• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 199
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
agro - специалист
Забравих - шнека трябва да е лагеруван само в началото, избутващия край трябва да е "плаващ".
s_s1 - специалист
Моя шнек е подобен на тази от полския линк, но горелката е кръгла. Пробвах орехови черупки, но се самозадръстват на отвора на шнека, не вървят сами. Ще пиша сега за това в темата за всегоривните котли.
А запалката си пали безпроблемно всичко, което може да гори.
rosso666 - специалист
добре мен ме отказахте да горя чипс с моята горелка. :? Някой може ли да прати члинк за да видя тази запалка какво представлява.
Да питам нещата толкова ли са сложни и с калибрования чипс???? Понеже намерих на ерато някакъв комбиниран пиролизен котел и там пише че може да гори калиброван чипс.
LazarGanev - "Велик майстор"
Комбинираният котел 3FERA, за който говориш не ползва горелка, а чипса и пелетите изгарят в камерата на котела - там където се зареждат дървата. Няма как да се задръсти. Само че шнекът му струва повече от пелетната горелка Бисолид, която върви в комплект с обикновен шнек за пелети :wink: . Недостатък е че не пали сам на пелети, но това е котел с приоритет дърва - зареждаш големия бункер и като свършат дървата, ако никой не се появи да го зареди наново, тръгва автоматично да подава пелети. Но дори и да си купиш този шнек за 1300лв, то в твоята горелка няма да се получи
sande34 - специалист
Не се ебавай с ератовска горелка тя едвам гори пелети камо ли чипс.
filmatoplo - майстор
То първо де го като гориво чипса :? , хвърля и обем :? . може да даде разход на обем и по 0,5-1,0 м3 на ден .
rosso666 - специалист
Добре колеги отказахте ме от тази алтернатива :-D
Колега санде защо имаш такова мнение за тези горелки .АЗ тази зима(първата ми зима с локално парно)не съм имал никакви проблмеми с горелката.Със сигурност пелетите имат голямо значение за работата на горелката,но нито веднъж горелката не е спряла или не е запалила .Даже съм я чистил на 2-3 дена(пепелника).
Пак казвам първа зима ми е може по натам във времето да натрупам некативи към нея но....
Единствено ме интересува някой пробвал ли се е да сложи почистващо устройство на такава горелка .Новия контролер който сложих може да управлява два вентилатора-основен и почистващ,Може и да управлява почистващо устройство.
Ще съм благодарен някой да даде съвети.
Поздрави.
sande34 - специалист
Купуваш си пейнтзум китайски има за около 50-60 лв . Гледай да не е над 850 вт че контролера може да пръцне с по мощен. слагаш едно У на захранващия шнеи и си готов. На ерато май бяха Ф 70 та можеш да минеш и с ПВЦ такова.
С преход 70-50 -32 щото май толкова беше на зума.
А - вързваш го там дето пише клиинър разбира се. Ака става дума за натурелска платка ако не на основния вентилатор но внимавай да не прескочиш макс мощност
Radoslaw - специалист
filmatoplo написа:
То първо де го като гориво чипса :? , хвърля и обем :? . може да даде разход на обем и по 0,5-1,0 м3 на ден .
Не е точно така ,ако имаш предвид талаш и стърготини да може и 1 кубик на ден да ти отиде.Но с Чипса е друго.Калоричноста му е с 30% по малка от пелетите.цената е в доста големи граници.Миналата година можеше да се намери за 100лв за 3 тона от тези ,които кастрят дърветата.Сега чувам го дават за 220.Направиха завод в Елин Пелин и явно са задължени да карат отпадъците там.Мисля ,че все още е доста изгодно да се мине на чипс.Преди година Ерато мисля .че направиха някакъв цех за производство на чипс край София но докъде я докараха не знам.

Теплоотдача материала
Вид топлива Теплоотдача топлива Qir [kJ/kg]
Пеллеты деревянные качественные 17099
Пеллеты деревянные не качественные 16070
Пеллеты из биомассы 15168
Бурый уголь орех 2 17995
Деревянная щепка 12914

Прикачен файл

Показания за влага и калоричност на стърготини и кори[1]_01.jpg
Последна промяна от Radoslaw на вт фев 25, 2014 10:54 am, променено общо 1 път.
rosso666 - специалист
колега санде тези вентилатори тип охлюв не стават ли и колко пари са
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 199

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: