Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pavlovip - напреднал
пет ное 29, 2019 9:47 pmТрифон П.Трифонов написа:
пет ное 29, 2019 9:41 pmpavlovip написа:
пет ное 29, 2019 7:17 pmТрифон П.Трифонов написа:

Погледни, на контролера, на колко киловата работи и градусите на изхода (комина) колко са!
На киловати пише 6, а на градуси на изхода пише 152. И още не може да достигне 60 градуса на водата.
Нормално си работи. Не бързай, дървата не са разгарят мигновено, а пелетите са от дърва. Не достига бързо зададените, щото си си остайл къщата да поизстине, та докат навакса...
Искам да кажа, че модулацията ти е настроена добре- плавна и комфортна работа.
На мен не ми се струва нормално от 17,30 до 22 часа да не може да достигне 60 градуса на водата, и в същото време да изгори половин бункер, а температурата на стаята изобщо не я смятам. Ще я оставя тази вечер да поработи да видим какво ще стане до утре.
пет ное 29, 2019 9:59 pmpavlovip написа:
Кое е различното от преди? Нали не си променял нищо в настройките?
Аз виждам нещо което не е нормално, но защо на теб не ти прави впечатление?
6 киловата- над 150 градуса в кюнеца!!!
Какво се е променило, че да се стигне до това?
Нормални са ок 100 градуса и надолу.
pavlovip - напреднал
пет ное 29, 2019 10:10 pmТрифон П.Трифонов написа:
пет ное 29, 2019 9:59 pmpavlovip написа:
Кое е различното от преди? Нали не си променял нищо в настройките?
Аз виждам нещо което не е нормално, но защо на теб не ти прави впечатление?
6 киловата- над 150 градуса в кюнеца!!!
Какво се е променило, че да се стигне до това?
Нормални са ок 100 градуса и надолу.
Ами това с температурата на изгорелите газове така и не можах да го оправя. Колкото и да променям винаги са над 100. Нямам си на идея какво се случва за да стоят така.
А казвам че не е нормално за мен за градусите на водата защото си правя сметката че като я настроя да включи 30 Мин преди жена ми да се върне във вкъщи ще е студено и няма да е доволна. А миналата година всичко беше ОК. Това ми е по скоро проблем.
P.S. Кой беше параметъра за изгорелите газове? Par 55?
съб ное 30, 2019 9:58 ampavlovip написа:
Не помня кой е параметъра, но ако намалиш тази стойност, тя по рано ще почне да модулира, според тази температура и още ще се спъне. За да я направиш по ефективна, трябва да паднат тези градуси, като променяш вентилатора. Намали го малко! Параметрите около 20 някъде бяха. Правиш за 1ва и за 5та, другите си ги смята сама.
pavlovip - напреднал
Par 24 и 28 са за вентилатор от 1 до 5. Фабрично са 145 за 1 и 210 за 5. Аз съм ги променял на 4.01.2019 съответно 130 за 1 и 190 за 5. Сега ги правя 120 за 1 и 170 за 5. Дали ще е добре така? Имам някакъв смътен спомен че някои беше писал че е хубаво стъпките да се променят през 5 ама не помня за кой параметър беше.
Сигурно е имал в предвид промените да са на малки стъпки, като в случая стъпката е 5 пункта.
Наблюдавай и коригирай докато ти хареса.
Гледах една каминка, която имаше мааалко високи градуси на минимална мощност, но не я пипнах, понеже не цапа стъклото, изгарянето е перфектно, съдейки по цветът на камерата, бързо вдига градуси и стопля къщата.
Само за ориентир- на 6 клвт. градуси на газовете 108-112.
Някои се увличат и кефят на ниски градуси, под 90 дори, но това не е добре.
Който си мисли, че коминът му е прекалено горещ и губи много енергия, да мушне една Т сонда точно под последната плоча!
pavlovip - напреднал
съб ное 30, 2019 11:47 amТрифон П.Трифонов написа:
Сигурно е имал в предвид промените да са на малки стъпки, като в случая стъпката е 5 пункта.
Наблюдавай и коригирай докато ти хареса.
Гледах една каминка, която имаше мааалко високи градуси на минимална мощност, но не я пипнах, понеже не цапа стъклото, изгарянето е перфектно, съдейки по цветът на камерата, бързо вдига градуси и стопля къщата.
Само за ориентир- на 6 клвт. градуси на газовете 108-112.
Някои се увличат и кефят на ниски градуси, под 90 дори, но това не е добре.
Който си мисли, че коминът му е прекалено горещ и губи много енергия, да мушне една Т сонда точно под последната плоча!
Ще пробвам да видя какво ще стане.
А колко трябва да е par 55 за модулация по температура на газовете? Фабрично е 160 но аз съм я променил на 60 което всъщност е 120 градуса. Дали е достатъчно или трябва още надолу?
съб ное 30, 2019 12:07 pmpavlovip написа:
А колко трябва да е par 55 за модулация по температура на газовете? Фабрично е 160 но аз съм я променил на 60 което всъщност е 120 градуса. Дали е достатъчно или трябва още надолу?
Хм, тя затова не ти стопля бързо. Рано започва да модулира- сваля мощност.
Както писах, опитай да ги свалиш градусите, чрез корекция на вентилатора, а този параметър го увеличи! Примерно на 75 или 85.
По добре е да имаш нормална Т на изходящия газ, а да модулира по Т на водата. Водата ти топли къщата.
nokoniko - специалист
съб ное 30, 2019 12:14 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб ное 30, 2019 12:07 pmpavlovip написа:
Хм, тя затова не ти стопля бързо. Рано започва да модулира- сваля мощност.
Както писах, опитай да ги свалиш градусите, чрез корекция на вентилатора, а този параметър го увеличи! Примерно на 75 или 85.
По добре е да имаш нормална Т на изходящия газ, а да модулира по Т на водата. Водата ти топли къщата.
Точно така, увеличи си температурата на газовете/пар. 55/ .... и за сваляне на температурата на газовете ТУРБОЛАТОРИ.
pavlovip, беше писал, че нищо не си променял, в настройките, а тая година не маже да стопли, за разлика от миналата.
Оказа се, че си променил нещо!!!
Като правите корекции, записвайте си по някакъв начин- на тефтерче, в телефона, на компа и няма да имате проблеми!

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: