• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 31
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
srusev - специалист
Ясно!
Топлозагубите това лято ги понамалих с нова дограма и изолация, но иска още.

А камерата ми е станала една черна,гланцова даже малко огледална, това да не е катран или си е такава?
nnikbg - специалист
Аз така знам. Черен цвят - лошо горене, керемиден цвят - добро горене.
srusev - специалист
Да бе ама той котела е нов и е горял няколко седмици и не се сещам дали не си беше такава камерата.
LazarGanev - "Велик майстор"
На колко градуса го караш?
srusev - специалист
е засега на 70гр. и пак е адска жега
filmatoplo - майстор
Ох симпатичен ми е Русев :) ама ето грешките започват - понеже не може да се регулира температурата към радиаторите-конвекторите се налага котела да работи под 80 гр , след лъскавото ще започне и теч в комина , един ден целия комин се запалва .Две неща -прегряване излишно в стаите и неусигуряване на номинална мощност на котела :wink:
LazarGanev - "Велик майстор"
Русев, пиролизният котел не търпи ниска температура, най-малкото защото под 80° няма пиролиза и разходът върви нагоре. Трябва да го караш на 85-90° за да има смисъл от покупката на пиролизен котел. То вярно, че ти май го беше взел доста на сметка, ама пак какъв е смисъла? Схемата с буфер е най-добра - палнеш ли го - газ до дупка, а излишната топлина - в буфера и после дърпаш оттам. Иначе задължително трябва трипътен или четирипътен вентил за да осигуриш постоянно висока температура в котела. "Дяволъка е в детайлите", дет се вика - не си ли чувал? :)
srusev - специалист
Аз пари не съм пестил, ако това намекваш.Даже котела го взех 30ка щот след време като довърша 3ти етаж да вържа и него, а и 20ката щеше да върши работа. Казах му какво искам да дистрибутора на ерато и трябваше да бегам на изпити, та те това направиха. Сега да режа нещо не ме дърпа много много, ако е стане по-зле ще коригирам. Сега единствено усещам неудобството от липсата на миксер след буфера.

Пък в книжката пише, че мин. работна темп. е 65гр
filmatoplo - майстор
Русев аз приятелската го казвам, :) Тоя газ дето трябва да гори излиза като пара и полепва по стените на комина и се запалва един ден .Това се получава по принцип или от несухи дърва или при работа под 80 гр .Преди конвекторната помпа винаги можеш да монтираш смесителен вентил 3пътен -по скоро въпроса е в контрола после на вентила .До 250 лв ще вземеш вентил със задвижка , после и контролер за 120-150 лв и си готов .Вентила може и ръчно да се регулира и ти струва само 90 лв , другия вариант е със задвижката и с регулиране по температура на водата -само дето пак ръчно ще си променяш заданието -това за 300 лв .Въпрос на желание от твоя страна .Естествено когато вентила регулира температурата към конвекторите остатъка остава за котела и буфера които ще достигнат над 85 гр . :wink: вентилатора на котела по рядко ще включва .
filmatoplo - майстор
Русев , сега както го гориш на 70 градуса изходна вода от котела , колко са другите температури -връщащата в котела от буфера , подаващата към радиаторите и връщащата от радиаторите в буфера.Ама честно за да преценя какво иска да се регулира -тези резултати може да ги кажеш и ако котела е загрят до 80 градуса най точно ще преценя.За смесителния вентил нали ме разбра -ако сложиш само ръчен вентил ще си го нагласяш ръчно според външната температура месечно :) след вентила си поставяш термометър и нагласяш по него каква температура да ти праща към конвекторите .Сега може и 50 гр да ти върши табота , след 2 месеца регулираш на 60 гр , Януари може да вдигнеш примерно на 70 -75 и после пак надолу след март. :wink: Ако пък си монтираш и задвижка и терморегулатор който да върти задвижката така че да застава на определени температури като горните -може да си я командваш от хола.Като ти стане студено нагласяш на малко по високо температурно деление на термостата и той съответно задвижва вентила и повишаваш подаваната температура към конвекторите.С контролер пък нищо не пипаш цяла зима -той си следи и регулира , само притичваш на 5-6 часа за дръвца.
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 31

Тема "Схема за свързване на Atmos." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: