Най - вълнуващия въпрос зимно време.
6osi6 - майстор
LazarGanev написа:
За да има добро усвояване един чугунен котел, той трябва да е доста по-голям от номинала на горелката. Това се вижда и от таблицата на брятята поляци - там една и съща горелка (20кВт) веднъж е монтирана на 20кВт котел и дава КПД=78%, а после монтирана на 32кВт котел дава КПД=82.5%. Ако се монтира на 45кВт котел сигурно ще е към 90% КПД, т.е. близък резултат до моите замервания.
LazarGanev написа:
според таблицата, която си дал в последния пост от предната страница, най малкия и най-големия котел (15 и 35кВт) имат еднакво КПД (80-81) - това означава ли, че ако се монтират на една къща 120м2 ще дават еднакви резултати? Разбира се, че не
От къде точно идват разликите в КПД се вижда продължението на таблицата, но за да не развалям темата, ще я пусна във "Всегоривни котли".
n.ganev - майстор
6osi6 написа:
Последният, след като се е писал "продавач" трябва да се напъне повече за да си продаде стоката.
За това се прибирам по това време и няма да пиша колко продукта хвърчат на седмица.
димитар кисиов - специалист
за момента няма данни колко е кпд на котела и горелката а на въглищните котли има данни тоест всеки да прецени кое ще му е по черно ха ха какво ли ще се случи щом излезнат данните и бумащините кой ще се откаже от конфорта на пелетите защото не е 90 80 70 какво са тези числа и данни щом няма постоянна и надежна работа .
n.ganev - майстор
Добре де, при мен с котел БОШ и 20ка с т. нар. пиклив уред КПД е 93% и съм публикувал снимка на разпечатка от "НЕМИЯ" - аджеба к'во повече да искам ? Покажете ми нагледна информация на продукта от Стройко 2015 или някой друг измерени в реални условия Баси. LazarGanev е правил повече измервания от мен и със сигурност е прав.
6osi6 - майстор
n.ganev написа:
Добре де, при мен с котел БОШ и 20ка с т. нар. пиклив уред КПД е 93% и съм публикувал снимка на разпечатка от "НЕМИЯ" - аджеба к'во повече да искам ?
Този БОШ с монтажа отзад :mrgreen: кутия ли е, или на долната врата?
DimitarD - специалист
димитар кисиов написа:
DimitarD написа:
Е това са ми настройките:
IR Level Setup
flame > 30/40s
no flame < 10/120s

Снощи направих няколко опита, нямаше проблеми, днес също.
Подържаи и камерата чиста и с нормално ниво задаможе да е вижда сондара

Камерата е перфектно чиста. Не е там проблема, нито в осветеноста. Оказа се друго :)

Вчера взех 50 кг люспа от тиквено семе за проба, мисля че бяха с висока влажност тъй като трудно се запалиха. Сутринта имаше люспа колкото да не спре. Изтеглих пепелта от 50кг - 2кг за разлика от слънчогледа която е 2.5кг.

Между другото горелката работи и с филтър от цигари всякакъв диаметър, дори и употребяван.

С пелетите от фъстъци горелката падна на до 4kW
fox_vt - майстор
Като мерите КПД със газ анализатора следите ли всички параметри нужни за изчисляване на реалното КПД?Ако следите само газовете и чакате газ анализатора да изчисли по зададените фабрично данни то това дето ви разпечатва не е вярно :lol: Нали се сещате че загубите от топлообмен със околната среда не влизат в тия сметки дето получавате.А ако не следите дебита и Т на водата въобще пък няма как да стане работата.Изобщо газ анализатора ако показва някакво относително КПД то е на горелката и дали е в оптимален горивен режим.При котела сметките са други,а при КПД на цялата система още по различни,това го обсъждахме вече :wink: Така че не приемайте тия КПД та за чиста истина камо ли да се хвалите с тях [-X
DimitarD - специалист
fox_vt написа:
Като мерите КПД със газ анализатора следите ли всички параметри нужни за изчисляване на реалното КПД?Ако следите само газовете и чакате газ анализатора да изчисли по зададените фабрично данни то това дето ви разпечатва не е вярно :lol: Нали се сещате че загубите от топлообмен със околната среда не влизат в тия сметки дето получавате.А ако не следите дебита и Т на водата въобще пък няма как да стане работата.Изобщо газ анализатора ако показва някакво относително КПД то е на горелката и дали е в оптимален горивен режим.При котела сметките са други,а при КПД на цялата система още по различни,това го обсъждахме вече :wink: Така че не приемайте тия КПД та за чиста истина камо ли да се хвалите с тях [-X
Ако мнението ти е насочено към мен, ти не знаеш по какъв начин съм измерил кпд-то.
Да ти кажа че ми е забавно да бъзикам горелката и да си правя експерименти, като се пре*бе ще е хвърля заедно с котела, изобщо не ми дреме. За теб знам че си привърженик на торч. Ако трябваше сега да избирам, да бих си взел система торч, за да мога да е тествам и нея с фасове и всякакви други отпадъци. Скоро започва листопада т.е. сезона на шумата, и мисля да пробвам горелката с такава. Ако искаш мога да ти изпратя и на теб по еконт? :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Точно така - преди употреба - прочетете листовката :wink: ! Спазвайки инструкциите и технологията за замерване, на стария котел показанията са 63%, а на новия монтиран на същата система, със същата горелка, същия комин, същото натоварване, същата температура - с една дума при същите условия замервам КПД=93%. Някакви обясненияза друг виновник, освен котела? :)

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: