• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 336
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kuuuuuul - майстор
Фугата не се влияе от подовото,може да сложиш колкото ти харесва.
За цена на кв.м немога да кажа,но с медни тръби е най добре но и най скъпо има и доста други по евтини варианти,фибрана е задължителен има си и специален с възможност за закрепване на тръбата,колкото по дебел толкова по добре/до 5см/,замазка 4см е достатъчна но се армира,най отгоре е добре и една шпакловка с мрежа за изолации.Ето тука може да видиш горе долу как става.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... sc&start=0
lz1wvm - специалист
Здравейте
Бях решил да си правя подовото с ППР тръби,но след консултация се отказах.Под замазка и мазилка не било хубаво да има връзки(каквито и да са).Така че минавам на вариант с тръба алуминиева вложка.
Поздрави
2v6 - майстор
lz1wvm написа:
Здравейте
Бях решил да си правя подовото с ППР тръби,но след консултация се отказах.Под замазка и мазилка не било хубаво да има връзки(каквито и да са).Така че минавам на вариант с тръба алуминиева вложка.
Поздрави
Класическото изпълнение е с ППР тръби. Не е необходимо да се правят връзки в замаската - двата края на тръбата отиват на открито.
naskov - майстор
lz1wvm написа:
Здравейте
Поздрави
По- надеждни връзки от ППР не познавам. Но досега не съм виждал и не съм правил подово с ППР тръби. Много заварки ще паднат на практика. Има по лесни начини
2v6 - майстор
naskov написа:
lz1wvm написа:
Здравейте
Поздрави
По- надеждни връзки от ППР не познавам. Но досега не съм виждал и не съм правил подово с ППР тръби. Много заварки ще паднат на практика. Има по лесни начини
За подово се използва ППР тръба на кангал. Спойките са две на всеки кръг.
За такива тръби също има разглобяеми адаптори като за тръбите с алуминиева вложка. В този случай не е необходимо да се прави нито една спойка, а монтажа е почти толкова лесен, колкото на тръба с алуминиева вложка.
lz1wvm - специалист
За такива тръби също има разглобяеми адаптори като за тръбите с алуминиева вложка. В този случай не е необходимо да се прави нито една спойка, а монтажа е почти толкова лесен, колкото на тръба с алуминиева вложка.
Късно е вече.Тръбата с ал.вложка е купена. :|
naskov - майстор
2v6 написа:
naskov написа:
lz1wvm написа:
Здравейте
Поздрави
В нашто село такова чудо няма :-D
filmatoplo - майстор
Аман от мойте хвалби ама утре ще полагам щрангове от мед фи-35 и 28 за комбинирана система водно подово и радиатори .Като радиатори на етаж за гости а подово на живущ етаж , естествено сега тръбите ще се положат и отведът в котелното - след време отделно ще се захранят радиаторите и подовото с различни температури вода .Освен щранговете и колекторни кутии с колектори внедрени в стената и тръбите по пода .За парното в гофре синьо и червено - подовото както му е реда след изолация стиропор и скара 4 мм . Еми утре студ не студ на обекта с големия къртач . :-D Тръбата фи-16 ал вложка .
sreshtu - специалист
Здравейте на всички.Цял ден ми отне да изчета всичко изписано в темата и си нахвърлях малко бележки от нея но, има и неща за които няма писано а и няма как да се върже с моята идея.Та на въпроса:термопомпа Тошиба 11KW (въздух-вода) за сърцето на системата,слънчев панел с вакумни тръби на покрива, бойлер 150л с 2 серпентини (в килера 2 етажа под слънчевия панел),4 броя водни конвертора (по един за всяка спалня и 2 в хола),подово само в хола на 4 кръга.Това цялото нещо на етаж 3 от 5. За по-точно прилагам и схема на апартамента в момента е с акт14 така че имам пълна свобода на действие за вътрешните ремонти и окабеляването за цялата система за да стане както трябва. Повечето неща ще си ги правя сам без монтирането и пускането на външното и вътрешното тяло на термопомпата. Имам идеята и знам какво искам но, за съжеление ще гледам да си спестя малко пари от майстори.
За подовото???????
Стереопор 0,5см. върху него неопор 5см., арматурна скара за да навия тръбата за подовото и върху нея пак скара за замаската.
Ако някой ми направи схема на това което трябва да се направи аз мога да го направя без проблем и ще съм много благодарен за което.
Вътрешното тяло на термопомпата ще е монтирано в хола до прозореца, а разпределението на лъчите ще е в малката тоалетна която ще е килера. До тука ми стигна акъла за да го измисля останалото ще се наложи да ползвам ЖОКЕРИ за които явно или ще се плаща или някой ако се навие да ми направи схемата на това нещо, например за ..... :? каса бира например :-D

Прикачен файл

Untitled.png
syncho - майстор
sreshtu схемата за кое точно ти трябва? За цялата инсталация ли?
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 336

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: