Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Е да де, ама мощтността не зависи от това какво пише на дисплея, а от количеството гориво което се вкарва в горивната камера.
Е това точно сега си мислех :) Ами така е...факт. Тоест, с тия увеличавания и намалявания на load-a променяме мощността, но дали е p3 или p1....няма значение.
Miro4774 - специалист
kalin72 написа:
Е да де, ама мощтността не зависи от това какво пише на дисплея, а от количеството гориво което се вкарва в горивната камера.
Е това точно сега си мислех :) Ами така е...факт. Тоест, с тия увеличавания и намалявания на load-a променяме мощността, но дали е p3 или p1....няма значение.
Ми има значение когато затворят термо главите ама те няма как да затворят ако държа котела 60 градуса и ще си работи на п3 постоянно ако я направя силна 3 и 2 и на 1 ще работи постоянно на п1 когато отвори някоя термо глава ще работи малко на п2 и след това 1. А не да отива направо на п3.
kalin72 - майстор
Ще видим, преди малко сложих приблизително твоите настройки....ще видим утре сутрин кое как е :)
Miro4774 - специалист
Две вечери пробвам едната беше с фабрични настройки 75 кг с тези който промених 60 кг пелети.
Miro4774 - специалист
Моята горелка съм я увеличил на 70 градуса и всички термо глави са на 3 което е важно. Не ги разбирам много но нито съм инсталатор нито се занимавам с отопление но след като не можех да проумея, че трябва да давам 700лв на месец за отопление сега е 600 лв след тези настройки и вече стана факт.
Miro4774 - специалист
Това се опитвам да обесня, че и няколко пъти го пиша и повтарям, че за всяка инсталация трябват определени градуси за да затопли къщата при едни е 40 при други е 70 градуса. Настройката я правя така отварям всички термо глави увеличавам подаването докато горелката не стигне 75 градуса с отворени термо глави след това намалявам порциите с по 2 на всяка! И след това всяка термо глава си я нагласям колко искам да ми е топло.
andy_forresite - майстор
Миро, включи печка на ток в най-малката ти стая, изчакай тя да стопли стаята и ще видиш затворена термоглава. Радиаторът ще изстине напълно, а ти ще се увериш, че и твоите затварят докрай така както отварят докрай.
Staio1 - специалист
Има такива термо глави дето затварят рязко и спират нацяло притока. Електронните на херц са точно такива. Аз имам няколко от тях бях ги взел с идеята на по-големите радиатори да съм с такива, а на тези по-мънинките с по 5-6 глидера сложих обикновенни пак на херц. При мен с моят котел обаче тези термоглави много побъркват управлението, защото като затворят рязко и водата много бързо се покачва, но управлението неможе толкова бързо да изреди степените, защото нали са много хри мен през 500 вата ги изрежда и докъто слезе на три киловата, водата е преминала 10градуса нагоре и торелката се гаси. В същото време обаче съм в къща без изолация и си представете за колко кратко време изстиват стаите, та тъкмо целия радиятор е умрял от студ и термоглавата отваря рязко , да ама горелката преди малко е изгастала и айде засмука вакуум :-D . За това сега съм ги разменил на малките радиатори електронни, а на големите обикновенни термоглави и работата се поизглади. Мисля след края на сезона да ги продам и да си купя още обикновенни. Ако има буфер и изолация ще са супер, защото имат часови зони за настройване, автоматичен режим, абе пряка работа са, ама уви.
andro440 - майстор
ТОВАЕ ТЕМАТА ЗА РАЗХОД НА ПЕЛЕТИ,НАЛИ? Е искам да споделя и моя разход но в цена 2,50 максимално в лева за 24 часа -горивото ,каквото намеря! Около 40 кг на денонощие. Температурата на комина с 10 градуса по ниска от тази на водата -в момента съм настроил горелката на 70 ,което означава ,че ще модулира м/у 67 и 70 в стаите е 24 ,5 градуса . #-o
Miro4774 - специалист
andy_forresite написа:
Миро, включи печка на ток в най-малката ти стая, изчакай тя да стопли стаята и ще видиш затворена термоглава. Радиаторът ще изстине напълно, а ти ще се увериш, че и твоите затварят докрай така както отварят докрай.
Как да затвори катото му се намалява дебита. Ако включа печка ще затвори но едно е да му се намали дебита друго е да затвори вентила изведнъж.
Последна промяна от Miro4774 на пет яну 20, 2017 9:37 pm, променено общо 1 път.

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: