• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 33
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Izhdimov - помощник
Здравейте колеги от няколко месеца и аз се сдобих със същия котел поне така мисля доста четох из форума и гледам повечето колеги карат на слънчоглед и аз съм намислил на първо време да го карам така, но имам много сериозен проблем с конденза след първите няколко паления моля някой да даде съвет и от какво може да се получава толкова много конденз че чак от димоотводните тръби тече вътре при пепелник и горната камера да не говорим пробвах с настройка на водата на 55 градуса като го изключи термостата и има няма след 20-30 минути започват тръбите да прокапват пробвах на 60 градуса водата почти същата работа моля за съвет и препоръки също и за настройки за горивото и за стенд бая благодаря предварително 🙂
Izhdimov - помощник
Ето и малко снимки да добие те представа
Прикачен файл:
received_918098155725200.jpeg
received_918098155725200.jpeg (29.06 KиБ) Видяна 1099 пъти

Прикачен файл

received_3026964394290557.jpeg
received_3026964394290557.jpeg (40.27 KиБ) Видяна 1099 пъти

Прикачен файл

received_1469333786774192.jpeg
received_1469333786774192.jpeg (33.53 KиБ) Видяна 1099 пъти

Прикачен файл

received_389621286051061.jpeg
received_389621286051061.jpeg (41.74 KиБ) Видяна 1099 пъти
harley davidson - специалист
ср фев 24, 2021 11:03 amLkuzev написа:
Здравейте, искам мнение за подмяна на щатната реторна горелка с подходяща окачваема горелка?
Някой правил ли е нещо такова или мнения или предположения на хора с опит?
Привет...!!! Аз я свърших тая работа със тунингования си котел Хидро Терм 35кв. Махнах реторната и монтирах самопочистващата се на V-FIRE с тъч скрийна на Натурела.. Причините бяха две..Първо постоянно чувах шумът на ел мотора след като подаде гориво, а ме дели една стена със спалнята. Второ като реша да почистя котела веднъж на две седмици, се виждах в чудо със тоя налеп по стените на котела. Той е предизвикан от стен бай режима на р еторната горелка и е неизбежен. С новата горелка котлето е бяло като пуканка и се почиства за около 10 -15 мин.на две седмици. Налеп като глеч вече няма,а е сухо .. Горелката се модулира автоматично на три мощности и това допълнително дава икономия..
Lkuzev - напреднал
чет окт 07, 2021 8:25 pmharley davidson написа:
Здравейте, искам мнение за подмяна на щатната реторна горелка с подходяща окачваема горелка?
Привет...!!! Аз я свърших тая работа със тунингования си котел Хидро Терм 35кв. Махнах реторната и монтирах самопочистващата се на V-FIRE с тъч скрийна на Натурела.. Причините бяха две..Първо постоянно чувах шумът на ел мотора след като подаде гориво, а ме дели една стена със спалнята. Второ като реша да почистя котела веднъж на две седмици, се виждах в чудо със тоя налеп по стените на котела. Той е предизвикан от стен бай режима на р еторната горелка и е неизбежен. С новата горелка котлето е бяло като пуканка и се почиства за около 10 -15 мин.на две седмици. Налеп като глеч вече няма,а е сухо .. Горелката се модулира автоматично на три мощности и това допълнително дава икономия..
Аз се спрях на горелка грейко 20 кв, също я вързах към натюрела и нещата са много добре.
Прави ми добро впечатление факта че температурата на димните газове хочти съответства на температурата на топлоносителя, което ще рече че няма големи загуби през комина и да, няма конденз. Със старата горелка газовете бяха 80, 90 градуса.
Някои колега с емташ на пилети но да е от тази година с новия по тих мотор за няколко въпроса да му задам.и имам проблем с пушене в кюнците.
нед окт 10, 2021 5:03 pmLkuzev написа:
Аз се спрях на горелка грейко 20 кв, също я вързах към натюрела и нещата са много добре.
Прави ми добро впечатление факта че температурата на димните газове хочти съответства на температурата на топлоносителя, което ще рече че няма големи загуби през комина и да, няма конденз. Със старата горелка газовете бяха 80, 90 градуса.
Как отчиташ температура димни газове..?
Lkuzev - напреднал
вт окт 12, 2021 9:00 pmharley davidson написа:
нед окт 10, 2021 5:03 pmLkuzev написа:

Как отчиташ температура димни газове..?
С гилза в кюнеца и термометър
Ако пък горелката е спряла отдавна и е преминал в режим стен бай, то тогава е нормално температурата на димните да е много близка до тази на водата. Ако обаче котела е стандартен и горелката работи то температура на димни е около 200 240 градуса . Говорим за Emtas и ХидроТерм без тунинг.. Т.е. три ходови, а не пет..
Lkuzev - напреднал
ср окт 13, 2021 12:15 pmharley davidson написа:
Ако пък горелката е спряла отдавна и е преминал в режим стен бай, то тогава е нормално температурата на димните да е много близка до тази на водата. Ако обаче котела е стандартен и горелката работи то температура на димни е около 200 240 градуса . Говорим за Emtas и ХидроТерм без тунинг.. Т.е. три ходови, а не пет..
С преносимия термометър не мериш ли през изолацията на кюнеца или така ми се струва?
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 33

Тема "Котел Emtas EK3G/S-30, мнения и препоръки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: