Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
Още ли не е отворена?
ДА реагирах гадно , но при условие че си купуваш нещо за определена сума и се пазариш това нещо да си го монтираш и настроиш сам за да не дадеш някой лев горница щото Видиш ли тоя ше ме цака мене,ама тоя дето ще ти го монтира понякога пък се случва и да знае какво прави и после се стига до тук.
nkolibarov - помощник
Не всеки път е така,поръчах си горелка,платих я на дестрибутора разбрахме се да я поръча с малка планка /да се хване горелката за тубуса/ изпратиха голяма за главата.Попитах го каква му е идеята за монтажа,обаче не я одобрих.Разбрахме се така ,аз си поръчвам врата ,окачвам я монтирам горелката ,после го викам да го одобри ,свърже кабелите,настрой и пусне в експлоатация,така ще си носи гаранцията и мисля, че е коректно и разбира се ще му платя каквото трябва!
VLADO66 - майстор
Едно въпросче-паметта на контролера на RB енергонезависима ли е? Ако се спре напрежението към горелката помни ли настройките?
filmatoplo - майстор
Помни , не знам колко време но помни , ако седи точния час и дата .
димитар кисиов - специалист
Кодираните настроики се помнят почти с години без ток а за датата и др.часове без ток
DimitarD - специалист
В моя случай като спре тока или умишлено го спра, след като дойде или го пусна се появява Т на дисплея и горелката минава в suspend независимо колко градуса е водата в котела. Стайният термостат не е свързан с горелката, на входа на RT съм свързал RF с дистанционно управление за on/off.

Днес реших да почиста котела, подадох off от дистанционното, горелката мина в suspend. Почистих набързо, като оставих буцата жар в горелката. При on горелката тръгна на Р2, работи 10-20 секунди и изписа flame loss и премина в гасене, отворих вратичката, пламъка беше перфектен както на визия така и по данни на дисплея.

Направих същия опит но с агрегат. Горелката си тръгна нормално. След час отново повторих без агрегат, получи се същото. ???
filmatoplo - майстор
Понякога го прави това -от суспенд като преминава на някоя степен не отчита пламък и изписва Фламе лос .Почти само един клиент ми каза за това че му се случва често , ходих на место и пред мен се случи .
димитар кисиов - специалист
направи пак опита и наблюдавай данните за осветеност после ги коригирай обърни внимание на времето
filmatoplo - майстор
При мен се подобри след като коригирах -каква осветеност трябва да види фотосензора за еди колко си секунди наблюдение .
DimitarD - специалист
Е това са ми настройките:
IR Level Setup
flame > 30/40s
no flame < 10/120s

Снощи направих няколко опита, нямаше проблеми, днес също.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: