• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 315
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gizdo - специалист
Като партизани сме с тия пелети тази зима, дано другата съм подготвен и не е така. Сега намерих пелети от една фирма дето шефа им ги е купил лятото, а се отоплява с камина и ще му останат, пък иска да ги разкара, защото му заемат място. Криминалана и нелегална работа отвсякъде.
Колеги предните зими пак ли е било така? За първа година съм с пелети и незнам как е. Имам подозрение, че производителите щом видяха, че хората не се плашат и купуват пелети на 500-530лв/т ще спекулират и ще държат високи цени през цялата година, това си е по законите на пазарната икономиката. Надявам лятото да спадне търснето и тези дето са заредили да свалят гащи...
LazarGanev - "Велик майстор"
Всяка година е така. Падне ли снега - изчезват. Миналата година изчезнаха по Нова година, ама тази година беше по-безснежна и се забави изчезването :)
kok - специалист
то има ли нещо да е нормално в тая държава пък камо ли в пазарната ни икономика :shock: :?
filmatoplo - майстор
:) Преди нова година имаше -калпави са пелетите за мойта горелка , след нова година -купувам пелети всякакви :wink: .Лошото е че,контейнер от Китай идва за месец -и едва ли търсенето до тогава и цената ще е същата , е някой ще рискува :) .
savo_ - помощник
Ако някой има инфо къде в Пловдив или околностите има пелети да обади, че положението е зорно :sad:.4-та зима карам на пелети, но такъв проблем за гориво не е имало, котела ми е само на пелети /Ерато Пелетерм 35kW/.Миналата година бях само на костилки от череши, но поради ниската калоричност и голямото количество пепел, реших пак да мина на пелети, а ми предлагаха пак костилки-безплатно :|
valqk - специалист
deyanyovkov написа:
nnikbg написа:
Ehoooo какви слънчогледови за 450 лв/т, нали бяха 200 лв/т :shock: :shock: :shock:
Абсолютно - бяха, а и най-кофтито е че не горят - правя едни сложни схеми за да вдигна 60 градуса. Пепел и шлака само.
Лошо... аз още не съм ги ползвал.
А сламените дали са по-добри?
deyanyovkov - специалист
valqk написа:
deyanyovkov написа:
nnikbg написа:
Ehoooo какви слънчогледови за 450 лв/т, нали бяха 200 лв/т :shock: :shock: :shock:
Абсолютно - бяха, а и най-кофтито е че не горят - правя едни сложни схеми за да вдигна 60 градуса. Пепел и шлака само.
Лошо... аз още не съм ги ползвал.
А сламените дали са по-добри?
Сламените правят гадна шлака - задръства за час отворите за въздух на горелката и край.
nnikbg - специалист
Лятото изгорих 25 кг за проба слънчогледови от Керпи и ефекта беше повече от задоволителен. Действително малко повече пепел ама калоричността беше ОК. Данеби тези да са не от люспи, а от стъбла и от там шлаката. Тя шлаката може да се получи от всякакви пелети суровината за които е била прашна.
radiocontrol - специалист
savo_ написа:
Ако някой има инфо къде в Пловдив или околностите има пелети да обади, че положението е зорно :sad:.4-та зима карам на пелети, но такъв проблем за гориво не е имало, котела ми е само на пелети /Ерато Пелетерм 35kW/.Миналата година бях само на костилки от череши, но поради ниската калоричност и голямото количество пепел, реших пак да мина на пелети, а ми предлагаха пак костилки-безплатно :|

Колега дай някакви кординати за тези костилки.За следващия сезон да ги пробвам!!
sensi - специалист
Пелети от слама има на разклона за с. Лозен. Аз не съм си взимал, много пари - 450 лв/т, а много задръства. Както каза Лазар, проблема е, че нямат материал производителите. Говорих с няколко производители и всичките едно и също казват, неможем да набавим дърва. Аз минах на въглища, малеее, голям багер, бях забравил какво е. И понеже не мога да потдържам постоянна температура, конденза веднага тръгна по ъглите, сигурно скоро и мухъл ще се появи.
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 315

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: