А бе явно си нямате работа, създавате си теоретични постановки/ и после търсите решение по най-сложния начин, а накрая ще се убедите, че всичко това е безсмислено. Аз от моя опит съм достигнал до извода (подобно на шоп), че няма по-добро управление от управление чрез температура на водата, т.е. подовото да работи с минималната достатъчна температура на водата, а не да работи на 40*С и да се спират потоците от задвижки. Как ще прегрее стаята, като в пода се движи хладка вода? Моето жилище има външни стени на 3 посоки - югоизток, югозапад и североизток, така че цял ден се огрява от слънцето, ама прегряване с повече от един градус не съм забелязвал, независимо пече или не пече слънцето. Температурата на подаващата вода я коригирам с 1-2 градуса нагоре или надолу седмично или на 10 дни, ръчно, понеже не съм измислил по-подходящ начин. Само че вентилът за регулиране ми е в коридора, зад вратичка с пуш бутон и става за 10 секунди. Имам пуснати кабели за стайни термостати, но за 6 години експлоатация не съм усетил нужда. Дебитите в отделните ккръгове съм ги регулирал еднократно, както ми харесва и повече не ги пипам