• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 46
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Точно така -появи ли се байпас помежду подаващата и връщащата линия се получава -хидравличен изравнител . :wink: Ако преди това не е имало разделение на два отделни кръга и помпите им са работели с известно съпротивление ,след отделянето чрез байпаса -всичко което е пънело отихва .
Последна промяна от filmatoplo на нед окт 18, 2020 2:35 pm, променено общо 1 път.
нед окт 18, 2020 2:30 pmfbr написа:
Ти нали обеща
да не пишеш много вече. Гледам пак му отърва края.
И има защо- конкретно писах по казуса на Анди.
Ти оспори- да видим! Определям го като заяждане. Айдееее, бегай, щом нямаш нещо конкретно и свое.

Не Филме, слухар си и ти, самоук, но за топлотехниката си трябва образование.
За хидравлизен изравнител си трябва обем, където да се смесват и разпределят потоците спокойно. Не като в претъпкан софийски трамвай.
Самоук кавалджия може да радва много хора, но друго си е Котел.

Айде Анди да стигне до някъде, пък после си везайте нашивките!
filmatoplo - майстор
Събери една група завършили топлинен Котел и ми елате . :wink: Всичко това от Тепло-вода ли го научи ,щото аз тез джунджурии ги ритам от 1990 г.
Последна промяна от filmatoplo на нед окт 18, 2020 2:40 pm, променено общо 1 път.
fbr - майстор
нед окт 18, 2020 2:34 pmТрифон П.Трифонов написа:

За хидравлизен изравнител си трябва обем, където да се смесват и разпределят потоците спокойно. Не като в претъпкан софийски трамвай.
Ако имаш пет зонови помпи, хидравличния изравнител трябва да има сечение да пропусне потоците и на на петте зони, щото и петте са с еднаква посока.. Но когато имаш една котелна и една радиаторна помпа, чиито потоци са с противоположни посоки спрямо изравнителя, за къф х.. ти е хидравличен изранител с обем.
Последна промяна от fbr на нед окт 18, 2020 2:54 pm, променено общо 1 път.
нед окт 18, 2020 2:40 pmfbr написа:
нед окт 18, 2020 2:34 pmТрифон П.Трифонов написа:

Ако имаш пет зонови помпи, хидравличния изравнител трябва да има сечение да пропусне потоците и на на петте зони, щото и петте са с еднаква посока.. Но когато имаш една котелна и една радиаторна помпа, чиито потоци са с противоположни посоки, за къф х.. ти е хидравличен изранител с обем.
Абе Незнайнико, той няма нужда от нито една зонова помпа. Той има само една зона бе, тутманик!
Ако му барна инсталацията, ще му платя излишната помпа да ти я подари.
Не развивай теории, че да отклониш спора от Байпаса, дето е със сечение на инсталацията!

Оппаааа, още знания за попълване имаш. Котелна и радиаторна помпа с противоположни пооци.
Трябва да си попълниш знанията от старата тема на Антон!
Единият поток се обръща, но само когато другият спре.
Издишаш.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на нед окт 18, 2020 2:47 pm, променено общо 1 път.
fbr - майстор
Ей фатмак си, и фатмак ще си останеш. Ти не осмисляш какво ти пишат насреща, ами рупаш ли рупаш.
нед окт 18, 2020 2:46 pmfbr написа:
Ей фатмак си, и фатмак ще си останеш. Ти не осмисляш какво ти пишат насреща, ами рупаш ли рупаш.
Да, за салатка такива като тебе. Нищо смислено, а само да се намесТиш.
Издишаш, "брато". За да спориш, за да решаваш проблеми, трябват си знания, а не титли и прякори.
Да беше му отговорил за смесителния!
Фатмак съм, Фатмак който бачка и не се отмята. Когато греши, като всеки човек- признава. А ти?
Безимен тутманик, че не заслужаваш главна буква.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на нед окт 18, 2020 2:51 pm, променено общо 1 път.
fbr - майстор
Като ти виждам знанията, пази боже. Приключих с теб.
нед окт 18, 2020 2:50 pmfbr написа:
Като ти виждам знанията, пази боже. Приключих с теб.
Айде, у .....ни си!
Аз оставам, щото на някого като Анди ще реша проблема, а ти не си ми липсвал. То и аз, че съм чепат, ма няколко предпочитат да ми звъннат и заедно да подкараме системата, вместо да пишат тук. Просто са прагматични.
Онзи се споменава с Главна буква.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на нед окт 18, 2020 2:55 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Не се карайте ,хванахте се за мойта схема нарисувана на лист от тетрадка ,аз не съм ви показал какво имам в предвид нагледно ,то принципно е една чертичка на рисунката .Когато аз го правя -ще го направя ,тука цитирам стил Божинов :lol: . И чак толкова не си играйте с размери на хидравличния ,че ще ви покажа фабричния 50 киловатов с дебити 3-4 кубика в час колко е голам -1 педя.Тъка ,че... :wink:
Последна промяна от filmatoplo на нед окт 18, 2020 2:58 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 46

Тема "Избор на термостатичен трипътен вентил за котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: