Най - вълнуващия въпрос зимно време.
silent - майстор
Колеги, от миналата година имам един проблем който ме тормози камината сякаш трудно пали...Алба 18кв....това че бавно пали не ми е проблем...проблема е че понякога не пали и като се върна от работа в къщи е студено защото не е успяла да запали
...кошничката е препълнена с пелети...и е дала грешка за липса на пелети което разбира се не е така...какво ще ме посъветвате да коригирам в настройките ...
иначе други оплаквания нямам...
колега аз имах същия проблем оказа се запалката :supz: :partyman:
silent - майстор
не знам дали е запалката защото няколко пъти когато съм я хващал "навреме" виждам че пелетите в кошничката са топли...т.е. пуснала се запалката....кажи ми по-подробно точно какъв е бил проблема със запалката при теб....
filmatoplo - майстор
Ако е ел нагревателче -най скоро я смени с Японска керамична .Новите на пазара вече са с тях.
pavlovip - напреднал
Здравейте на всички. От три дена пускам каминката (Алба 18) и имам много странен проблем. Много бавно подгрява водата. Вече повече от час работи и температурата на водата е едва 48 градуса при зададени 58. Гледах настройките и не видях нещо променено от предния отоплителен сезон. Ако някой има идея моля помагайте.
пет ное 29, 2019 7:07 pmpavlovip написа:
Погледни, на контролера, на колко киловата работи и градусите на изхода (комина) колко са!
silent - майстор
пет ное 29, 2019 8:02 amfilmatoplo написа:
Ако е ел нагревателче -най скоро я смени с Японска керамична .Новите на пазара вече са с тях.
колега дай някакъв линк...но ако един керамичен нагревател струва 200лв ще имат много да ме извиняват...просто това не е реална цена ....
gnt69 - майстор
пет ное 29, 2019 8:08 pmsilent написа:
пет ное 29, 2019 8:02 amfilmatoplo написа:
колега дай някакъв линк...но ако един керамичен нагревател струва 200лв ще имат много да ме извиняват...просто това не е реална цена ....
Аз миналата година сменях на Екоспар Солара. Купих кварцов защото имаше гаранция 2 години. Ето тука звъниш казваш си модела на камината и ти изпращат нагревател с наложен платеж. :partyman:
pavlovip - напреднал
пет ное 29, 2019 7:17 pmТрифон П.Трифонов написа:
Погледни, на контролера, на колко киловата работи и градусите на изхода (комина) колко са!
На киловати пише 6, а на градуси на изхода пише 152. И още не може да достигне 60 градуса на водата.
пет ное 29, 2019 9:41 pmpavlovip написа:
пет ное 29, 2019 7:17 pmТрифон П.Трифонов написа:
На киловати пише 6, а на градуси на изхода пише 152. И още не може да достигне 60 градуса на водата.
Нормално си работи. Не бързай, дървата не са разгарят мигновено, а пелетите са от дърва. Не достига бързо зададените, щото си си остайл къщата да поизстине, та докат навакса...
Искам да кажа, че модулацията ти е настроена добре- плавна и комфортна работа.

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: