• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 460
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
plamen_peev - специалист
Нямаш грижа, Лазаре сега ще му пиша.
Ами то и аз това се съмнявам, че нещо калоричността куца тази година на шуменските.
Само за инфо Старозагорските са по 20 кг торбата, ама пък са си почти бели.
То тях какво ли и да ги тестваш. Те са от производство преди три години а са си добри 100%, ама хайде за сравнение с другите.
Пусто много далече от Варна.
Моля те донеси и 4-5 чувала слънчогледови като се върна след 2 седмици да ги пробвам и тях.
geniya - специалист
LazarGanev написа:
Пламене, кажи на сина си да ми запази от двата вида по 5 чувала, аз ще занеса бартер 10 чувала други. Как Ви се струва калоричност 2.44кВтч/кг? Измерил съм с топломер! Продължавам нататък с други пелети.
Лaзaре, БРAВО ЗA УСЪРДИЕТО ТИ, AМA ПОСЛЕ НAПИШИ ЕДИН СПИСЪК КОИ КОЛКО СТРУВAТ, ДAНО ДA ЧЕТAТ ПОНЕ ДA ПРОМЕНЯТ НЕЩО.
LazarGanev - "Велик майстор"
Правя подробна таблица, ама още е рано за публикация
n.ganev - майстор
LazarGanev написа:
Как Ви се струва калоричност 2.44кВтч/кг?
ЗАБОЛЯ МЕ ГЛАВАТА :oops: . Ми то аз както в последните 48часа имам разход 48кг. за 120кв. м. +120л. бойДер с тези пИлети какво Ша правя???
Ами и аз с тези нови пелети засякох разход 54кг/24 часа, та затова реших да замервам. Имам 3 вида пелети в склада, ще взема и други.
Ruseff - специалист
Ако дървото дава 2 и еди колко си,то тогава аз с кво са топля бе??? Чакам експеримента със слънчоглед :)
n.ganev - майстор
LazarGanev написа:
Ами и аз с тези нови пелети засякох разход 54кг/24 часа, та затова реших да замервам. Имам 3 вида пелети в склада, ще взема и други.
Все пак имаш избор. Един от последните пациенти не стига, че всичко тръгна добре / освен че му оправях комина / и му намерих 2 тона пелети, доставени и подредени в гаража, а сега иска да му осигуря и още щото не вярваше, че с 32ойката ще се стопли при условие че до сега е харчил 50-60литра нафта а сега толкова пелети :-D , а в момента тук трудно се намират.
Ruseff написа:
Ако дървото дава 2 и еди колко си,то тогава аз с кво са топля бе??? Чакам експеримента със слънчоглед :)
Сигурен съм, че слънчогледът ще даде повече
Ruseff - специалист
След всички твърдения за по-висока калоричност на дървесните спрямо слънчогледа,ако това излезе вярно? Само да не прочете производителя,че ше вземе да ми вдигне цената :-D .А,това,което твърдя за моя разход,е абсолютно вярно.Вчера вечерта отново теглих за две денонощия-90 кг.Събота и неделя разхода е малко по-висок,заради по-високия разход на гореща вода.Котелната вода е 50-53 гр,на първия етаж не се диша-майка ми е там,и три от термоглавите са на макс.При мене на втория е 22-23 гр. денонощно,котела не го гася.Така че предположението на Лазар може да се окаже и вярно.
Преди 3 години в Бриколаж бяха пуснали слънчогледови пелети с надпис върху чувалите и там пишеше калочиност по-висока от дървесните. Дали е било вярно не знам, но някои клиенти с Пелетерми си взеха и не са се оплаквали от ниска калоричност, само от пепел. Тези, с които тази година съм пуснал доста горелки горят по-трудно и нямат такава калоричност като дървесните. Производители много, качества - също
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 460

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: