, които да се отразят в гаранционната карта за отстраняване, а може изобщо да се откаже пуск, докато не се отстрянят забележките и да се идва отново за пуск. Всичко това отнема минимум 2 часа, а и повече, отделно транспорта. То ако беше така лесно и просто като да си пуснеш новия телевизор или перална, щеше да се подписва гаранцията още в магазина. С написаното до тук не искам да защитавам някакви цифри - дали пускът да е 50, 100 или 200лв, или пък безплатен е индивидуално решение на дистрибутора/сервиза.
Как да се свържа с такива техници!

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: