Най - вълнуващия въпрос зимно време.
doobref - специалист
Miro4774 написа:
33градуса или 22.5?
Температурата на термостата е 23 гр., а не 33 гр. Грешка при изписването.
Днес е /-7гр/ в 12.00ч. и разхода е 2,64 кг. на час за 18 часа работа. Малко са завишени, но намалих на Р2 и Р1 и ще засека отново. Температура в помещението през ноща 20 гр., а презденя 22,5 -23.00
Последна промяна от doobref на съб яну 21, 2017 1:26 pm, променено общо 1 път.
doobref - специалист
Miro4774 написа:
Здравейте някой дали е ползвал тези термо глави и дали затварят радиатора напълно или му намаляват само дебита преди достигане на стайната температура?
Затварят плавно и при достигане на посочената - избрана температура затварят напълно и почти изтива радиатора.
filmatoplo - майстор
civ.gab написа:
Здравей те,моят разход за последните 24 часа е 35кг пелети от слънчогледова люспа.Отоплявам 130кв. етаж от къща с 8см външна ТИ ,10 см вата на таваните и лоша ал.дограма.Котел SIME 25кв с горелка RB20.Преди да минем на пелети се отоплявах ме с климатици(само 2 стаи от общо 5) и почивните дни палех парното.Сметнато в пари ми излиза почти едно и също само,че тогава се "сцепвахме от студ " и жената спеше с "кофража" а сега навсякъде в къщи е 24гр през деня и 21гр през ноща и жената спи по голи кълки :-D :-D .Много съм благодарен на форума за идеите по подобряване на котела и настройките по горелката. Радвам се че ви има. :partyman:

:supz: за голите кълки . :prayer:
Miro4774 - специалист
doobref написа:
Miro4774 написа:
Здравейте някой дали е ползвал тези термо глави и дали затварят радиатора напълно или му намаляват само дебита преди достигане на стайната температура?
Затварят плавно и при достигане на посочената - избрана температура затварят напълно и почти изтива радиатора.
В долната част радиатора изтива ли? При мен когато сложа мойте на 3 радиатора долу е студен съответно никога няма да затвори напълно.
doobref - специалист
Miro4774 написа:
doobref написа:
Miro4774 написа:
В долната част радиатора изтива ли? При мен когато сложа мойте на 3 радиатора долу е студен съответно никога няма да затвори напълно.
Трябва и на входа да изстива. Аз имам два механични в банята и на 3 степен си затваря напълно. В една от спалните е на 2 и там подърга 22 гр. е затваря.
шоп - майстор
Колеги, избора, вида и цената на термо главите имат голямо отношение към комфорта на отопление. Към разхода на гориво и икономичността, нямат никакво, или имат пренебрежимо малко отношение.

Който си мисли, че ще спести пари при замяна на механични с електронни или пък замяна на глави с плавно задействие спрямо с такива на пряко или степенчато действие-много се лъже. Напротив: ще даде допълнителни пари за подмяна на продукт със сходен продукт, който няма особено влиание спрямо разхода на гориво:-)
civ.gab - напреднал
Моите термо глави са Salus ph60 затварят напълно вентила. Работя хубаво само са малко шумни. 8 глави от ebay с доставката ми излязоха 240лв.
Miro4774 - специалист
шоп написа:
Колеги, избора, вида и цената на термо главите имат голямо отношение към комфорта на отопление. Към разхода на гориво и икономичността, нямат никакво, или имат пренебрежимо малко отношение.

Който си мисли, че ще спести пари при замяна на механични с електронни или пък замяна на глави с плавно задействие спрямо с такива на пряко или степенчато действие-много се лъже. Напротив: ще даде допълнителни пари за подмяна на продукт със сходен продукт, който няма особено влиание спрямо разхода на гориво:-)
Ок мислех, че ще има ефект.
Miro4774 - специалист
Miro4774 написа:
шоп написа:

Ок мислех, че ще има ефект. Дразни ме факта, че намаля дебита а не го затваря.
andy_forresite - майстор
Това не води до икономия и няма какво да те дразни. Даже е по-добре, защото радиаторът не изстива напълно и при последващо отваряне на потока вода през него, той има "начална скорост". Изстиналият радиатор първоначално гълта повече енергия от полуизстиналия. Полуизстиналия черпи малко топлина от котела. Студеният радиатор винаги дърпа много докато се темперира.
Електронните имат предимство с възможността за програмиране на дневни и нощни градуси. От тук идва икономията с тях. С механичните трябва да минаваме по стаите и да ги въртим. На сутринта пак. Има модели с точност 0,1 градуса, но и твоя модел е доста точен и заковава зададената t° като с пирон :) стига веднъж да е била постигната и да идва гореща вода в необходимото количество.

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: