• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Калине извинявай :) , нещо тази снимка ми е убягнала :? , не си спомням че си сложил задвижка и контролер , ами много информация тук вече е трудно да се помни за всеки и проверява месеци назад :yawinkle: .Ами поправи само долния извод за свързване и си готов .На контролера -ползваш ли му функцията с външен датчик сега .
Christo - майстор
Малко е в страни от темата но...Купи си по-голямо табло. Сложи вътре една евро шина, продава се на метър и не е скъпа. Нареди всички апарати на нея на два или три реда. Хем ще е прегледно, хем ще е удобно за ремонт. Уточни дължините на всички кабели и ги сложи в кабелни канали, или ги бандажирай. Продават се и скоби за прихващане по стените. Тая плетеница не е технически издържана. Ще вземе да пламне, или не дай си боже, друга беля да стане. Иначе браво за стремежа да си модернизираш парното! Поздрави на всички!
kalin72 - майстор
Аз за това пиша за моята инсталация само в моята си тема :)
Инак да, по външна температура работи контролера сега, но мисля, като сложа буфер, да го направя по стайна...ще видим.
Christo, всичко е в едно голямо табло, кабелите сега са прибрани, и всичко е прегледно :)
filmatoplo - майстор
Контрола дали да се усъществява по външна или стайна температура го реши ти , и двата метода си имат предимства , тук при мен външните температури се менят в голям диапазон денем и вечер че би било добре температурата на отоплителната вода да се изменя по външната .Денем грее слънце и става до плюс 10 , вечер пада до 0 нула , тоест разлика от 10 градуса , и е логично контролера да изменя температурата на водата през деня 40 градуса -вечер 50-60 градуса примерно .Контрола по стайна температура също би довел до задоволителни резултати (въпрос на тест -как ще се комбинира това с термоглави по радиаторите ) .Като сложиш буфера ще тестваш .
kalin72 - майстор
Няма да стане номера с 1000 литровия буфер...айде, как да е ще го вкарам в помещението, но силно се притеснявам дали плочата ще издърви тежестта на колата ми (близо 2 тона и буфера близо 1,5 тона). Около 10 см е дебелината й...
filmatoplo - майстор
:) Пак ли ти , че под гаража мазе ли има ,буфера го сложи нейде встрани , ако може подпри отдолу с 1 хюнебег .
kalin72 - майстор
Постройката е на два етажа - на първия е мазето и котелното, но там тавана е 1.80 м. На втория е гаража и складово помещение, където мислех да сложа буфера.
filmatoplo - майстор
Само умувам , не може ли да се вкопае 20 санта в пода , само 1 квадрат за буфера , това сме го правели тук на един хотел , за да се изправи бойлер.
kalin72 - майстор
filmatoplo написа:
Само умувам , не може ли да се вкопае 20 санта в пода , само 1 квадрат за буфера , това сме го правели тук на един хотел , за да се изправи бойлер.
Хм, за това не се бях сетил...трябва да видя колко дебеля е плочата...но май ще се получи :)
m.lukanov1951 - специалист
kalin72 написа:
Няма да стане номера с 1000 литровия буфер...айде, как да е ще го вкарам в помещението, но силно се притеснявам дали плочата ще издърви тежестта на колата ми (близо 2 тона и буфера близо 1,5 тона). Около 10 см е дебелината й...
Чуда се ,ако вкараш 4тона въглища дали ще подне плочата,аз мисля,че ще издържи доста повече,ако е правена що годе грамотно.
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28

Тема "Да поправим моята инсталация - монтаж на две помпи, трипътен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: