нед яну 16, 2022 7:57 pmmaistora1965 написа: За да не цитирам Izhdimov на каква цена намирате сламените пелети че около Враца нещо ги няма.И по важното от къде.В нашия край Шуменско намерих двама производители, но в момента нямат налични, но ми казаха на 300 лв тона.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Izhdimov
- помощник
266 мнения в "Пелетни котли Хидро терм - Hydro term мнения???"
Кумчо Вълчо
- специалист
Delpi4a
- специалист
пон юли 04, 2022 12:06 pmКумчо Вълчо написа:При 600 лв. слънчогледови пелети ( горя от тях по 6 тона на сезон) и при 700 лв + дървени , за какво ВЕИ говорим? Те и немците бяха много ВЕИ, но намаля газа и с австрийците отварят въглищните централи, а ние сме 100 години зад тях, та как аз да ги стигна с българска заплата? Аз съм последния човек, който е виновен, че прословутия газопровод, за който говорят всички политици от 3 години, минава на 10 км от мен, но няма разклонения. Та ВЕИ то си е хубаво, ама студа е по-силен от него, а глада още повече.нед юли 03, 2022 11:04 pmDelpi4a написа: Та от не май къде мисля за въпросните бобовдолския - фракция 5-20ммПич, нищо лично, ама така дават ли? То вярно, че ще е от няма накъде, ама и въпросът тук е къде ти е ВЕИ-то? Мдааааа, работата е дебела, урегулирана един вид......
Кумчо Вълчо
- специалист
Така ще е и по-зле ще става, докато царицата-майка Урсула и компания всевъзможни мишоци на служби и хранилки мърсуват из Европа. Днес даже призовала за нещо си там ЕС..... Обаче, поне затова, аферим на султана - ей на, преди време ги направи на два куруша тия смешници, дето един стол не можаха да си поделят, дето не можаха да се разберат кой е дамата и кой другото:
Всяка жаба да си знае стола:
ЕС щели да управляват, европейски ценности да изповядват, върховенства на закони да налагат, с ВЕИ-та руснаци да наритват, че даже и на децата посегнаха! Хубаво, че и полезно ще е да се пооглеждаш от време на време за активни мероприятия, нещо от рода на хаштаг: ''СОПИ И ТОЯГИ, КАТО ЗА ПОСЛЕДНО'', че друго не ни остава, освен разбира се хубавите записи.
Сигнал - ''Зелени сигнали'':
Всяка жаба да си знае стола:
ЕС щели да управляват, европейски ценности да изповядват, върховенства на закони да налагат, с ВЕИ-та руснаци да наритват, че даже и на децата посегнаха! Хубаво, че и полезно ще е да се пооглеждаш от време на време за активни мероприятия, нещо от рода на хаштаг: ''СОПИ И ТОЯГИ, КАТО ЗА ПОСЛЕДНО'', че друго не ни остава, освен разбира се хубавите записи.
Сигнал - ''Зелени сигнали'':
Delpi4a
- специалист
Здравейте, от вчера имам следния проблем с котела - изгасна. Запален е на 06.10.22г. гори въглищна фракция 6-20мм. Бобовдол. Вчера, като се прибрах от работа, 17 часа, беше изгаснал, досега не се е случвало, по-големият проблем е че няма палене. Горелката е изчистена, снощи отново, отворите са профилактирани един по един с телчица, конците и комина са чисти, вентилатора сменя нормално степните от 1 до 5, тоест работи си. Правих опити за палене с дърва, нафта и сух спирт, винаги се е палел лесно, след това с газова горелка. Мислех, че е от въглищата, имам няколко чувала Донбас, които горих миналата зима - не се палят и те. Нагрявам въглищата с газовата горелка, въглените започват да светят, като пусна вентилатора, опитвах на всички степени, въглищата гаснат, а след минута са направо студени все едно не си опитвал да ги палиш.
Ако някой има идея, какво може да му е станало.
Ако някой има идея, какво може да му е станало.
Delpi4a
- специалист
вт окт 18, 2022 9:25 amkalin72 написа: Явно няма тяга от комина. Виж къде може да се е запушило нещо, почни от връзката на изхода за комина, там дали има тяга, и ако има, гледаш към котела какво може да се запуши.Така мислех и аз, за запушване. Комина е чист, като отворя най-горната врата на котела, изхода, и запаля хартия да пуши си дърпа добре. Аз се съмнявам за въздуха нещо - да е твърде силен, което за степен 1 е много странно, и да гаси въглените.
harley davidson
- специалист
Ок. тогава ..! Ако са почистени отворите за въздух почисти от ревизийката на горелката пепелта изпаднала от тези отвори по долу.Тя се натрупва при стен /бай режима. Ако я имаш в по-голямо количество не ти стига дебита и гасне. Уверен ли си ,че от отворите излиза достатъчно въздух..?
Тема "Пелетни котли Хидро терм - Hydro term мнения???" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература